... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

mmracing.sk

miroslav.marusin
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

BMW 116d kurenie + radio

Nedeľa, 18. Marca 2012, 17:54

Caute, na svojom aute pozorujem 2 zvlastnosti, ktore mi vrtaju hlavou. Jedna sa o BMW 116d rocnik 2009 s najazd. 50tis km. Pri dlhsom pocuvani radia napriklad +1hod sa objavi mierne zkreslenie zvuku, vytiahol som cd a bolo fakt brutalne horuce , vypol som teda radio, otvoril som okno a CD som mozno 30s podrzal vonku, ochladilo sa, utrel som ho a vlozil spat do mechaniky a vsetko fungovalo zase bez problemov (radio som este chvilu nechal vypnute a nastavil chladnejsi vzduch z kurenia). Nakolko auto vlastnim cca mesiac neviem posudit, ci sa tak spravalo od novoty a ci to moze byt sposobene aj strednymi vyduchmi kurenia, ktore radio ohrievau a teda ci sa to stava len pri kureni, alebo aj v lete pri studenom vzduchu z klimatizacie. Ak niekto ma nejaku skusenost prosim poradte, ci to ignorovat a je to nejaka systemova chyba bmw (ze sa im zvyknu po dlhom case prehrievat radia) alebo moze byt nejaky problem s radiom :-k :roll: , posledna vec ktora mi napadla je ze v aute je nainstalovana handsfree sada Nokia CK-100 napojena na repro v aute. Funguje bezproblemovo, no napadlo mi, ci nemoze sposobovat ona pri ohrievani nejake rusenie,neviem kde je umiestnena ta krabicka, neinstaloval som to ja, uz to tam bolo no zrejme je niekde v palubnej doske. Radio je BMW Business CD + ovl. na volante.

Dalsia vec, ktoru som spozoroval sa tyka prave kurenia. Vcera pri jazde v nocnych hodinach som si vsimol ze ak je kurenie nastavene normalne na vsetky vyduchy rovnako tak zo vsetkych ide normalne horuci vzduch. Ak ho vsak prepnem na primarne stredne vyduchy na vodica a spolujazdca, vzduch citelne ochladne, pricom z ostatnych vyduchov ide stale rovnako teply. Horuci zostane, len ak nastavim max teplotu, inak v rozmedzi 20 - cca 26 stupnov nieje prilis citelny rozdiel. (v ostatnych vyduchoch na nohy a okno je ten rozdiel citit pri prilozenej ruke). Niekde som cital, ze BMW uz roky robi kurenie tak, aby zo strednych vyduchov nefukal horuci vzduch na vodica a neuspavalo ho to, no neviem co je na tom pravdy. Je to moje prve BMW a pri inych autach som sa s tym nestretol. Klima je aut. dvojzonova. Dakujem za vsetky rady a prajem pekny den. \:D/

filip.t
Auto: e87 118i
Kraj: Bratislavský

Re: BMW 116d kurenie + radio

Sobota, 24. Marca 2012, 00:02

ahoj, stym kurenim, resp. klimou je to presne tak ako píšeš, stredné výduchy ventilácie sú hlavne pre chladenie a spodné (nohy) a horne (okná) pre ohrev. A čo sa týka toho rádia, ja mám take iste, ale stymto som sa veru nestretol aj ked je pravda ze ani neviem či som viac ako hodinu v kuse počuval cd, lebo väčšinou mam mp3 cez aux pustene. Tak neviem... :-k

Užívateľov profilový obrázok
tomas20
Auto: f31 320xd

Sobota, 24. Marca 2012, 12:10

ja mam tiez 116d aj take radio a nepozorujem nic, akurat celkom nahovno signal radia, ale mam poskodenu antenu asi,

no mam otazku aj ja, da sa nejak doinstalovat iphone/ipod pripojenie a handsfree?

miroslav.marusin
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 24. Marca 2012, 13:37

Co sa tyka iphone, tak ta sada nokia co je tam nainstalovana by mala podporovat aj iphone, resp vsetky zariadenia s bluetooth 2.0 , no neskusal som, zozeniem niekoho s iphone a dam vediet ci to ide ... inak original handsfree by podla mna malo ist bez problemov dorobit lebo pri tom multifunkcnom volante su uz aj buttony na telefon a hore mikrofony takze zrejme len nejaky modul treba dokupit, no cena asi nebude nic moc :) ... btw co sa tyka toho radia pozoroval som to iba raz v noci ked som dost dlho kuril a mal radio nahlas inak odvtedy viac nez tyzden nic , je ale mozne ze sa do toho zaplietlo aj to handsfree neviem, ale inak sa mi zda vsetko OK odvtedy som ho mal aj dlho pustene a neopakovalo sa to ... inak s autom velka spokojnost, len tie runflaty ... :bmwball:

tomas20
Auto: f31 320xd

Sobota, 24. Marca 2012, 16:20

zaujimalo by ma co musim mat k tomuto http://www.salesafter.eu/product_info.p ... basic.html :-k

fuji
Auto: MINI COOPER S
Kraj: Prešovský

Utorok, 3. Apríla 2012, 20:31

Toto je len drziak na telefon, ktory ide do stredovej opierky. ak v aute nemas origo sadu na telefonovani tak ti nebude na nic.BT sada pre bmw s ovladanim na volante a cez iDrive stoji cca 500€.

sperhy

Utorok, 3. Apríla 2012, 23:08

nooo čo sa týka prepojenia Iphone s bluetooth nefunguje to...zatial mi fungovali všetky telefony od výmyslu sveta ale iphone proste štrajkuje :D
120d 120kw

kamil9
Auto: BMW i3

Utorok, 3. Apríla 2012, 23:21

fuji
Auto: MINI COOPER S

Streda, 4. Apríla 2012, 13:34

Ako sorry, nič proti iPhone osobne nemám, ale ani ho nemusím. Ja som zástanca Androidu. :thumbup:
V aute mám sadu BURY na nokiu 6020 a druhý tel. som dal cez slúchadlový výstup na AUX a fakt to funguje. Ide to cez repro auta. Podľa návodu stanleyt318. =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných