... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
zHnaB napísal:diky za nazory. mam sice dieta (4roky), ale nemam to tak, ze k dietatu treba mat vyhradne kombik :) jazdim momentalne aj coupe aj sedan a popravde napr. do detskej sedacky sa mi krpec lahsie priputava v kupecku. autom budem jazdit vacsinou v BA, cca 4x do roka nejaka dlhsia cesta krizom cez slovensko, v lete niekam k moru. do BA sa mi zda 5er pre jedneho cloveka zbytocne velka, mimo zasa asi ma opodstatnenie. okrem toho pravdepodobne stary sedan civic zostane manzelke. bembe chcem kupit na nejake 3-4 roky, takze kludne moze byt kupe. viac ako pocet dveri a velkost kufra hra rolu tvrdost podvozka, pevnost kasne a s tym suvisiace jazdne vlastnosti. myslim (mozno sa mylim) ze 3er bude zaroven s rovnakym motorom aj menej zrat a aj bude mat lacnejsie diely ako 5er? ale ako hovorim, ak je 5er vyrazne niekde inde za podobnu cenu, tak sa nebranim :)
mimochodom co som pozeral inzeraty v nemecku, tak vacsina 330 a 530 je totalne vybavena, vratane koze, xenonov atd.
jo a co sa tyka spotreby, trosku sa bojim, pretoze jazdim s priemerkou o 2-3 litre vacsou ako znami na rovnakych autach :) na 1.6 125ps, 1100kg manual jazdim s priemerkou 9,8 (pol na pol D1-mesto) acco 3.0V6 AT cez 16 (inak normalne chodi za 10-11)
negumujem sice na krizovatkach, to prenechavam mladsimale rad to poprehanam na dialnici cez 200, pripadne si pozahravam s tdi-ckami :) dufam ze u 3.0 s AT ma to prejde
zHnaB napísal:kua, ked tak sledujem inzeraty, u nas a v CZ je 3.0i v podstate nezohnatelne, zato 3.0d je na kazdom rohu 10ks... zeby so predsa zvazil aj tuto variantu? preco ich je tolko a takych lacnych? ako je na tom ten motor s trvanlivostou???
BlackMW napísal:datum vyroby je uvedeny na obale. minimalna trvanlivost 24 mesiacov od datumu vyroby.
ja som tiez antikachlista
zHnaB napísal::)
ok, a teraz vazne... je ten diesel o vela rizikovejsi ako benzin? predsa len, na jeden benzinak pripada vo vybere asi 10-20 chrochtakov... vacsina je s automatom, v plnej vybave, a za mensie ceny...
moje skusenosti s dieslami su dost zbezne, z tych co som jazdil mi v podstate ziaden neucaroval, ale na 3.0d citam vsade chvalu
ancaaa napísal:...mno počitaj s tým že ked kupiš diesla 3litra kt. ma nabehaných 200tis km tak vstreky dovi a dopo to maš takych 70baby za opravu ale vymeníš a fakčiš dalšich 200tis km bez investicie ako tých prvých 200tis kmovšem ked šetriš turbo