... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

borsalino69
Autor témy
Auto: BMW 530D
Kraj: Zahraničie

Bmw E60 problem s baterkou

Pondelok, 2. Apríla 2012, 22:54

dobry vecer vlastnim bmw 530d rok 2006.nikdo mi nedokaze vysvetlit muj pribeh tak snad mi nekdo poradi.pri ujeti cca 100km na dalnici se mi rozsvitala prevodovka a ze mam zastavit tak jsem radeji zastavil a vypl auto bohuzel po zastaveni uz mi neslo nastartovat,tak jsem uvazoval co to muze byt zkusil jsem nastartovat ale baterie byla vybite kdyz prijela odtahovka pujcil mi baterku svoji a poradku jsem nastartoval,tak jsem koupil na benzince novou baterii 95ah a na ni jsem najel jeste ten den 500km a auto nehlasi zaden problem dokaze mi nekdo z vas prosim poradit?diky

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Re: Bmw E60 problem s baterkou

Utorok, 3. Apríla 2012, 17:51

borsalino69 napísal:
dobry vecer vlastnim bmw 530d rok 2006.nikdo mi nedokaze vysvetlit muj pribeh tak snad mi nekdo poradi.pri ujeti cca 100km na dalnici se mi rozsvitala prevodovka a ze mam zastavit tak jsem radeji zastavil a vypl auto bohuzel po zastaveni uz mi neslo nastartovat,tak jsem uvazoval co to muze byt zkusil jsem nastartovat ale baterie byla vybite kdyz prijela odtahovka pujcil mi baterku svoji a poradku jsem nastartoval,tak jsem koupil na benzince novou baterii 95ah a na ni jsem najel jeste ten den 500km a auto nehlasi zaden problem dokaze mi nekdo z vas prosim poradit?diky

Pri vybitom akumulátore môže vysvietiť hocičo, aj prevodovka. ABS,DSC,... Čiže žiaden strach keď si vymenil akumulátor a beží to dobre. 95Ah by mala stačiť.

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 3. Apríla 2012, 18:42

novu bateriu treba v kazdom pripade zapisat cez diag. inak ju za chvilu mozes menit znova!
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Utorok, 3. Apríla 2012, 19:35

voMacK napísal:
novu bateriu treba v kazdom pripade zapisat cez diag. inak ju za chvilu mozes menit znova!

toto sa stalo aj mne, baterka ma rok bez nakodovania a uz ide do sraciek :evil:
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 3. Apríla 2012, 20:50

Vladdo01 napísal:

toto sa stalo aj mne, baterka ma rok bez nakodovania a uz ide do sraciek :evil:

u mna rok a pol, dal som tam taku istu ako som mal 75ku ....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

acid
Auto: E60 530i 2004 MT

Streda, 4. Apríla 2012, 10:12

voMacK napísal:

Toto ma zaujalo, to este aj vymenu baterky treba oznamit sofveru? Vie si to spravit bezny pouzivatel?

voMacK

Streda, 4. Apríla 2012, 11:29

acid napísal:

Toto ma zaujalo, to este aj vymenu baterky treba oznamit sofveru? Vie si to spravit bezny pouzivatel?

len cez dobru diagnostiku u sikovnho cloveka s dobrym vybavenim...alebo autorizovany servis..

vymenu baterie treba kodovat VZDY; dokonca aj ked kapacita povodnej a novej je rovnaka...

TT-Simik a airbone to tu uz niekolkokrat rozoberali...
-- P.R.

Jacq
Auto: BMW X1
Kraj: Banskobystrický

Streda, 4. Apríla 2012, 15:18

voMacK napísal:

len cez dobru diagnostiku u sikovnho cloveka s dobrym vybavenim...alebo autorizovany servis..

vymenu baterie treba kodovat VZDY; dokonca aj ked kapacita povodnej a novej je rovnaka...

TT-Simik a airbone to tu uz niekolkokrat rozoberali...

Zaujimave, ja ju mam uz vyse 2 rokov, ziadne kodovanie som nerobil a baterka funguje bez problemov
xDrive 25i

MateX3

Streda, 4. Apríla 2012, 17:32

Keď sa použije akumulátor s rovnakou kapacitou, čo treba kódovať?

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Streda, 4. Apríla 2012, 18:02

TT-SIMIK kde si? :mrgreen: troska nam to tu objasni, lebo aj ja som stoho :-k
dakujeme :wink:
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

voMacK

Streda, 4. Apríla 2012, 18:20

auto si monitoruje a pocita dobijacie cykly a inac sa sprava k starej baterii a inac k novej....
-- P.R.

MateX3

Streda, 4. Apríla 2012, 19:04

voMacK napísal:
auto si monitoruje a pocita dobijacie cykly a inac sa sprava k starej baterii a inac k novej....

Podľa mňa to je celé trochu bludné. Fyzikálne princípy platia stále. Alternátor ponúka odber 120A, keď je akumulátor nabitý, takmer nič nepýta. Napäťový regulátor si robí svoju prácu aby napätie zostalo správne. Ja nechápem, nech mi niekto vysvetlí, kde je "háčik" v tom "nakódovaní" akumulátora.

voMacK

Streda, 4. Apríla 2012, 19:37

co ti ja viem, mne to pride celkom logicke...bateria v priebehu zivotnosti vplyvom nabijania, pouzivania a externych faktorov [zima] straca svoju kapacitu...a tak auto tomu prisposobuje sposob resp. dlzku dobijania...
-- P.R.

MateX3

Streda, 4. Apríla 2012, 19:59

voMacK napísal:
co ti ja viem, mne to pride celkom logicke...bateria v priebehu zivotnosti vplyvom nabijania, pouzivania a externych faktorov [zima] straca svoju kapacitu...a tak auto tomu prisposobuje sposob resp. dlzku dobijania...

Systém sofistikovaného riadenia systému dobíjania je pochopiteľný u hybridov. Tu ide možno o to aby sa bezpečnostné systémy pripravili na určitú kapacitu, prípadne iné spotrebiče, ktoré fungujú počas doby, kedy je vozidlo vypnuté, aby sa zamedzil prílišný odber ktorý by znemožnil štart. Špekulujem. Môj akumulátor ešte slúži takže sa tým moc nezaoberám...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 5. Apríla 2012, 10:48

Tieto veci sme nevymysleli ani ja ani airbone.....))))Je to dané pracovnym postupom bmw, že treba bateriu registrovať a ak je vyššia a nižšia kapacita tak aj treba nakodovať jej kapacitu co CAS systému auta. Auto má powermanagment a ten zabezpečuje prevadzku spotrebičov v aute, to znamená,že ak nastáva nejaky problém z alternatorom za jazdy napríklad, tak povypína určité elekt. zariadenia aby si mohol prejst čím vyššiu vzdialenosť.......nová baterka nepotrebuje také silné nebíjacie prudy ako staršia, a prave CAS z IBS počíta cykli...viac to vysvetlit neviem,ale viem že sa to musí robiť, aj ked už nie menit kapacitu,tak aspon zaregistrovať bateriu......ps: už som videl par zblbnutých E60 práve kôli nenakodovaniu baterky,alebo aj zničene baterky po nejakom pol-roku,takže blud to nieje....... :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní