Sobota, 12. Mája 2012, 16:26
Konecne som sa dostal k tomu ze si updatnem konecne moje obstarozne CCC novym softom. Zohnali sme vhodny zdroj 14.2V / 60A za nemaly peniaz, a zacali.
Ista/p si automaticky vyzadovala update CAS a CCC-A. Pridali sme k tomu aj DME, nech je sranda.
Vysledok - programovanie a nasledne kodovanie prebehlo v najlepsom poriadku (cca 2.5 hod) , finalny report potvrdil ze vsetko ok.
Zaver: po otoceni kluca na displeji CID na kratko nabehlo logo BMW a pomaly zacalo blednut, nakoniec ostali po nom len ciarky a pomaly to vyhaslo.
Spravili sme battery reset a nic. Nasledne znovu prekodovali cele auto a vsetky jednotky - vsetko vporiadku prebehlo, auto si este spravilo kalibracie okien a sibru, vymazali sme nasledne chybu cez DIS. VSetky jednotky sa hlasia a funguju... ale display je out......
Znova programovanie, tentoraz vsetkych modulov CCC (CCC-Gateway, CCC-BO, CCC-ANT, CCC-ASK a CCC-A). Dalsie takmer 3 hodinky cakania, nasledne nakodovane a nahranie FSC kodu do BO a vysledok programovania vsetko ok, ale CID display stale totalna tma. Radio funguje, stanice sa daju prepinat, mechanika reaguje. Cez diagnostiku sa hlasi kazdy jeden z tychto CCC modulov a komunikuje, reaguje. Zrazu nasledny scan jednotiek znovu a chyba na CID displeji:
A165 Central Information Display - Leitungsunterbrechung in der LVDS-Datenleitung (Signalnamen TXOUT/TXCK)
(je to v podstate LVDS obrazovy signal ktory ide od CCC do CID)
Testovaci plan dalej navrhuje otestovat funkncost modulov CCC (vsetky ok). Dalej skontrolovat LVDS vedenie......
A dalej popisuje sokujucu vec:
ACHTUNG
Bei Baureihen vor 09/2004 mit einem CCC, kann dieser Fehler auftreten, wenn der CCC einen reset durchfuhrt.
Cize povedane po nasom, na modeloch vyrobenych pred datumom 09/2004 sa tato chyba moze objavit po zresetovani CCC....
Dalej ziadne vysvetlenie........ Moje auto je vyrobene zaciatkom roku 2004 cize sa ho to tyka.
Takze pravdepodobne pri programovani odisiel display a to z neznamej priciny, (ale BMW o tom vie ze k tomu moze dojst :))) )
Pozeral som vcera do WDS schem a zistil, ze je rozdiel medzi displaymi do 9/2004 a po 9/2004. TIe starsie maju v serii k napajaniu zapojene aj nejake "Interference Suppresion Coil" a novsie to nemaju. Lenze keby tieto cievky odisli, napajanie displeja by nebolo vobec, ale on komunikuje s diagnostikou, len nezobrazuje.....
No nic, mudry z toho nebudem kym sa mi nepodari zohnat niekoho v PO alebo okoli, kto by bol ochotny poskytnut displej zo svojho auta na vyskusanie. Je uchyteny len na dvoch torxoch zvrchu, jeho odpojenie trva minutku. Dobehol by som s autom a aj ponukol nejaku financnu odmenku. Len potrebujem pripojit ten displej do mojho auta ci bude fungovat alebo nie. Ak nie, tak chyba musi byt v CCC-BO ze neposiela signal na LVDS.........
-
Prílohy
-

-

- IMG_0722 (Medium).JPG (95.83 KiB) 1978 zobrazení
-

- IMG_0733 (Medium).JPG (95.27 KiB) 1978 zobrazení
-

- IMG_0734 (Medium).JPG (74.04 KiB) 1978 zobrazení
-

- IMG_0747 (Medium).JPG (89.35 KiB) 1978 zobrazení
-