... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Hayha
Autor témy
Auto: Toyota Carina E
Kraj: Nitriansky

Prosim o radu - BMW 320i alebo 320d ?

Štvrtok, 29. Marca 2012, 20:22

Zdravim vsetkych priaznivcov BMW,
Rad by som Vas - skusenych majitelov BMW (idealne rady 3), poziadal o radu a vopred Vam dakujem za kazdy prispevok. Uvedena tema uz bola x-krat diskutovana, ale rad by som ziskal aktualne informacie. Moje sucasne auto - Toyota Carina r.v. 1995 pri svojich sucasnych 670 tis. km (pozn. auto patrilo predtym rodicom a kupili ho ako nove) pomaly ale iste dosluhuje a ja sa rozhliadam okolo seba a rozmyslam, co dalej? BMW je sen asi kazdeho chlapa a ja by som si ho rad splnil. Moj sucasny rozpocet mi nedovoluje ignorovat obstaravaciu cenu auta - ale hlavne ani prevadzkove naklady a to je dovod, preco sa na vas obraciam. Som z 90% rozhodnuty pre BMW rady 3 v prevedeni touring, r.v. idealne 2008, pripadne 2007. Strasne ma trapi dilema, a to si ani neviete predstavit ako velmi, ci benzin, alebo diesel. V sucasnosti sa moj rocny - ustaleny najazd pohybuje na urovni asi 20 000 km, z toho je dobrych 95%, mozno aj viac dialnica. Asi nikoho neprekvapi, ze je pre mna strasne dolezita spolahlivost a zaroven spotreba. Budem uprimny, vzhladom ku svojim financnym moznostiam potrebujem primarne spolahlive auto. Toyota, aj napriek svojmu veku a najazdenym kilometrom vynikala a stale vynika spolahlivostou a to iste ocakavam aj od svojho noveho auta. Uvedomujem si, ze k BMW patri primarne benzinovy, 6 valcovy motor, ale pre mna je spotreba nezanedbatelnym faktorom a aj preto zvazujem aj motor 320d. Zaroven sa vsak bojim klasickych motorovych sucasti dieselu - turbo, cerpadlo, trysky atd... Pripadne opravy, na urovni ciastok 1000 az 2000 eur (o ktorych som cital na forach) pre mna predstavuju neprijemnosti, sice nie neprekonatelne, ale urcite nezelane. Preto aj napriek menej ekonomickej prevadzke (z hladiska spotreby) rozmyslam aj nad 320i, u ktorej ocakavam lacnejsi servis, ale zaroven sa pri sucasnej cene a hlavne trende zdrazovania pohonnych hmot bojim realnej spotreby pri dialnicnych rychlostiach na urovni okolo 150 km/h. Obcas mam moznost jazdit 407-kou s motorom 2.0 HDi a musim sa priznat, ze jazda na urovni 160 km/h pod 6 litrov, je proste cenovo velmi atraktivna a racionalna. Som si isty tym, ze mnohi z vas riesili rovnaku dilemu ako ja, alebo ze maju co k uvedenemu problemu napisat. Nakup auta, aj ked ojazdeneho je pre mna dolezitym rozhodnutim, a mimo emocii musim pustit ku slovu aj racionalnu zlozku mozgu, preto budem velmi rad, ked mi pomozete sa dobre rozhodnut.
Na zaver by som sa vas este raz opytal, co si myslite napriklad o "BMW Premium Selection - Nemecko", oplati sa vyberat tam? K nakupu cez obyvcajny inzerat mam trosku nedoveru, nie som velky technik a bojim sa, aby som nezaplatil za nieco, co predavajuci neponuka.

Este raz, diky moc za vase rady!

Peter

mitrik
Kraj: Prešovský

Re: Prosim o radu - BMW 320i alebo 320d ?

Štvrtok, 29. Marca 2012, 21:19

Ahoj,ja mam ten isty problem. Myslim si že ak najazdis 20000km ročne,a auto si kupujes na 7 rokou tak to maš 140000. Teda ak 320d žere o 1,5 na 100km menej ako 320i tak to je asi 2100 litrov. 2100x1,42 tak to je asi 3000eur. A zato si kupis odstranenie Dpf filtra,turbo,vstreky, a 1000 ti ostane ak sa nepletiem. To by si musel mat smolu aby sa ti to vysralo,a ak ano tak mas auto na dalsich 150000km. Pozor 2008 320i maju lepšu spotrebu. A po auto by som isiel do nemecka.Ja byvam v čechach,a aj tu sa oje...na autach. PS asi zla sekcia. :lol:

Užívateľov profilový obrázok
martin c
Auto: 520 d Touring
Kraj: Žilinský

Streda, 4. Apríla 2012, 20:34

Dokazem ta pochopit, tvoja dilema je uplne normalna :D kto sa chce stat majitelom BMW a pocul rady od odbornikov ktori v ziadnom bmw nikdy nesedeli a tiez len poculi ze to ma drahu prevadzku a hento a drahe a toto a este podobne zvasty. Od toho musis jednoducho odhliadnut.

Podla mna platia pri kupe nejake zasady, aby to vsetko klaplo. Ako prve sa potrebujes dostat trochu viac do obrazu, celkom jednoducho bud tu cez forum, ale urcite viacej prostrednictvom inzeratov, t.z. musis nejaku dobu sledovat co sa predava, kto predava, odkial, za aku cenu, ako dlho v akej vybave, ktory rocnik atd. Ako druhe, ked sa uz budes v tych inzeratoch vediet orientovat, treba si niekoho zohnat, kto sa v konkretnom modeli vyzna resp. celkovo v autach, aby napr. dokazal rozpoznat lakovany diel od povodneho a ine technicke veci, ktore by eventuel. mohli znamenat nemalu investiciu a potom treba vyrazit na obhliadky, upozornujem skutocnost je vzdy ina, ako na fotkach, to aby sme predisli sklamaniu, slovaci proste radi ojebavaju..

Pre väcsiu istotu je potrebne tlacit preajcu k tomu, aby sa dalo pozriet na zdvihaku, prezriet podvozok pripadne straty oleja, korozia, alebo ine poskodenia, aby ti dovolil pred kupou napichnut auto na diagnostiku (najlepsie originalnu, tie neorigo neukazu vsetko), a hned budes o krok blizsie k spokojnosti. Ak predajca povie nie, je mozne ze chce nieco ututlat..

Po druhe, dolezite je, aby bolo auto v co najpovodnejsom stave,( tuzing mladaskov treba obchadzat.) KM na slovensku urcite nie su smerodajne, zalezi kto na aute jazdil a kolko do neho investoval co sa tyka hlavne servisu, dielov, pripadne dalsej starostlivosti napr. kozmetika, atd... Ak pojdes sam, predajcovia ta opiju rozkom a tvoja kupa bude neuspesna, co zistis az casom a budes tvrdit, ake je bmw zle auto, to sa proste stava.

tie poruchy co si spominal, ano, nic nevydrzi vecne, ale podobne starosti maju aj ine znacky a mozno budes mat stastie , ze to uz mozno niekto pred tebou riesil.Zase nie vsetky diely su az tak strasne predrazene ako sa rozprava, Ak natrafis na zachovaly kus a budes mu davat to co potrebuje , nebudes na tom jazdit jak blazen bez servisu, to auto musi proste nieco vydrzat. Pre pripadne poruchy je tu toto forum, aby si sa poradil pripadne usetril pri opravach, je tu skutocne mnoho ludi so skusenostami a naozaj sa aj vyznaju. Treba ich len spoznat. :D

najlepsie bude ked sem das zopar linkov co sa ti ako tak pozdavaju, urcite ti to tu chalani okomentuju, ci uz kilometre , stav z fotiek, cenu atd.. , potom sa mozno pohnes dalej...

ty vole uz tu pisem diplomovku.. :D

DrakulaVladimir
Auto: 7er
Kraj: Bratislavský

Utorok, 10. Apríla 2012, 13:56

urcite 320d 110kw !! neni o čom ! samozrejme dobre preverene a to vstreky turbo atd... :)
320i eeeee
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

Drac1k
Auto: tri

Sobota, 14. Apríla 2012, 12:18

Ale on chce asi e90 :wink: nie e46
DrakulaVladimir napísal:
urcite 320d 110kw !! neni o čom ! samozrejme dobre preverene a to vstreky turbo atd... :)
320i eeeee
Obrázok
Môžem yebať tie vaše dymiace diesle s kruťákom jak kamión..
Novšie nie vždy musí znamenať lepšie..
e46 323i ex
e91 330xi N52
e92 335xi N54
g31 540ix B58

DrakulaVladimir
Auto: 7er

Sobota, 14. Apríla 2012, 21:30

tak potom ta ista volba :D 320d 120kw
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní