... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

esorimmer
Autor témy
Auto: BMW 320d E90
Kraj: Bratislavský

Pokazený RPA Senzor

Utorok, 31. Júla 2012, 09:03

Čaute,

mali ste už niekto pokazený RPA senzor ? Pravidelne, hlavne keď ostrejšie vyberiem zákrutu vyhodí, že RPA failure a vypne mi DSC a DTC. Pôvodne som myslel, že mám defekt, alebo zlé ventily a RPA funguje správne a hlási korektne pokles tlaku v pneumatikách (dva ventily boli skutočne zlé). Ale aj po oprave ventilov a skontrolovaní pneumatík na defekt, to vyhodí chybu, hlavne pri prudšom vybraní zákruty.

Pri vyhodení popísanej chyby v RPA, sa nedá ani znova resetnúť tlak v pneumatikách. Ide to až potom, keď tie chybové hlášky zmiznú.

Mám E90 ročník 2006, 320d..

Vďaka za odpoveď.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Pokazený RPA Senzor

Utorok, 31. Júla 2012, 09:40

ak máš Tyre defect indicator (RPA),čo už na tychto autach býva,tak systém snima počet otačok kolies,ak je defekt tak obvodová rýchlost jedného z kolies je vyššia a ten to vie odhlalit,ale bohužial aj pri nejakych prešmykoch,alebo len tak hocikedy z ničoho nič to zblbne aj mne na sedme.....tak potom už len kalibracia cez idrive a pokoj na nejaky čas..skontroluje si dezeny na všetkych kolesach,či nieje niektory viac zodratý nahodou.....čo asi nie......AK by si mal RDC,tak tam su senzori v každom kolese......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

esorimmer
Autor témy

Utorok, 31. Júla 2012, 09:48

TT-SIMIK napísal:
ak máš Tyre defect indicator (RPA),čo už na tychto autach býva,tak systém snima počet otačok kolies,ak je defekt tak obvodová rýchlost jedného z kolies je vyššia a ten to vie odhlalit,ale bohužial aj pri nejakych prešmykoch,alebo len tak hocikedy z ničoho nič to zblbne aj mne na sedme.....tak potom už len kalibracia cez idrive a pokoj na nejaky čas..skontroluje si dezeny na všetkych kolesach,či nieje niektory viac zodratý nahodou.....čo asi nie......AK by si mal RDC,tak tam su senzori v každom kolese......

No mám RPA. Pneumatiky mám nové (Continental FR ContiSportContact 5), kúpil som ich asi pred tromi mesiacmi, takže tam problém nebude. Ako často to tebe zblbne ? Mne to posledné dva tri týždne, robí skoro každý druhý deň. Dokonca mi to spravilo, keď som stál semaforoch a potočil pri stojacom aute volantom. Takže podozrievam, že niektorý z tých snímačov na jednom z predných kolies bude vadný.
Blbé je aj to, že keď sa táto chyba objaví, nejde cez iDrive resetovať tlak v pneumatikách až dovtedy, kým nevypnem motor a znova nenaštarujem. Ale niekedy tá hláška nezmizne ani po dvoch dňoch, a potom z čista jasna to zmizne a odblokuje sa mi aj možnosť znova zesetnúť tlak cez iDrive.

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 31. Júla 2012, 09:52

ABS ti tiez prestane fungovat, ked nastane ta chyba ? Vyzeralo by to ako zly kontakt v ABS senzore na niektorom kolese. Diagnostika by mala ukazat, na ktorom..

esorimmer
Autor témy

Utorok, 31. Júla 2012, 09:55

Vypne to len DTC a DCS. ABS nehlási nič.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 31. Júla 2012, 10:01

tak tak diag prezradí kde je problém......vyzera to na snimač abs....ale neviem isto....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných