... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

manasml
Autor témy
Auto: BMW E36
Kraj: Trnavský

E36/318 TDS - trhanie s motorom, kolisanie otáčok

Nedeľa, 24. Júna 2012, 19:37

caute klubaci, mam taky problem, s E36 318 TDS motorom, ktorý nejde do otacok, straca vykon,alebo nereaguje na plyn.
Zistil som, že niečo s naftou.
Tak som to riesil vymenou filtra s tym, že asi bude zaneseny, nepomohlo. Tak som vytiahol čerpadlo z nadrže pozrel ci nieje sitko zanesene, bolo uplne ciste. Mam doma este jedno cerpadlo do nadrze, ktore bolo vytiahnute z plne funkčneho auta, reku skusim vymenit mozno bude problem s tym, nepomohlo. Avsak potom som zaregistroval, ze pri vytocení motora a potreby viacej nafty vlastne odniekal taha bubliny(nie su velke iba take drobne!!), tak som skusil vylucit filter napojil som hadice na priamo bez filtra, nepomohlo, tak som isiel postupne po potrubi skoncil som na boku motora kde sa plastová cierna trubka spaja s kovovou, nezdala sa mi hadicka, tak som ju vymenil za novu aj s novými objimkami, nepomohlo, isiel som dozadu k nadrzi, pod auto, tam vyzera byt vsetko ok, nic povolene, ani obtecene od nafty.
Tak som hladal problem v zadu v plavaku, a znova pri čerpadle skontroloval hadicky, vymenil objimky take ktore vyzerali neisto za nove.
Stale mi to vsak problem nevyriesilo!!!Neviem odkial moze uz tahat vzduch, proste vsetko som skontroloval. Jednoducho po pridani plynu (ak má dost nafty a reaguje na plyn) a vytoceni vynechava motor (niekedy ide napr. do 3500ot.min niekedy ani tolko)

Som uz z toho na nervy, dokonca brat si vsimol, ze pri tej hadicke, ktora bola vlozena namiesto filtra pri motori, ze stahuje tu hadicku, to znamena, ze motor nema ozaj dost nafty ale preco??Prefukol som hadicku odzadu az dopredu.
Skusal som vsetko co ma napadlo, tak som odpojil za filtrom hadicu (priamo na čerpadlo) a dal som 30 l bandasku plnu nafty pri motor, auto nastartovalo, krasne si same potiahlo naftu, a zrazu auto islo krasne vytocit do otacok, prestalo trhat z motorom, vynechavat, proste isiel normalne.
Napojil som to naspat, stale vsak netusim kde v tej nafte sa beru stale bublinky a preco vlastne nedava dost nafty??
Dokonca som mal dole odvetranie nadrze, ze ci sa nahodou neupchali hadicky prefukol som tiez, dal naspat.

Skuste mi poradit prosim....

manasml
Autor témy

Re: E36/318 TDS - trhanie s motorom, kolisanie otáčok

Utorok, 26. Júna 2012, 15:26

nikoho nic uz nenapada??

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Utorok, 26. Júna 2012, 15:49

Aký filter si tam dal ? mam na mysli značku . Nemáš prasknutý ten plastový držiak filtra ? Nenechal si pri vymene na držiaku filtra starú vnutornu gumičku filtra ? a teraz tam maš dve !!! Občas tam ostane prilepená !!! Ak zapneš kluč do polohý 2 tak strieka nafta z hadičky od filtra k vstrekovaciemu čerpadlu ? :-k

manasml
Autor témy

Utorok, 26. Júna 2012, 16:47

luky2208 napísal:
Aký filter si tam dal ? mam na mysli značku . Nemáš prasknutý ten plastový držiak filtra ? Nenechal si pri vymene na držiaku filtra starú vnutornu gumičku filtra ? a teraz tam maš dve !!! Občas tam ostane prilepená !!! Ak zapneš kluč do polohý 2 tak strieka nafta z hadičky od filtra k vstrekovaciemu čerpadlu ? :-k

filter Bosch, uz som si aj myslel, ze ten novy je zly tak som kupil druhy, tam neviem znacku a tiez to robi...len mne to robi aj ked vynecham filter, prepojim s hadickou (kazdopadne to skusim pozriet), gumicku skontrolujem ci tam neostala, to ma nenapadlo.
Nafta strieka k vstrekovaciemu čerpadlu, ja som vymenil aj čerpadlo v nadrzi za spolujazdcom, mal som doma funkčne z auta, ktore jazdilo.
Momentalne na pracovnej ceste vo stvrtok skusim pozriet, zatial dakujem.

BMW318ti

Streda, 27. Júna 2012, 15:16

ja mam rovnaky problem, ale s benzinovym motorom. Rozmyslam či to nemože byt lambda sonda...

BMW318ti

Streda, 27. Júna 2012, 15:19

Zistil som od jedneho kamosa, že problem je pravdepodobne so škrtiacou klapkou- je zanesena, treba kupit original sprej na vycistenie.

manasml
Autor témy

Streda, 27. Júna 2012, 18:52

318 tds nema lamnda sondu, ani skrtiacu klapku, dnes som prisiel z pracovnej cesty, zajtra by som chcel pozriet rady od Luky2208

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Júna 2012, 22:33

to isté som chcel napísať, že to nemá nič spoločné s 318tds

ešte taká otázka, aký máš stav nádrže? či ti to nerobí náhodou len pod určitou hladinou nafty
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

manasml
Autor témy

Štvrtok, 28. Júna 2012, 08:51

mal som cca niečo pod polovicu nádrže pri skúšaní, potom som dotankoval teraz mam asi cca tristvrte nádrže, keby som nahodou potreboval rozobrat plavaky, tak aby nebola uplne plna nadrz...

manasml
Autor témy

Štvrtok, 28. Júna 2012, 19:02

dnes som skusil rady, takze drziak filtra som cely demontoval, dal som dole filter, skontroloval ci nie je prasknuty (nie je), samozrejme gumicka od filtra tam nebola. Hned ked som mal dole drziak filtra a bolo tam viac miesta skusil som ako ide čerpadlo nafty v nadrzi, 3x som zapal klucikom a pekne isla nafta, z tych skusani som mal objem viac ako pol 1,5 l plastovej flase. Myslím, ze slusny objem...pocuvam dalej rady...

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 23:26

skúšal si prefúknuť aj vratnú hadičku (čo ide z čerpadla) ? neviem či to môže mať súvis s tým ale pre istotu
studený štart je dobrý keď ti auto deň postojí?

a ešte taká vec ma napadla ľavá a pravá strana nádrže by mali byť tiež prepojené hadičkami tak či tie nie sú prasknuté a tade to prisáva vzduch do systému
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

manasml
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 06:44

tu hadicku fuuuha nespominam si, ze by som ju prefukoval...musim sa rozpamatat...auto ci stoji 1, 2 dni, alebo tyzden, chyta na jedinu otocku motorom, na brnk...jednu taku kratku hadicku som vymenil co sa mi nezdala na soferovej strane na plavaku...aj objimky som dal nove...ale kazdopadne rozmyslal som uz nad vymenou tychto prepojovacich ale keby nemusi ist dole nadrz, o tom pochybujem, ze to pojde...

manasml
Autor témy

Nedeľa, 1. Júla 2012, 09:16

Problem stále nevyrieseny. Znova všetko skontrolované. Auto na volnobehu a pri cca 2000 až napr. 2500 ot/min bez bubliniek v hadicke ku čerpadlu, ale akonahle pridam viac, tak idu bublinky do čerpadla...nikde nic nekvapka hadicky znova popozerane...

manasml
Autor témy

Nedeľa, 8. Júla 2012, 09:48

Uz ma to stve. Vcera som komplet rozobral nadrz,plavak,cerpadlo,prepojovacie hadice. Vymenil som hadicky komplet vsetky od zadnej nadrze az dopredu k motoru!Tiez spony,vsetky nove!Stale to nevyriesilo moj problem.
Avsak zistil som,ze mi cerpadlo dost vraca naftu cez prepad,tryskami to však nieje,pretoze vsetky som skusal.Nemoze byt nieco s cerpadlom?Ked stale dava do prepadu,pričom ma málo nafty?

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 14. Júla 2012, 18:40

..cerpadlo vracia celkovo vela nafty, ja som tiez skusal moje tym to nebude...ked fuknes do hadice co vracia naftu do nadrze da sa prefuknut.?..lebo nadrz ma este taku malu plastou krabicu pri hrdle a tam su ventily ktore uvlonuju tlak z nadrze a mne to tiez dobre nefacha

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných