... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Jok3er
Autor témy
Auto: malotraktor
Kraj: Bratislavský

M43 (318i) sviecky??

Pondelok, 2. Apríla 2012, 07:25

caute idem na bavo menit sviecky a zaujala ma jedna tema od NGK kde hovoria o neucelnosti 4-kontaktnych sviecok (prave tieto su odporucane aj vyrobcom BMW - konkretne pre 318i = NGK BKR6EQUP) takze...
:arrow: chcem sa spytat ake mate skusenosti a s akymi svieckami - jednokontaktnymi/ nejakymi specialnymi by ste nahradili tieto 4-ky.?? urcite chcem ist do zn. NGK

:arrow: tema sa tykala toho, ze ak ma ta sviecka 4 elektrody namiesto 1, ide o to ze dlhsie vydrzi a aj na nete mozte vidiet videa, kde vzdy hadze iskru len na jednu z tych 4 elektrod - takze sviecka vydrzi dlhsie ale je menej ucelna lebo tie 4 elektrody tamskor zavadzaju iskre pre dokonale horenie benzinu (ak som ten text spravne pochopil - a ak ho este najdem tak ho sem pripnem) :wink:

Užívateľov profilový obrázok
nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Re: M43 (318i) sviecky??

Pondelok, 2. Apríla 2012, 07:29

zaujimave zistenie, ja mam v IS tiez ngk podla vyrobcu a maju 2 elektrody. kazdopadne ak mas teraz take sviecky v aute a nebol s nimi problem tak nevidim dovod riesit to, zaklad je tam mat to co vyrobca predpisuje, ale bol by som rad keby niekto viacej zdatny v tomto smere nam trosku rozsiril obzor.

Jok3er
Autor témy
Auto: malotraktor

Pondelok, 2. Apríla 2012, 07:54

v podstate tam nepisu ze by boli vadne alebo neucinne, len ich hlavnym zamerom nie je ucinnost sviecky ale jej zivotnost a je stavana hlavne pre motory s vacsou kompresiou (ako napr. wankelov motor od mazda RX-8), dalsou vyhodou je ze s takouto svieckou sa v zime lepsie startuje.
co ale ked ja chcem mat lepsie horenie a lepsiu spotrebu napriklad??.. :wink:

tu je ten link ale je toho urcite na nete viac:

http://www.ngksparkplugs.com/products/c ... ipower.asp

video ako to vyzera v praxi:

http://www.youtube.com/watch?v=53yfHLdn41k

ZdenoTO

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 08:20

tiež mám 2 elektródové NGK :wink:
Všetci sú blázni ... len ja som lietadlo --O--

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných