... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
depressman
Autor témy
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

E39 - BC COILOVERS - Zavitovy podvozok malé review

Štvrtok, 14. Júna 2012, 08:11

Takze rozhodol som sa ze napisem take male review na tento zavitovy podvozok, možná niekomu pomôže v rozhodovaní. Zakupene od Crumara (ďakujem za rychle vybavenie a super pristup!) Po tom co som na aute cca pred rokom vyhodil M-Packetovy podvozok a nahradil ho AP Coilovers podvozkom s ktorým som nebol veľmi spokojný a hľadal som niečo ine a rozhodovanie padlo na Bilstein B12 a BC Racing, nakoniec som sa rozhodol - po precitani kopec prispevkov na m5board.com a bimmerfest pre BC Racing coilovers. Zakupil som si
BR Series Coilover : Type RA
Front Spring Rate : 6kg/mm (336lbs/in)
Rear Spring Rate : 5kg/mm (280lbs/in)
Podvozok ma 30 moznosti nastavenia tvrdosti kde 0- je HARD a 30-je SOFT, zvlast sa nastavuje preload pružiny a zvlášť svetlá výška, čo je obrovské plus, pretože pri akejkoľvek výške má pružina rovnaký preload, čo sa neda povedať o ostaných lowend podvozkoch kde s výškou sa nastavuje aj preload pružiny a konktretne pri mojom AP podvozku to bolo nesmierne tvrde a Bouncy. Ani nepisem o tom ze cca po 15tis km mi vytiekol zadny tlmič [-( [-(

Kvalita spracovania: no nemal som možnosť vidieť veľa podvozkov, ale je to masakralne spracovane, všetko do najmenších detailov sedi, žiadne škaredé zvary. Zavity su ošetrene špecialnym povlakom proti korozii, hlinik je anodizovany všetko krasne spracované a sumerne. AP je shit spracovanie oproti tomu ale zase AP je perfektne spracovany oproti TA Technics tak si utvorte svoj nazor :D

A včera nastal konečne vytúžený deň keď sme si našli čas aby sme to nahodili (inak bola to riadna makačka :shock: ) Všetko išlo ako po masle a skúsený mechanik nemal s výmenou najmenší problém. Nastavenie výšky je veľmi komfortne vyriešené kde na zníženie sa povolí spodná matica a otáča sa hornou maticou, na zvýšenie sa otáča strednou. Od výrobcu to prišlo nastavenie tvrdosti na hodnoty 8 v predu a 8 v zadu. Ja to mam momentálne na 25 vpredu a 25 vzadu. Svetlu vyšku som nechal troška hore, preto zatial nedavam fotky auta, aby si to cele sadlo a potom si to upravim a samozrejme aj fotky doplnim. Čiže mam auto bez zadnych sedadiel a zadneho plata aby som mohol rychlo vyriešiť nastavenie zadných tmičov k spokojnosti. Jazda je veľmi príjemna na tomto nastavení auto je mierne tvdšie ale krásne tlmi všetky nerovnosti, ked to porovnam s AP tak je to troska soft ale oproti M-packetu zase troska tvrdsie. Skackanie ziadne, podvozok tlmi aj tie najmensie nerovnosti čo som ostal prijemne prekvapeny. Zatial mam odjazdenych len cca 80km, podvozk uz mierne sadol čo som si všimol, odozva kolies na volant je okamžitá, zakruty to reže ako po koľajniciach, je to veľmi presné (ani sa nečudujem kedže horne uloženia su hlinik a nie guma). Žiadne pazvuky som zatiaľ nevypozoroval a dufam že nebudu. Na forach som sa dočítal že cca po 4-6K km zvyklo drnkotať horne ložisko na prednych tlmičoch. BC to vyriešilo okamžite a všetých s týmto problémom zasielalo KOYO Bearings na vymenu. Mne už prišiel kit priamo s Koyo bearings takže pravdepodobne BC zmenilo dodávateľa na ložiská :mrgreen:

V pondelok pojdem na GEO nastavim odklony a upravim svetlu výšku. A napišem viac... musim to ešte mierne pretestovať a nastaviť. Včera už bolo neskoro v noci keď sme skončili a bol som strašne unavený.

Sry za kvalitu fotiek ale mal som len iphone ](*,)
Prílohy
IMG_0457.JPG
a predny tiez :)))
IMG_0456.JPG
zadny je uz nahodeny
IMG_0453.JPG
skuska ci pasuje :)))
IMG_0451.JPG
celkovy pohlad na predny tlmic
IMG_0451.JPG (360.19 KiB) 2270 zobrazení
IMG_0450.JPG
detail na predne ulozenie
IMG_0450.JPG (241.73 KiB) 2270 zobrazení
IMG_0449.JPG
vnútri všetko pekne usporiadané
IMG_0449.JPG (236.67 KiB) 2270 zobrazení
IMG_0448.JPG
krabicka pekne zabalená
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

michaltt

Re: E39 - BC COILOVERS - Zavitovy podvozok malé review

Piatok, 15. Júna 2012, 20:30

ja ho mam na e46 ale velka spokojnost.
Chodim si na 18/18 a mam pocit ze je komfortnejaie ako 28/28 co som mal. 16/16 je uz dost tvrde ale stale akceptovatelne. Jedina vycitka k podvozku je, ze olej v tlmicoch je nachylny na zmeny teplot.

Inak daju sa objednat extendery na tuhost tusm 15,20 a 25cm.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

depressman
Autor témy

Piatok, 15. Júna 2012, 20:33

ja to este testujem, potom napisem celkovo dojmy kym to sadne a tak :D teraz mam setup F22-R20 od FULLHARD tak uvidime, musim este troska pobehat a pretestovat. Inak mam pocit ze tlmice su plynove a nie olejove. Aspon teda na mojich bola nalepka ze GAS ci nieco take. Mozna ze su v kombinacii :D

depressman
Autor témy

Streda, 20. Júna 2012, 07:44

Tak čo to už odjazdene, a vytestovane, bol som vyvazit disky a skontrolovat geometriu. Auto som snizil aby bolo tak akurat ani hore ani prilis dole. Podvozok mam momentalne nastaveny na 23 klikov Front a 20 klikov REAR pocitane od HARD. Je to kurevsky tvrde oproti seriovej E39 (auto sa da stlacit vahou tak +-5mm) a je to aj tvrdie oproti M Suspension II ktore som mal na aute. Zaujimave ale je ze podvozok je stale schopny tlmiť aj tie najmenšie nerovnosti a jazda zas nieje ako na motokare. Čo sa týka ovládania auta tak tym že to nieje na gume ale uloženia su na hliniku auto točí okamžite bez akejkoľvek vôle, kam pohnem volantom tak sa okamžite točí. Zadok sedí neskutočnym spôsobom keď nejde vôbec do pretáčavého šmyku, zadok sa da utrhnuť v takých malých 20cm šmykoch ale okamžite ho znova pritačí k vozovke. Proste tam kde som si predtým vedel dať malý driftík teraz už neviem :D. Správa sa to ako vlak a auto drží stopu tak že jeden by sa až čudoval. Náklony karosérie minimálne, zákruty kde som predým šiel 160km/h a už mi mierne zadok ulietal, teraz beriem v 200km/h a nič sa nedeje. Je veľmi zložité dostať auto do šmyku na suchej ceste. Ani rychle trhnutia volantom pri 120km/h auto nerozhodia. Je to veľmi veľký rozidel. Na bežné behanie po meste je to troška tvrdšie a je to aj cíťiť ale dá sa to. Predtým na AP som to mal ešte horšie, a vobec netlmilo malé nerovnosti čo teraz zváda excelentne.

Takže čo sa týka jazdných vlastností podvozok vrelo odporúčam, roziel je cítiť hneď po inštalácií. Radšej však pre ľudí, ktorý chcu nekompromisné ovládanie auta na úkor komfortu (áno oproti sériovej E39 bez M-paketu je to obrovský rozdiel). Neviem ako je to so životnosťou tlmičov ale hádam to niečo vydrží a nemyslím tym 1rok. To ale uvidím časom. Podvozky predáva Crumar tak mi prosím nepíšte čo ma to stálo ale informujte sa priamo u predajcu.

rixo
Auto: BMW E36 323i Coupé
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 21. Júna 2012, 10:18

Paráda páči sa mi ten podvzok, mám jom a ten je dosť tvrdý ale chcel by som niečo oveľa tvrdšie a tento má veľa setupov, paráda, idemz zistiť cenu, potom napíš ako si spokojný po viac km a či sú nejaké problémy a pod...
E36 B330i Reborn Hellrot Coupé akt.

michaltt

Piatok, 22. Júna 2012, 12:57

real coilover setup FTW
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Gorgi
Kraj: Bratislavský

Piatok, 22. Júna 2012, 13:58

Kolko ta kostoval ten podvozok depressman ?

rixo

Piatok, 22. Júna 2012, 14:42

napísal že sa máme pýtať crumara, ale crumar ich ešte na stránke nemá, ale nnašiel som tie podvozky a či na e36,46,39,90,60 stoja rovnako 999USD

depressman
Autor témy

Piatok, 22. Júna 2012, 15:03

http://www.bc-racing.co.uk/

ceny zavisia od kurzu libry, tak si to prepocitajte... :mrgreen:
Naposledy upravil/-a depressman v Sobota, 23. Júna 2012, 08:47, upravené celkom 1 krát.

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Sobota, 23. Júna 2012, 07:07

jediny problem ma ten podvozok...
nerobia to pre tourin....fnuk

Bratislavčan
Auto: BMW

Nedeľa, 24. Júna 2012, 12:04

depressman- prosimta aka tam bola cena za komplet, teda bez vymeny?dik \:D/
Ex-BMW E39 525iA Imola -LPG
Ex-Alfa 159 2,4JTD 200PS(Troska experimentu :))
Ex-BMW 330d 204PS
Ex-Vsetko mozne...

serwo
Auto: E39 528iA

Nedeľa, 24. Júna 2012, 17:38

Ved si to neviete vypocitat? Cena toho podvozku je tam £ 770 = nejakych 950 €. A este + postovne.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 25. Júna 2012, 06:55

Staci napisat PM.

rixo napísal:
napísal že sa máme pýtať crumara, ale crumar ich ešte na stránke nemá, ale nnašiel som tie podvozky a či na e36,46,39,90,60 stoja rovnako 999USD

rixo

Pondelok, 25. Júna 2012, 13:14

to som len tak orientačne chcel vedieť :-)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 25. Júna 2012, 13:50

depressman napísal:
ja to este testujem, potom napisem celkovo dojmy kym to sadne a tak :D teraz mam setup F22-R20 od FULLHARD tak uvidime, musim este troska pobehat a pretestovat. Inak mam pocit ze tlmice su plynove a nie olejove. Aspon teda na mojich bola nalepka ze GAS ci nieco take. Mozna ze su v kombinacii :D

znie to veľmi dobre
len taká maličkosť, keď dobre viem tak všetky tlmiče sú olejové len v tých "plynových" je k oleju naplnený aj špeciálny plyn ktorý zabraňuje tomu aby sa olej spenil pri dlhej jazde po zlej ceste
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných