... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

capino1
Auto: 525d E39
Kraj: Žilinský

Re: 530D netaha ako predtym!

Štvrtok, 21. Júna 2012, 08:07

Mne auto tahá nasledovne do 2100otáčok lenivé ako náhle sa dostane za tuto hranicu tahá ako besné...na diagnostike vypisalo snímač plniaceho tlaku? kde sa tento snímač nachádza? pozeral som nejake obrázky a myslím ze niekde zozadu sania...ale niesom si istý...takze za kazdú radu velmi pekne dakujem čo by to mohlo byť...:)

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 21. Júna 2012, 18:49

Nech sa páči,diel č.13: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 40&lang=cs Ako vidíš,naozaj je zozadu sacieho potrubia :wink:
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

sodok
Auto: BMW e39 530d

Štvrtok, 21. Júna 2012, 19:45

Zdarím hoši... mám celkom veľký problém, keďže som milovník rýchlosti... mám 530d a nejak sa jej nechce ťahať... turbo je po repase, krásne hviždí, nemá vôľu na lopatkách, variabil je pohyblivý, takže ani tam nie je problém. Menil som aj podlakový ventil, čo otvára variabil, ale 0 bodov. Správa sa to tak, že keď chcem zrýchliť z menších otáčok, napr. keď mám na 2. stupni cca 1000-1800 otáčok, tak keď zošliapnem, nechce ťahať, ak nechám plyn na podlahe, tak stále nechce ťahať... ak pri 2000-2100 otáčkach pustím plyn a znovu zošliapnem, tak ide roztrhať gumy... neviete čo môže byť ešte zlé, okrem čerpadla, Egra, podlaku, turba, hadičiek? ak sa s tým niekto stretol, rád by som bol inšpirácii, pretože už som v koncoch...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 22. Júna 2012, 10:01

stretol, zle nadstavené turbo......ale ak vylučime všetky podtlakové hadičky a veci okolo toho....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

sodok

Piatok, 22. Júna 2012, 23:41

Takže dnes som trošku potestoval podtlaky... najskôr som pomenil všetky podtlakové hadičky, nech mám istotu a previezol som sa... to isté ako predtým. potom som skúsil zvesiť hadičku od nádobky pred ventilom a turbo nešlo. Potom som skúsil odpojiť od variabilu a nešlo. Potom som ešte kukal na čidlo sania vzadu za saním. Odpojil som a auto malo úplne iné vlastnosti. Takže tieto veci by mali byť dobré. Keď som to ale skladal naspäť, osral som sa do ventilu som dal hadičky naopak... t.j. Od VAC do nádobky a OUT do variabilu. Išiel som asi 3 minúty takto. Jasné, že nešlo turbo. Chvíľu som počkal, kým sa schladí hadica od turba a hadičky som dal naspäť ako mjú ísť a div sa svete auto ťahalo ako drak od 1000 otáčok a samo si regulovalo výkon turba. Ale len asi 10 minút, potom sa to vrátilo do pôvodného režimu, teda bieda :D... Ak zošliapnem plyn na podlahu od 1000 - 1500 otáčok, tak auto je hluché, akonáhle sa dostanem ku 2000 otáčkam, musím pustiť plyn a následne znovu zošliapnuť... potom ide skvelo... ja už fakt netuším ktorá riť je s tým...

TT-SIMIK
Auto: BMW

Sobota, 23. Júna 2012, 11:01

treba otestovat ten elektricky ventil, či neprepušta podtlak po odpojení konektora,mal som už aj taky problém,že tu turbo zle regulovalo......ale skorej to vidím ako zle nadstavené turbo, otazka znie, odkedy ti to robí????z ničoho nič začalo????vahu si skušal odpojit aist bez nej???
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

sodok

Štvrtok, 26. Júla 2012, 16:35

No začalo mi to robiť po zime, ale netuším, či to má nejaký súvis... predtým to išlo normálne. Váhu som skúšal odpájať, vtedy auto nechce ísť skoro vôbec... skúšal som aj odpojiť ten regulátor za saním, neviem ako sa to presne volá ale je to zozadu za saním taká somarina s gumičkou a ide k tomu veľký konektor... dnes idem za profíkom, volá sa BAGO, je z čiech, tak uvidíme... držte palce

delivent
Auto: E46, 330D

Piatok, 27. Júla 2012, 18:15

Mám podobný problém, ale s 330D, ked som ho kupil 3 mesiace do zadu islo vsetko ako má, teraz tahá iba do 3000 otáčok a potom ako keby utlo. Oni stúpajú aj potom, ale velmi velmi pomalicky, nejaka rada for me? Dakujem vopred.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných