... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

obchodna sekcia

peter939
Autor témy
Auto: E38
Kraj: Trenčiansky

E38 Divny zvuk.

Štvrtok, 28. Júna 2012, 18:48

Ahoj viete mi poradiť? .. mam E38 TDS automat.

počuť hluk od motora či prevodovky? neviem to opisať taky vyžši ton ako auto na zotrvačnik. je to dosť otravne može to byť spojka? ... automat radi bol aj meneny olej, len raz som zaregistroval že v kopci stracal vykon take popušťanie ako keby klesal tlak.

tu je môj odborny popis :smile:

dik za pomoc

Užívateľov profilový obrázok
Zajo
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

Re: E38 Divny zvuk.

Piatok, 29. Júna 2012, 10:25

Ja som mal tento problem. Prvych 10km ked prevodovka nebola uplne zohriata pri preradovani vydavala taky zvuk ako zotrvacnik v anglicaku, ako keby sa o seba treli kovove platne. Cim viac som mal stlaceny plynovy pedal, tym silnejsi zvuk bol a dlhsie trval. Takze radsej som chodil len na 3ke kym sa nezohriala :D Vcera som bol vymenit olej, filter, tesnenie a uz to prestalo robit. Cital som na E38.org niekolko pribehov o tom ako 5HP30/24 kvili ked ma neoriginalny filter oleja. Ten nema vystuzenu filtracnu penu cize sa pod tlakom oleja scucne a drzi v sebe olej, takze prevodovku ochudobnuje o cast oleja. A prevodovka dokaze spravne fungovat len ked v nej koluje presne stanovene mnozstvo oleja. Neviem ci TDSa mali GM, alebo ZF prevodovku, ale pricina bude podla mna rovnaka. Kup si origo filter z BMW alebo z nejakej stranky kde dodavaju diely na prevodovku priamo od vyrobcu a daj si rovno vymenit olej.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Blondak
Auto: 725tds
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 1. Júla 2012, 06:02

No ja som pred zimou menil olej a kupoval som filter v ziline. Neviem presne co ma stal ale kamarata co ma predajnu som odbyl s tym ze radsej kupim origo v bavarii pre istotu. Potom sme ho obzerali a zistil ze ma presne ten isty za polovicnu cenu. Ale to je mimo. To co som chcel bolo porovnanie stary novy filter. Stary mal tu vlozku asi raz taku hrubu ako novy a pritom boli oba original co tam ma byt. Samyzda sa lisili nejakymi percentami. Stary mal 50% nieco a novy 25% nieco. Tak som s toho kolik co to je?

Užívateľov profilový obrázok
Zajo
Auto: E38 740iA
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 2. Júla 2012, 07:57

On v podstate nemusi byt kupeny v BMW (su tam zdieraci, ten isty diel je tam 3x drahsi ako inde, zial niektore origo diely inde nezozenieme), dolezite je aby mal zozadu napisane FILTRAN. Som neveril ze filter moze zhorsit chod prevodovky, ale sam som sa presvedcil. Teraz si len uzivam ako nadherne radi.
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní