... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Vacho
Autor témy
Auto: AUDI A8 D3 3,7 QUATT
Kraj: Bratislavský

E36 318i M40 - Problém s radením rýchlostí

Pondelok, 23. Apríla 2012, 20:55

Ludia mám taký zaujímavý problém. Z ničoho nič počas jazdy, keď som preraďoval rýchlosť v kľudnej jazde mi nešlo vyradiť a keď sa mi to z veľkými ťažkosťami podarilo tak nechcelo zaradiť rýchlosť hocjakú, ta tam skočila až po vyvinutí pomernej sily , keď som chcel dať 1ku tak bez šance, trebalo vypnúť motor, vtedy išlo lahúčko zaradiť.. A sranda bola keď som tam dal jednotku a nakopol to auto sa pomaly hýbalo aj keď som mal zošliapnutú spojku ... tak som si povedal že spojka odchádza a ja som bol 150km od domova tak som to nejak doriadil a zaujímavé to bolo keď som zišiel z dialnice, bál som sa podradiť do 4ky, ale zrazu všetko lahko fungovalo jak nové...... ak mi niekto túto záhadu vysvetlí budem rád auto od vtedy stojí nenachádzam odvahu pokúšať štastie a zničiť prevodovku lebo mám podozrenie na odtrhnutý silentblock prevodovky, lebo keď prejdem po veľkej jame zo stredu auta cítim ranu ...
AUDI A8 D3 3,7 Quattro

EX: BMW E36 318i

www.opravazbrani.sk
www.praktrickastrelba.sk

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Re: E 36 318i M40 Problem z radením rýchlostí

Pondelok, 23. Apríla 2012, 21:44

mna napada len zavzdusnena spojka...ale ked ti to raz ide raz nie mozno ti to dakde drhne..ale netusim co kde...spojku som este nerozoberal :D
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Vacho
Autor témy

Štvrtok, 26. Apríla 2012, 20:59

E 36 má automatické odvzdušňovanie tam to neriešim nijak, odvzdušním to tak že na mačkám spojku a ende schlus mna sere to že prejdem po jame a cítim jak to buchne kov na kov typujem to na 80% silnetblock prevodovky lebo tam keď to skočí len o milimeter tak už je problém ... ale múdri budem až cez víkend keď to pôjde na zdvihák teraz radšej nejazdím ... aj ked teraz to nemá ani najmenší problém z radením ... potom sa podelím o poznatok ...
AUDI A8 D3 3,7 Quattro

www.opravazbrani.sk
www.praktrickastrelba.sk

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 26. Apríla 2012, 21:03

no tym odvzdusnovanim by som si nebol taky isty ... spojka sa nadstavuje automaticky ale aj odvzdusnuje? :roll: to by sa aj brzdy same odvzdusnili ved to je ten isty okruh :)))
E36 compact 316i           (||||)(||||)

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 26. Apríla 2012, 22:02

johnyfly1 napísal:
no tym odvzdusnovanim by som si nebol taky isty ... spojka sa nadstavuje automaticky ale aj odvzdusnuje? :roll: to by sa aj brzdy same odvzdusnili ved to je ten isty okruh :)))

to je to ze sme s krakenom vypustali komplet brzdovku z nasich e36tiek a aj zo spojky...bol dost problem natiahnut do spojky brzdovku u mojho auta som myslel ze budem stale na jednotke chodit alebo radit na stojatom aute :D potom sa nam to podarilo natahat a pedal stvrdol..u krakena (z klubu) to islo hned a pedal bol tvrdy...ja som len vychadzal z toho ze ked mas ,,nenaslapanu,, spojku tak neradi alebo radi tazko ;)

potom sa ale FAKT podel o tvoju skusenost bo chcem vediet ako si to poriesil ;)
vela zdaru :)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

michajel86
Auto: 320i e36
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 30. Apríla 2012, 05:49

:-s zo zadu nezvykne buchat prevodovka :smile: , skor diferak .
Pome si zapalit..:) Obrázok

Vacho
Autor témy

Nedeľa, 13. Mája 2012, 09:45

No tak v prevodovke bolo asi len pol litra oleja takže príčina zlého riadenia odstránená doliatim ...otázka bola kam sa stratil ? simering z prevodovky na kardan začal slzit takže tam to mizne , a buchot ? :D Hardyspojka už dožíva a k výfuku bol daný nový katalizátor ktorý sa dotýka spodku auta a na jame buchne o kasňu :D a pri rozbehu buchne koli hardyne ... takže tak ...
AUDI A8 D3 3,7 Quattro

www.opravazbrani.sk
www.praktrickastrelba.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných