... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Corkari porazeni

Sobota, 7. Júla 2012, 17:55

Akych 200 EUR ??

Ake mas pneu ? Lebo 1ks pneu stoji skor od 100EUR. Lakovanie dveri 1 ks v normalnom servise stoji cca 400EUR.

To pre predstavu ...

Užívateľov profilový obrázok
Simpson
Kraj: Košický

Sobota, 7. Júla 2012, 18:02

pneu mam bez bločku, 60€/ks od kamaráta, ktorý vlastní pneuservis, a zároveň je aj dobrý lakýrnik, a vždy som platil len za prácu tak neviem...
každopádne už bol za mnou známy policajt, odfotil si to zajtra sa mám zastaviť :thumbup:

auto111

Sobota, 7. Júla 2012, 18:04

to policajtov nemusi zaujimat - povedz im normalne trhove ceny ...

Hlavne drzim palce nech to uspesne vysetria.

Policajt bol fotit oficialne (cize v policajnom aute) ?

Simpson

Sobota, 7. Júla 2012, 18:06

a ako je to s náhradou škody keď sa vinník nepreukáže? nie žeby ma sumy na novú sadu gúm / nastriekanie dverí zruinovali, ale zase vedel by som ich minúť aj inak :(

auto111

Sobota, 7. Júla 2012, 19:05

Ak sa vinnik nezisti ci nemas havarijnu poist. tak sa nahrady nedockas (aspon pokial viem). Preto som pisal ze je velmi dobre aby to riesili policajti (ako trestny cin).

Simpson

Sobota, 7. Júla 2012, 19:17

havarijnu teda nemam, vynik viem ktorá partia to má na svedomí, ale v živote im to asi nedokážem....

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)

Pondelok, 9. Júla 2012, 13:34

Nemusis im to nikdy dokazat a ani tebe nikto nikdy nedokaze ze jedneho s tych vyrastkou si roztrieskal dakde v podchode.

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 9. Júla 2012, 14:59

Čo sa škody týka, tak policajt nie je oprávnený určiť výšku škody. Preto vždy po prijatí oznámenia (priestupok proti majetku v zmysle §50/1 Zák. SNR č. 372/1990 Zb. alebo trestný čin poškodzovanie cudzej veci §245 Zák. 300/2005 Z.z.) sa dáva spraviť odborné vyjadrenie kde sa vychádza z ceny za akú sa vec predáva resp. akú mala v čase poškodenia hodnotu. Ráta sa aj amortizácia. Toto vyjadrenie sa dáva robiť právnickej osobe ktorá sa zaoberá predajom/obchodovaním s tymito vecami (napr. pneuservis). Momentálne sú dosť veľké tlaky na toto a je tendencia tlačiť tieto veci na priestupky kvôli štatistike.

Problém je že ľudia sú vždy naštvaný a vylievajú si zlosť na policajtov, a každý chce podať trestné oznámenie :D poprípade každý chce aby sme prišli s modrými svetlami a vyšetrili to ako v CSI :D. Ale sme na SK a máme SK techniku :D...

auto111 prečítaj si toto:

Poškodzovanie cudzieho majetku :
Kedy ide o priestupok a kedy o trestný čin ?

Priestupok
Priestupky proti majetku

(1) Priestupku sa dopustí ten, kto úmyselne spôsobí škodu na cudzom majetku
krádežou, spreneverou, podvodom alebo zničením alebo poškodením veci,
ak škoda, ktorú spôsobí nedosahuje výšku minimálnej mzdy – (6 080 Sk od 1.10.2003).
(2) Za takýto priestupok možno uložiť pokutu do 10 000 Sk.
(§ 50 Zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch)

Trestný čin
Poškodzovanie cudzej veci

(1) Kto zničí, poškodí alebo urobí neupotrebiteľnou cudziu vec a spôsobí tak na cudzom majetku škodu
nie nepatrnú - aspoň 6 080 Sk, potresce sa odňatím slobody až na jeden rok alebo zákazom činnosti alebo peňažným trestom alebo prepadnutím veci.
(2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potresce, ak spácha čin uvedený v odseku 1 na veci svedka, znalca alebo tlmočníka pre výkon ich povinnosti.
(3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potresce,
a) ak spôsobí uvedeným činom značnú škodu - najmenej 608 000 Sk, alebo
b) ak spácha taký čin na veci, ktorá požíva ochranu podľa osobitných predpisov.
(4) Odňatím slobody na dva roky až osem rokov sa páchateľ potresce, ak spôsobí uvedeným činom škodu veľkého rozsahu - najmenej 3 040 000 Sk.

(§ 257 Zákona č. 140/1961 Zb.-Trestný zákon nadobudol účinnosť 1. septembrom 2003.)
(§2 odsek 1 Zákona č. 90/1996 Z.z. o minimálnej mzde – platný od 30.4.2002,
Nariadenie vlády č. 400/2003 Z.z. ktorým sa ustanovuje výška minimálnej mzdy - platné od 1.10.2003,
Výšku minimálnej mzdy ustanovuje nariadenie vlády SR vždy k 1. októbru kalendárneho roka.)

Škody
- škodou nie nepatrnou sa rozumie škoda dosahujúca najmenej výšku minimálnej mesačnej mzdy (6 080 Sk) ,
- škodou nie malou sa rozumie suma dosahujúca najmenej šesťnásobok takej mzdy (36 480 Sk),
- väčšou škodou sa rozumie suma dosahujúca najmenej dvadsaťnásobok takej mzdy (121 600 Sk),
- značnou škodou suma dosahujúca najmenej stonásobok takej mzdy (608 000 Sk) a
- škodou veľkého rozsahu suma dosahujúca najmenej päťstonásobok takej mzdy (3 040 000 Sk).
Tieto hľadiská sa použijú obdobne na určenie výšky prospechu, hodnoty veci a rozsahu činu.
(§ 89 odsek 13 Zákona č. 140/1961 Zb.-Trestný zákon)

Pri určení výšky škody sa vychádza z ceny, za ktorú sa vec, ktorá bola predmetom útoku, v čase a v mieste činu obvykle predáva. Ak takto výšku škody nemožno zistiť, vychádza sa z účelne vynaložených nákladov na obstaranie rovnakej alebo obdobnej veci alebo uvedenie veci do predošlého stavu. Ak ide o trestné činy uvedené v § 181a, 181b a 181c (Ohrozenie životného prostredia, Porušovanie ochrany rastlín a živočíchov) ujmou sa rozumie spoločenské ohodnotenie chránených rastlín, chránených živočíchov, exemplárov a drevín, ktoré vyjadruje ich biologickú, ekologickú a kultúrnu hodnotu s prihliadnutím na ich vzácnosť a stupeň ohrozenia vyčíslené osobitným predpisom.
(§ 89 odsek 14 Zákona č. 140/1961 Zb.-Trestný zákon)

Zničiť vec znamená zlikvidovať vlastnú podstatu veci (napr. spálením, rozbitím, zbúraním a pod.)
Poškodiť vec znamená ohroziť cieľ, na ktorý chránená vec slúži, znížením jej hodnoty buď natrvalo, alebo len na istý čas alebo len do istej miery. Vec možno poškodiť aj opomenutím.
Neupotrebiteľnou sa vec stáva v dôsledku páchateľovho konania, ktoré síce nesmerovalo priamo k zničeniu veci, ale k takej zmene jej kvality, že vec nemôže plniť svoje pôvodné určenie.
Cudzou vecou sa rozumie vec, ktorá nepatrí páchateľovi buď vôbec, alebo nepatrí iba jemu.
Vysvetlivky k § 257 Zákona č. 140/1961 Zb.-Trestný zákon – Poškodzovanie cudzej veci

Druhy trestov
Za spáchané trestné činy môže súd uložiť len tieto tresty:
a) odňatie slobody,
b) stratu čestných titulov a vyznamenaní,
c) stratu vojenskej hodnosti,
d) zákaz činnosti,
e) prepadnutie majetku,
f) peňažný trest,
g) prepadnutie veci,
h) vyhostenie,
ch) zákaz pobytu.
(§ 27 odsek 14 Zákona č. 140/1961 Zb.-Trestný zákon)

mascom
Auto: BA3 2101

Piatok, 13. Júla 2012, 17:40

cosmo tu supol stare znenie trestneho zakona

tu je aktualne : Poškodzovanie cudzej veci

§ 245

(1) Kto zničí, poškodí alebo urobí neupotrebiteľnou cudziu vec a spôsobí tak na cudzom majetku malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

(2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním väčšiu škodu, alebo

b) z osobitného motívu.

(3) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním značnú škodu,

b) na veci, ktorá požíva ochranu podľa osobitného predpisu, alebo

c) závažnejším spôsobom konania.

(4) Odňatím slobody na sedem rokov až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu, alebo

b) ako člen nebezpečného zoskupenia.

§ 246

(1) Kto poškodí cudziu vec tým, že ju postrieka, pomaľuje, popíše farbou alebo inou látkou, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

(2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) a spôsobí ním väčšiu škodu, alebo

b) z osobitného motívu.

(3) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) na veci, ktorá požíva ochranu podľa osobitného predpisu,

b) a spôsobí ním značnú škodu, alebo

c) závažnejším spôsobom konania.

(4) Odňatím slobody na sedem rokov až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu.

a co je skoda : Škodou malou sa rozumie škoda prevyšujúca sumu 266 eur. Škodou väčšou sa rozumie suma dosahujúca najmenej desaťnásobok takej sumy. Značnou škodou sa rozumie suma dosahujúca najmenej stonásobok takej sumy. Škodou veľkého rozsahu sa rozumie suma dosahujúca najmenej päťstonásobok takej sumy. Tieto hľadiská sa použijú rovnako na určenie výšky prospechu, hodnoty veci a rozsahu činu.

Simpson

Piatok, 7. Decembra 2012, 11:09

ja len oživím tému:
buzeranti skurveny pojebany! nechapem komu co na mne vadi ze mi zase cele auto obisli klincom alebo cim! :(

Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Piatok, 7. Decembra 2012, 11:15

Najlepsie fakt asi mat staru kraksnu hrdzavu a celu dooskieranu. Nepochopim ludi co toto robia. Neviem si predstavit ze by som mal nejaku lestenku parkovat pred barakom na parkovisku, sice mne sa u nas este nikdy nic s autom nestalo ale ked to tu citam tak mi je az zle... raz davnejsie som si pred barakom nasiel mojho odparkovaneho Simsona padnuteho na zemi. predpokladam ze mi donho nacuval nejaky kreten :evil: . Motorke sa nastastie nic nestalo ale vytoceny som bol riadne.
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Piatok, 7. Decembra 2012, 14:04

Simpson napísal:
ja len oživím tému:
buzeranti skurveny pojebany! nechapem komu co na mne vadi ze mi zase cele auto obisli klincom alebo cim! :(

Karma is a bitch. Provokoval si rebela, takto sa ti to vratilo. Netvrdim, ze to bol rebel, ale on potom nasral niekoho ineho, ten niekoho dalsieho a efekt motylich kridel sa vysantil na tebe..

matoE36
Auto: e36 320i

Piatok, 7. Decembra 2012, 14:14

Simpson napísal:
to si na tom ešte dobre...mne pred dvoma rokmi ukradli rezervu z auta tak že vylomili celé piate dvere (kombík)
KVOLI REZERVEE!!!!!!

podobny pripad sa stal aj v BA ale ide o skoda octavia kombi .. tam ukradli rovno cele kufrove dvere z pred intraku mlada garda ja som to sice nevidel ale hovoil mi otom kamarat co tam byva... toto je uz v pi*i ked nekradnu auta ale rovno to co potrebuje a bolo to za bieleho dna.... ](*,)
ex: E36 compact 316i, E36 sedan 320i, E36 320i (323i) tour

rebel
Kraj: Zahraničie

Piatok, 7. Decembra 2012, 14:52

Le Gend napísal:
Karma is a bitch. Provokoval si rebela, takto sa ti to vratilo. Netvrdim, ze to bol rebel, ale on potom nasral niekoho ineho, ten niekoho dalsieho a efekt motylich kridel sa vysantil na tebe..

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mudro pises, karmu neojebe chlapec ... vsetko sa vracia ku zdroji :)
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Simpson

Piatok, 7. Decembra 2012, 18:07

zdroj je vomack! ojebte auto klincom jemu nie mne!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných