... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

e36 senzor opotrebenia brzd. platniciek

Streda, 11. Júla 2012, 19:55

zdravim...som dost znepokojeny z dnesneho objavu :D..:(...

pravdepodobne mi chyba senzor opotrebenia brzd. platniciek...ale co je divne, na palubovke mi pri kluciku v druhej polohe svietia a po nastartovani krasne zhasnu, no na aute som senzor nenasiel...
podla "JAK NA TO" by mal byt na lavom (vodicovom ) kolese...je to pravda?...dalsia vec, maju tento senzor VSETKY e36? kde sa senzor zapaja? ( aby som mohol kuknut ci mam nanho vobec konektor ) a vlastne ako je mozne ze sa kontorlka rozsvieti a nasledne krasne zhasne ked tam ten senzor nie je? (budiky su povodne...a keby aj neboli, myslim ze by to len tak nezhaslo )

este poznamocka, ked sa menili platnicky nebol som pri tom takze ak tam ma byt a nemam ho tam, tak je mozne ze ho tam len nedali

za kazdu reakciu dakujem :)
Prílohy
DSC_2059.JPG
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

maniaczv

Re: e36 senzor opotrebenia brzd. platniciek

Streda, 11. Júla 2012, 20:12

mozne je to s tou kontrolkou aj tak ak boli daky sikovny a na budikoch urobili prepojku s niecim co zhasne a tak ti zhasne aj kontrolka opotrebenia ,aj to je moznost .. ..dalej mozno ti ich len vymenili ale kable vykratili natvrdo a bez snimaca a system si mysli ze je vsetko ok ... sak to treba mrknut koleso dole a poriadne si to pozriet ..
no podla mna to maju vsetky e36..
ked som mal prerusene vedienie tehoto senzora ostala my vysiet svietit kontrolka no ked som potom pekne poletoval naspat kontrolka my do par minut \ jazde sama zhasla ...alebo skus (treba min 20 sekund max do minuty, nechat klucik v polohe 2 a pockat s vypnutym motorom, potom by mala kontrolka zhasnut.)
Snimac je zapichnuty skoro na konci platnicky, ked sa platnicka opotrebuje az ku snimacu, zacne snimac prenasat signal, ze uz su platnicky off, ale tym sa zaroven aj opotrebuva snimac.
Takze je nutne ho vymenit.

dethXtreme
Autor témy

Streda, 11. Júla 2012, 20:25

ano ono to zhasne ked necham druhu polohu...vsetky co svietia zhasnu (okrem ABS a AB lebo tie svietia uz dlho :D )
a co je ta kontrolka s tym vykricnikom? to je senzor platniciek? ci to je blbost?

a zajtra dam dole koleso a pokukam to poriadne, ze ci je tam aspon nejaky konektor na ten senzor...ale je to divne...

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 11. Júla 2012, 20:32

s vykrocnikom je hladina brzdovky :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

dethXtreme
Autor témy

Streda, 11. Júla 2012, 20:37

jasne :D ja som blbec :D ](*,) ](*,)

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Streda, 11. Júla 2012, 20:38

Moje senzori pracujú takto:
Predný nieje (povodný majitel to asi odštikol)
Zadný si robí čo chce, prejdem po diere, zasvieti kontrolka, zase prejdem, zhasne. Platničky mám nové.

dethXtreme
Autor témy

Streda, 11. Júla 2012, 20:42

no ja mam vzadu bubony, takze tam nemam senzor...iba na ABS, tak musim nejak vyriesit tie predne...ja to tam chcem ak to tam ma byt :D

maniaczv

Štvrtok, 12. Júla 2012, 05:12

no podla mna s si odpovedal sam ze okrem .....vsetky co svietia zhasnu (okrem ABS a AB lebo tie svietia uz dlho )
takze abs snimac mas pposkodeny alebo prerusene vedenie teda kabel ako si pisal hore ... (alebo mrkni este poistky ..)
Airbag ak mas vsetko vporiadku vymazes len diagnostikou a ABS tneviem ale to asi zhasne samo ked das doporiadku snimac ...

dethXtreme
Autor témy

Piatok, 20. Júla 2012, 19:36

no takze...nove zistenie...senzor opotrebenia tam jednoducho chyba...konetor tam je, ale kabel nie...takze ten budem musiet dokupit...ale dalsia vec...na tej strane kde ma byt cidlo, mam kabel od ABS uplne predraty...takze myslim ze aj koli tomu mi ABS svieti...ako to teda je? je pravda ze ABS zhasne ked sa senzor/kabel opravi?...alebo treba cez diagnostiku? dakujem :)

maniaczv

Piatok, 20. Júla 2012, 19:43

spoj a zhasne

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Piatok, 20. Júla 2012, 19:52

nezhasne pri spojeni.. ABS dava impulzy, takze ak tam budes mat ziadny impulz, tak bude svietit nadalej.
oprav kabel, malo by to casom zhasnut samo, pripadne vymazat chybu cez diag.

maniaczv

Piatok, 20. Júla 2012, 20:13

SurrendeR napísal:
nezhasne pri spojeni.. ABS dava impulzy, takze ak tam budes mat ziadny impulz, tak bude svietit nadalej.
oprav kabel, malo by to casom zhasnut samo, pripadne vymazat chybu cez diag.

tak si mu teda povedal :D naisto nic bo bud zhasne alebo nezhasne :D

ked ti nachvilku zasvieti abs ked mas spinu napr... a potom prejdes po vode a zase ide a zhasne tak dedukujem ze ked da dokopy kablove vedenie tak zhasne casom same ...
alebo skus postup este (treba min 20 sekund max do minuty, nechat klucik v polohe 2 a pockat s vypnutym motorom, potom by mala kontrolka zhasnut.)

aj tu pisu ze staci len pockat par sekund :
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=sk&langpair=de%7Csk&rurl=translate.google.sk&twu=1&u=http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic250336_ABS_Fehler_loeschen_nach_neuem_Sensor____3er_BMW_-_E36.html&usg=ALkJrhg9A24vCDwN8qxCpMjJw6I3KUMP1A

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných