... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

seeden
Autor témy
Kraj: Žilinský

Bmw a zima

Sobota, 26. Mája 2012, 21:18

zdravim chcem sa opytat ako to je z bavom bez systemu xdrive v zime ... ci mate nejake problemy z jazdou ked je aj trocha viac snehu ...dakujem za odpovede

btw syn chcem kupit bavoraka a nevie ci 530d alebo 525d ktory motor je lepsie prepracovany som pocul ze 3 liter...
a potom zvazuje volvo s60 alebo s80 2.5 D5 obe auta rocnik tak 2004-2007
ktore by ste brali vy u nas v zime byva dakedy dost snehu a kazdy pozna cestarov a boji sa aby mu auto v zime nestalo zaparkovane v garazi dakujem

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)
Kraj: Košický

Re: Bmw a zima

Sobota, 26. Mája 2012, 21:52

Osobne mam 525TDs automat, co sa tyka motora klasicke zavady odstranitelne ale myslim si ze kazdy povie - ze hlavne je starat sa o motor.
Co sa zimi tyka tak z BMW vseobecne sa vysantis. Ja mozem len jednu vec vytnknut.V zime som mal jediny problem co ja som osobne mal tak ze na neposypanej ceste som mal problem hore kopcom vyjst.Odlahceny zadok a tazky predok.zladovatela cesta.Inac...krive slovo nemozem povedat.

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Sobota, 26. Mája 2012, 21:56

u bmw nemozes povedat ze odlahceny zadok a tazky predok kezde na zadku je skoro rovnaka vaha ako na prednej naprave :wink:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

seeden
Autor témy

Sobota, 26. Mája 2012, 22:36

prave preto sa pytam ze ako to je v zime ked je iba zadny nahon ci ked je nejaky miernejsi kopcek uz stojim :D aby sa aj v krizovatke rozbehol lebo som pocul aj take ze ked nemas na bmw xdrive v zime aby si mal ine auto

Solty
Auto: mhd
Kraj: Bratislavský

Sobota, 26. Mája 2012, 22:47

Pri jazde na bawe v zime musíš rozmýšlať a hlavne jazdi jak posratý, keď nevieš predvídať a nemáš grip a cit na plynovom pedáli a volante. Inak skončíš v prvom zvodidle.
Najlepšie je sa ísť vyšmýkať, na prvú veľkú zasneženú plochu, ja som to tak spravil a pomohlo mi to :thumbup:

TibiKE
Auto: BMW 330dA

Sobota, 26. Mája 2012, 22:52

uplna pohoda ja som celu zimu jazdil bez funkcneho DSC (technicka zavada ktoru sa mi v tej kose nechcelo odstranovat) a zijem.... da sa s tym uplne v pohode jazdit (to musi clovek vediet) inak je to pohodka ked chces sa aj smykat da aj kulturne bezpecne jazdit....

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Sobota, 26. Mája 2012, 23:05

úplná pohodka v zime.. jediny problem ked ti zasneží auto na parkovisku.. Lopata.. a ideš dalej.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Sobota, 26. Mája 2012, 23:07

ja som po ruke lopatu nemal musel som to odrhnat nohou :mrgreen: :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Nedeľa, 27. Mája 2012, 00:00

seeden napísal:
prave preto sa pytam ze ako to je v zime ked je iba zadny nahon ci ked je nejaky miernejsi kopcek uz stojim :D aby sa aj v krizovatke rozbehol lebo som pocul aj take ze ked nemas na bmw xdrive v zime aby si mal ine auto

so zadnym nahonom sa dostanes hore kopcom aj tam, kde prednokolka konci.. kedze auto ide dohora, vaha sa presunie do zadu, a tam ma nahon napr. bmw, a tym padom vacsi zaber.. teda by som sa nebal toho a bral by som to ako vyhodnejsie, ovsem ak neriesis AWD.. ak zadny nahon, tak ale opatrne s plynom.. ako chalani vyssie pisali, najprv isst na parkovisko sa zoznamit so zadnym nahonom,a potom by si to uz mal zvladat hravo :thumbup:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

seeden
Autor témy

Nedeľa, 27. Mája 2012, 08:15

ok :) dakujem za kazdu odpoved ...pocitam ze kazdy by ste skor brali bmw nez to volvo ale mne sa pacia obe tieto znacky.... ake mate skusenosti z motormi atd ... naprd co som sa pytal tak vela ludom na bmw odchadzaju trisky no a ked jedna stoji 300e to je celkom dost....ktory motor by ste brali 525 d alebo 530d ...a ak ma niekto skusenosti z tym volvom moze napisat ci je spokojny dakujem

lionlion
Auto: E90 325d

Nedeľa, 27. Mája 2012, 08:16

530d a 525d je to ten isty motor len iny objem, vlastne blok motora vyhadza s toho isteho zakladu a niektore veci su zhodne v oboch modeloch a niektore musia byt ine kvoli tomu ze je to iny objem (vstreky, piesty a pod.) ale kopu veci je totoznych a navzajom medzi sebou pasuju (spojka, prevodovka, alternator a pod.)

Takze hovorit o tom ktori je lepsi je blbost, kvalitou a spolahlivostou su rovnake. Tu uz ide iba o vykon a spotrebu.

Ano odchadzaju aj trisky aj turba, ale to vecsinom takym pacientom co s tym nevedia narabat.... turbo sa musi chladit po drsnej jazde, netlacit na studeny motor..... a hlavne netankovat hociaky bordel ale kvalitnu naftu a aj trisky aj vsetko bude sluzit niekolko 100tis. km

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 27. Mája 2012, 08:37

tak isto sa pripojim, je tu dost topicov o jazde v zime so zadnym nahonom ;)
mam svoje auto uz cez 3 roky... cez zimu som nemal vobec problem ani raz som nikde nezapadol resp. nezapadol tamkde by aj prednohrab nemal problem.... teda raz som nasadzoval a jazdil s retazami a ajto len svojou blbostou :D podvecer som zaparkoval na lesnej ceste a rano tam bolo 30cm cerstveho snehu a bolo to asi 400m od asfaltovej cesty.

A cim novsi bawor taktym menej treba mysliet s akympohonom jazdi clovek, kedze uz tie e46tky a vyssie maju DSC a co ja viemco este ja mam ASC-T a tiez je to velmi dobra vec. Auto ta urcite neobehne zadkom v zakrute aj ked nemas cit v nohe ;)

inak tak ako sa tu pisalo vyssie bmw ma snahu pri vsetkych modeloch mat rozlozenie vahy 50 : 50... preto je motor tak v zadu ked sa pozreis pod kapotu, preto je koniec prevodovky skoro zarovno s koncom prednych sedadiel, preto je baterka vzadu, nadrz je tiez rozlozena.... a co ja viem este co :bmwball:

inak povodom som s Popradu a neraz som jazdil na Vernar a popovu ;) nebol problem...
teraz byvam v CR v Jablonci nad Nisou a tu za tyzden napadalo tolko snehu co pod tatrami sme mali za mesiac... auto mam znizene 40/30 ;) a pohoda... hlavne je rozmyslat a nezapichnut to do stredu neodhrabaneho parkoviska :D lebo to sa nalopatujes.

Obrázok
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

jararak
Auto: skodofka 120l

Nedeľa, 27. Mája 2012, 11:02

mam e36 - tam sa s tym autom daju robit prasaciny, s uzkymi gumami s dobrym dezenom fakt nieje problem vliezt do takeho snehu ako ma mysiak na fotke.
mam aj e39 - ta ma uz dsc, je to ovela lepsi stabilizacny system a popravde, nepodarilo sa mi ho este obabrat aby vystrojil nieco v zime, narozdiel od asc+t ktore je v nadupanych e36 (maloktora to mala), avsak nikdy som nesiel bezhlavo, len sa malicko posuvaju limity. taktiez 5er je dlhsie auto co sposobi to, ze ked vojdes bez elektroniky smykom do zakruty, samo sa vyrovna a ovela lahsie ako 3er.
ty udavas uz rocnik 2004-7, tam uz sa montuje zas dalsia generacia stabilizacneho DTC a tam ja neviem co treba nato aby si to prekonal, ale zase v 100km/h 90stupnovu zakrutu nevyberies ani s formulou :D

co vsak hra do karat ohovaracom je vaha auta, 530d ma skoro 2 tony a je to poznat, minimalne obutie na to auto je 225/55/16 co su dost velke gumy, dokonca neviem ci u e60 niesu dokonca 17" a pokial su menej znackove s horsim dezenom, auto jednoducho clovek nerozbehne z kase. avsak ked som mal taky problem, retaze som mal obute pod 2 minuty a problem nebol :) (avsak zase som prihral ohovaracom kedze moje tinktonk gumy hoc dezen mali, so snehom sa nemuseli, tuto sezonu ide nieco poriadne)

najlepsie by bolo si to skusit na oboch autach ktore mas v uhle pohlade, volvo na vlastnej hozi nepoznam, ale urcite nespravis chybu ani s nim :) zaklad je aby to sedelo tebe, su to tvoje investicie a ty ho budes soferovat, nie my.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 27. Mája 2012, 12:39

V zime v kopci môže mať prednokolka rovnaký problém ako zadnokolka, záleží od podmienok. A tiež kde a ako jazdí. Toto je moja prvá zadnokolka a behal som túto zimu cez Donovaly/Strečno. Tie cesty sú frekventované a zahriaté cez zimu, treba mať čerstvé značkové pneumatiky a byť pri vedomí. Keby som chodil cez zimu niekam na chatu do lesa, kúpil by som k E60ke nejaký starý Suzuki Jimny alebo Samurai za 2000 EUR, nič proti Xdrive, ale 4x4 je 4x4.

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Nedeľa, 27. Mája 2012, 13:51

MateX3 napísal:
V zime v kopci môže mať prednokolka rovnaký problém ako zadnokolka, záleží od podmienok. A tiež kde a ako jazdí. Toto je moja prvá zadnokolka a behal som túto zimu cez Donovaly/Strečno. Tie cesty sú frekventované a zahriaté cez zimu, treba mať čerstvé značkové pneumatiky a byť pri vedomí. Keby som chodil cez zimu niekam na chatu do lesa, kúpil by som k E60ke nejaký starý Suzuki Jimny alebo Samurai za 2000 EUR, nič proti Xdrive, ale 4x4 je 4x4.

presne ako pises ...4x4 je 4x4 aj ked samurai je nic moc neupraveny ma kratky razvor to je tak na male kopce v strmaku sa otocis s tym :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných