... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

reklamne predmety bmwklub.sk

kukuda
Autor témy
Auto: BMW E30
Kraj: Nitriansky

E38 730D Strata vykonu, vibrovanie motora video!

Sobota, 21. Apríla 2012, 12:47

Pekny den. Takze mojmu velmi dobremu kamaratovi sa stala dost neprijemna vec. Jedna sa o auto 730D E38 rv. 2000 automat. 135kw. Pred tyzdnom isiel po ceste 50kou a ako zacal zrychlovat auto zrazu zacalo stracat vykon a strasne zacalo vibrovat. Prisiel mechanik pozrel sa na to a povedal ze je to podlozka pod tryskou ze tam odchadza tlak z motora. Podlozka je vymenena no auto robi to iste. Poprosil by som vas o nejaku radu davam hore aj video motora. Motor klapky sania nemalo takze ten problem to nemoze byt. Za odpovede vopred dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
mathesss
Kraj: Trnavský

Re: E38 730D Strata vykonu, vibrovanie motora video!

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 13:25

no podľa zvuku to vyzerá fakt na to, že kurva podfukuje trysku...
ked menil podložku, použil nejaký prípravok na vyčistenie dosadacej plochy trysky? originál na to býva taká frézka... byva to tam pekne zakarbonované. bez poriadneho vyčistenia nemá zmysel dávať novu podložku... ten tlak si cestu nájde znova a bude podfukovať aj ked je podložka nová..
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

kukuda
Autor témy
Auto: BMW E30
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 14:44

Dakujem za odpoved. Takze som sa pytal kamosa a zevraj to bolo vycistene. Dnes sme vymenili 5tu trysku kde vynechava valec za 3tiu trysku a tak isto to robi.

Miki318is
Auto: e38 730D
Kraj: Žilinský

Sobota, 2. Júna 2012, 16:22

To nemusí byť práve tá tryska kde ti vynecháva.... Presne rovnaký problém mám aj ja.A nebola to práve táto tryska.Pozri si diagnostikou korekcie vstrekov, alebo ešte lepšie porovnať prietok nafty z prepadov. Všetko sa tu už riešilo.Alebo všetkých 6 vstrekov na stolicu niekam do BOSCH-u ale overeného, lebo ja som natrafil na nie moc preslávený BOSCH...
Človek nepotrebuje hviezdu, blesk ani 4 kruhy pre svoj život. Človek potrebuje pre život 2 ľadviny
Bmw ist keine Marke - sondern eine Lebenseinstellung

E38 730D 2001
E36 318is Coupé
E30 318i EX

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 19. Júna 2012, 01:45

kludne moho odist vstrek alebo kabelaz ku nemu. AK by to dost hadzalo motorom, nedajboze este niekde podymovalo, tak z dovodu vadneho vstreku kludne aj prepaleny piest........... Vstrek moze tiect do prepadu, ale v horsom pripade aj do valca....
Musis ist na kontrolu vstrekov na skusobnu stolicu (BOSCH EPS815) alebo zmerat volnobeznost chodu motora (cez diagnostiku) ktory valec robi najvacsiu sarapatu. AK nic nepomoze, tak meriat kompresiu na valcoch aby si vedel kde to ruplo..... dalsi level, ak to pritiahneme za vlasy, moze byt kludne aj vymena bloku motora .......

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný