... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
maros.x5 napísal:A rozbehol si sa s autom keď si už mal prázdnu pneu, alebo Ti to vyfučalo v garáži? Na runflate ani moc nezistíš, že Ti sfúkla guma, lebo pneu sa správa ako by bolo všetko OK. V E70 nie sú žiadne snímače tlaku v kolese, ale tlak v pneu sa meria výpočtom priemera kolesa, preto keď ideš aktivovať pneu, musíš ich mať správne nafúkané, ale hlavne pri aktivácii sa musíš s autom pohnúť, a až po prejdení pár metrov ti zasvieti active. Môj názor, mal si smolu, odstavil si auto v garáži, tam Ti pneu vyfučala defektom, a tým pádom, že si sa autom nepohol, tak auto nemalo ako zdetekovať zmeraním obvodu pneu, že máš defekt. Mne to funguje, už som mal tú česť vyskúšať
maros.x5 napísal:tlak sa nikde nenastavuje, ináč sa fúkajú 21" kolesá, ináč 18" kolesá, ako ich nafúkaš, auto si pri aktivácii zmeria obvod kolesa, a pri defekte, pri zmene obvodu ťa upozorní na vzniknutú situáciu. Mne sa napr. stalo, pred fúkam na 2,1 a dostal som defekt, auto hlásilo defekt, ma žiadnej pneu nebolo badateľné že mám defekt, u runflatoch to ani moc nezistíš, mal som merák na tlak, tak som premeral všetky pneu, a vpredu som mal tlak na jednom kolese 1,8, takže mne hlásilo defekt už pri poklese o 0,3