kaspa napísal:Jasne, diesel ma taku kompresiu ze zohreje vzduch az na 700 az 900 stupnov... Mna len zaskocilo tych 60 stupnov, myslel som ze zhavice sa zohrievaju na ovela vyssiu teplotu
On tym myslel ze motor zhavi len ak je teplota motora nizsia ako 60stupnov, ak je motor zahriaty po tom, co si ho vypol a odskocil si do stanku pre cigarety, startujes znovu a ak je zahriaty na viac ako 60st, tak uz system nezhavi. Chapenzi???

A na kolko stupnov zhavenie predohreje spalovaci priestor, to neviem. Urcite nie na 600. Dovod je, ze zhavenie ho ma ohriat aby nebol uplne studeny a neni tam potreba teploty pri ktorej sa vznieti nafta, lebo zhavenie sa pri startovani aj tak vypina. Ta teplota sa dosiahne stlacenim vzduchu ale tiez to nebude zdaleka 600stupnov - to totiz moze byt teplota horenia, ale bod vzplanutia nafty moze byt ovela nizsi. Aka je teplota vzduchu stlaceneho vzduchu pri kompresii, to neviem, tipnem si okolo 300st, a do neho sa pod velkym tlakom vstrekne davka rozprasenej nafty, a vtedy........ BUUUUUM....