... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

pouk69
Autor témy
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Nitriansky

Vseobecne rady - kupa e46

Utorok, 17. Apríla 2012, 16:28

Caute, stale rozmyslam nad kupou nejakej peknej e46, idealne CI, ale kludne aj sedan, ci kombik, najlepsie v m-pakete a "nedobastlené". Jednoducho, nieco pre potechu oka :)
O diesel nemam velmi zaujem, pretoze najazdim rocne len okolo 10-12000km a este k tomu vacsinou na kratke vzdialenosti a radsej mam vonu a zvuk "benzinu". Auto by som chcel mat skor pre radost. Motoricky zvazujem benziny od 318i (105kw - nie je to 6-val, ale vraj je dobry) az po 330i. Mozno by som sa radsej vyhol 323 a 320 (110kw), povazujem ich za relativne slabsie, potom uz skor 325, ci 328. Kludne to moze byt auto aj starsie, povedzme od r. 2000, ale v dobrom stave. Nemam zaujem kazdy tyzden nieco opravovat, radsej kupim dobry stav hned.

No a konecne smerujem k mojej otazke - na co si pri vybere e46 davat pozor? Oproti predokolke tam mame kardan, zadny diferak, da sa odhalit jeho vola/zly stav? (sorry ak sa nebudem vyjadrovat presnou technickou terminologiou :)
Ma nejake specificke miesta kde povedzme hrdzavie? Aku prevodovku (radsej manual, asi menej zerie)? Co zvykne casto odchadzat v interieri, elektronika...? Proste na co si u tohto auta davat pozor, na co sa sustredit? Co vsetko step by step skontrolovat pri obhliadke?

Ak tu uz takato tema je, ospravedlnujem sa, ale nenasiel som.

dakujem

Jok3er
Auto: malotraktor
Kraj: Bratislavský

Re: Vseobecne rady - kupa e46

Utorok, 17. Apríla 2012, 19:40

to auto moc nehrdzavie akurat vzadu kasňa, mozno trochu kufor pripadne blatniky - mozno po buracke ale inak sa musis povozit a sleduj ci ti nic nebucha a neklepe, nezanasa, ked zaradis rychlost z kufra by nemalo nic buchnut, skus aj zahrabat (vypni ASC), nesmie nejak trhat, poskusaj klasicke veci ako ABS, ASC, elektricke okna, klimu, poskusaj elektriku, skus aj sedacky ci nemaju nejak pokazene nastavovanie a napr. svietiacu kontrolku airbagu si ani nevsimaj - to svieti asi vsade a je to vadna dečka spolujazdca...

a inak sa snaz vyhladat auto ktore malo svojho majitela dlhsie a nie ze ho predava po par mesiacoch (dovod je asi jasny), nepozeraj na KM ale na stav, radsej kup auto od niekoho starsieho a sleduj majitela aj on ti dost povie ako sa asi mohol o to auto starat..

nieco mam z vlastnych skusenosti a dost som nahrabal aj tu na fore - je tu toho dost treba trochu pokukat je tu NAKUPNA PORADNA a je tam toho dost a tiez v tejto sekcii E46.. :smile: drzim palce vela stastia pri kupe noveho BMW
pockam kym sa pridaju aj ostatni.. :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Drac1k
Auto: tri
Kraj: Bratislavský

Utorok, 17. Apríla 2012, 22:13

Joker uz popisal par veci....
Je nas tu vela a kazdy ma iny motor a vsetci sme(skoro) spokojni s nasimi motormi. no 4 a 6 valec je trosku rozdiel. tie 6valce su fakt kultivovane stroje! 320i ....330i zeru v podstate rovnako,zalezi uz len od toho ci tomu davas stale kotle,potom si ten 3L logicky cucne trosku viac,no pri normal jazde je ten rozdiel minimalny. no a dovol :mrgreen: 323i nie je ziadna zdochlina! ten 2,5L a 245Nm celkom potlaci no M3 to sice nie je,ale kompromis medzi 2L a 3L zlata stredna cesta

urcite by som ti doporucil povozit sa na par autach,aby si vedel..
drzim palce :thumbup:

skus este tu na konci...
http://www.autorubik.sk/kupujem-ojazden ... mw-3-e-46/
Obrázok
Môžem yebať tie vaše dymiace diesle s kruťákom jak kamión..
Novšie nie vždy musí znamenať lepšie..
e46 323i ex
e91 330xi N52
e92 335xi N54
g31 540ix B58

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Streda, 18. Apríla 2012, 09:59

Ja si myslim, zeby si si mal urcit nejaky financny strop a pripadne naklady. Ma BMW fore je asi zbytocne sa pytat, ci sme s autami spokojny, vsetko sa odvija od konkretneho kusu. Tie auta uz nie su nove a preto sa tu casto odraza podcenovanie servisu a instalacia kvalitnych dielov povodnych majitelov.

Automat ti zozerie 1-1,5 litra viac, ako manual, no v zivote by som ho nevymenil za manual. Niekedy mam take nutkanie to poriadne "zapiect" cez spojku, ale ten pocit s vekom uz odchadza. Ked si kupijes BMW, alebo ak ine afto, tak si musis urcit ty, ci chces v kolonachbradit jak o zivot, pripadne sa hrat s medziplynmi a spojkou, alebo byt v klude a zatat plny kotol, ked chces niekoho predbehnut. Osobne som zvolil druhu moznost a som spokojny. Takisto tu ale najdes ludi, ktori maju manual a budu si stat ua tym, ze prave manual je naj. Ak bolo SMG cenovo dostupne a financne nenarocne na udrzbu, vacsina by volila prave to, lenze synchrony si na teba maximalne ua 30-40000km pockaju a to uz je ina palka;)

Ak mas rad pradenie 6 valca, kultivovany chod a dobry vykon v pomere k cene a nakladom, volil by som 6 valec. Ak to chces mat ako presuvacie vozidlo a zalezi ti primarne na nizkeh spotrebe, siel by som do 318 105kw.

Tem je tu dost, myslim ze sam som kedysi pred kupou jednu zakladal. No vsade sa v podstate dozvies to iste. Videl som aj e46 ktore maju smrnc aj bez mpaketu vid moja \:D/ , mne sa tiez osobne paci clean style a nie osvetielkovany kolotoc :)

Pozor si musis dat ma vsetko - vole naprav, ako casto boli menene filtre a naplne a celkovo by auto malo posobit, natolko kolko ma najazdene. Potom su tu neduhy, ktore sa odvijaju od konkretneho modelu, pred mesiacom 05/2000 by som ani nekupoval, nakolko sa tam odtrhavali zadne napravy, aj ked vela aut to uz ma spravene, stale je dost takych ktorych to este len caka ](*,)

Inak mozno si prehliadol tuto sekciu, je tam toho pozehnane :D - bmw-nakupna-poradna/
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Apríla 2012, 23:54

neviem kde si zobral to odtrhnutie zadnej napravy????nie nahodou kasne na touringoch???? ja mam pred 5/2000 a teraz som daval do poriadku zadnu napravu a este tam boli origo diely niektore po trinastich rokov... boli celkom ok na to co prezili

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 19. Apríla 2012, 07:55

tak to ti neviem povedat, kym som kupil svoje afto, tak som precital toho fakt veela, skusim pohladat, ci nenajdem, mozno to bola nemecka/anglicka stranka #-o

EDIT: Tu su ludia co sa zozbierali a vytvorili tak databazu, vsetko roky 98-00 - http://www.bmw-drivers.de/forum-68/beri ... -2625.html a tu mas AMS bericht: http://www.auto-motor-und-sport.de/news ... 88441.html
EDIT: Skus si dat do googlu hinterachsproblem e46 a najdes toho pozehnane :) vraj sa doslova vytrhavali - nejake plechove ulozenie tych naprav bolo zle zkonstruovane a viem ze od roku 2001 to bolo v pohode, takisto som sa docital, ze nie vsetky auta boli takto ''postihnute'', tak mozno prave ty si ten stastlivec :)
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných