Zalezi co presne je pre teba okolie, resp. aky radius si ochotny ist scoutovat koli dobrej fotke beruc do uvahy fakt, ze nie vzdy aj dobre pochodis (zle pocasie, vela ludi..)
Kedze najst si kusok rovnej cesty, parkoviska kde chces fotit hlavne auto si vie kazdy ide ti teda zrejme o sceneriu.
Ja som si nikdy nejak obzvlast nepotrpel na "urban" fotky, takze v meste samotnom ti velmi neporadim. Ale pekne fotky by smo siel robit cez vikend a vecer k biznis centram,
byvaju vecer vysvietene, vela skla koli odrazom, a prazdne parkoviska, mala sanca ze budes musiet cakat 10 minut na kazdy zaber.
Dlhe diely na zapadnej strane kopca maju niekolko ciest a parkovisk pri barakoch, kde sa daju fotit "canyon" efekt fotky, rovnako Dubravka.
Zaklad dobreho scoutingu na photoshoot je jazdit pomaly. Cesta, ktorou denne jazdis roky do prace moze mat skvele miesto, ci odbocku o ktorej netusis kam vedie, lebo si si ju nikdy nevsimol. Ale most SNP, Apollo su dobre kulisy, napr. aj Sheraton v Eurovea ma vacsinou pomerne prazdne parkovisko pred hlavnym vchodom, aspon ja ked tam parkujem su tam iba hnusne 5GT taxiky a hotel ma tie typicke hotelove nasvietenia fasadne, ktore su dobre na nocne fotenie hlavne.
Samotne predajne aut mozu byt dobre miesto, lebo vecer je parkovisko pre zakaznikov prazdne a totemy znaciek su vysvietene, je to trosku gyc, ale niekedy mat svoje bawo odfotene pri BMW toteme nie je zle :).
Slovnaft ma po obvode cestu, kde sa daju najst zaujimave scenerie, hlavne ked vecer horia kominy, nove stvrte v Raci a vseobecne nove ulice s novymi domami, idealne radovkami su dobra kulisa.
V Bratislave je toho vela, Koliba, Slavin, Jaskov rad, Kramare, hrad...
co sa okolia tyka, je toho dost - pre mna najoblubenejsie miesto, kam som jazdil takmer kazdy vecer dat si cigaretku po umornom dni je Braunsberg nad Hainburgom, 3 alebo 4 vracaky kde si clovek zasoferuje na tej 1-2km dlhej ceste ktora vedie na ten kopec, tam si sadnut len tak do travy a pozorovat svetla Bratislavy, Hainburgu, Dunaja, ktory sa toci a straca v horizonte (
http://fotky.sme.sk/fotka/51942/hainbur ... braunsberg). Ak nevies kde to je, tak v Hainburgu na prvej ci druhej svetelnej krizovatke pri pennymarkete/bipe doprava... a to ta dovedie az nahor, prvy raz opatrne, zvyknu tam tupci jazdit rychlo nad ramec svojich moznosti, uz ani nepocitam kolkokrat som viezol do bratislavy mladych chalanov, co tam nechali buchnute auto...
A celkovo Burgenland a Niederoesterreich su bohate na dobre scenerie, uplne najblizsie Bratislavy za Edelsthalom vinne pivnice, ktore pripominaju Hobitin, gycove fotky pri veternych elektrarnach, zamok v Rohrau, cele okolie neusiedlu, hlavne Breitenbrunn (to je tak 40km od BA), kde je vybudovana umela cesta po jazere asi 2km, ale oplati sa obehat vsetky dediny okolo jazera a najdes vela miest na dobre fotky. Eszterhazyovske letne sidlo v Eisenstadte je velmi vhodne na fotenie, pretoze autom sa dostanes velmi blizko a zaparkujes, mesto samotne ma vela peknych uliciek na dobre fotky.
Ak mas cas a chces ist dalej, tak na starej ceste na Schwechat sa daju najst skvele miesta kde mozes odfotit svoje auto s lietadlami nad hlavou ak mas co i len trochu dlhsi teleobjektiv, hociaka 200ka staci. A nedaleka rafineria OMV je tiez dobre miesto na fotky.
Na Slovensku v tych 50km okruhoch od BA je velmi zaujimave vydat sa smerom na zahorie, neviem presne kde to bolo, zabludil som tam len raz, ale myslim ze niekde pri Kuchyni, som sa dostal na relativne novu asfaltku uprostred nejakej lesnej skolky...ihlicnany rastuce z piesku, riedko nasadene, vlnita asfaltka, nikde nikoho... idealne na fotenie.
Ale ani Volskwagen v DNV nie je zly, ked sa ti podari spravit momentku s Touaregom zavesenym vo vzduchu v pozadi

.
Klasika je Cunovo, bud Galeria alebo kusok predtym, kde mozes prejst rovno az k vode (a spadnut do nej :), rozne strkoviska v okoli Rovinky a Luznej.