Nedeľa, 24. Júna 2012, 19:37
caute klubaci, mam taky problem, s E36 318 TDS motorom, ktorý nejde do otacok, straca vykon,alebo nereaguje na plyn.
Zistil som, že niečo s naftou.
Tak som to riesil vymenou filtra s tym, že asi bude zaneseny, nepomohlo. Tak som vytiahol čerpadlo z nadrže pozrel ci nieje sitko zanesene, bolo uplne ciste. Mam doma este jedno cerpadlo do nadrze, ktore bolo vytiahnute z plne funkčneho auta, reku skusim vymenit mozno bude problem s tym, nepomohlo. Avsak potom som zaregistroval, ze pri vytocení motora a potreby viacej nafty vlastne odniekal taha bubliny(nie su velke iba take drobne!!), tak som skusil vylucit filter napojil som hadice na priamo bez filtra, nepomohlo, tak som isiel postupne po potrubi skoncil som na boku motora kde sa plastová cierna trubka spaja s kovovou, nezdala sa mi hadicka, tak som ju vymenil za novu aj s novými objimkami, nepomohlo, isiel som dozadu k nadrzi, pod auto, tam vyzera byt vsetko ok, nic povolene, ani obtecene od nafty.
Tak som hladal problem v zadu v plavaku, a znova pri čerpadle skontroloval hadicky, vymenil objimky take ktore vyzerali neisto za nove.
Stale mi to vsak problem nevyriesilo!!!Neviem odkial moze uz tahat vzduch, proste vsetko som skontroloval. Jednoducho po pridani plynu (ak má dost nafty a reaguje na plyn) a vytoceni vynechava motor (niekedy ide napr. do 3500ot.min niekedy ani tolko)
Som uz z toho na nervy, dokonca brat si vsimol, ze pri tej hadicke, ktora bola vlozena namiesto filtra pri motori, ze stahuje tu hadicku, to znamena, ze motor nema ozaj dost nafty ale preco??Prefukol som hadicku odzadu az dopredu.
Skusal som vsetko co ma napadlo, tak som odpojil za filtrom hadicu (priamo na čerpadlo) a dal som 30 l bandasku plnu nafty pri motor, auto nastartovalo, krasne si same potiahlo naftu, a zrazu auto islo krasne vytocit do otacok, prestalo trhat z motorom, vynechavat, proste isiel normalne.
Napojil som to naspat, stale vsak netusim kde v tej nafte sa beru stale bublinky a preco vlastne nedava dost nafty??
Dokonca som mal dole odvetranie nadrze, ze ci sa nahodou neupchali hadicky prefukol som tiez, dal naspat.
Skuste mi poradit prosim....