... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

lucifer789
Autor témy
Kraj: Žilinský

Kupa bmw compact E36

Piatok, 23. Marca 2012, 18:44

ahoj, mal by som zaujem kupit si compacta rv. od 90-99 cize E36. Problem je ze neviem ci mam brat diesel alebo benzinaka(konkretne 316i alebo 318tds). Kamos mal raz davnejsie 316i a vravel ze pod 8 litrov sa nedostal a to jazdil ako dedko po smrti, co samozrejme premna aj dost. Ja budem chodit prevazne kratke trasy asi tak 15-20km do roboty a pod... takze teraz neviem ci sa ten diesel vobec oplati a ci znasa studene starty a take kratke trasy dobre alebo ci by ma to celkovo nestalo viacej penazi ako benzinak, dakujem za vsetky rady.

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: Kupa bmw compact E36

Piatok, 23. Marca 2012, 20:40

Mam TDSka dva a každý den chodievam rano do prace asi 8km a poobede naspeť. priemerka pri takomto jazdení čiže žiadne mimo mesto 50km v kuse na jeden plyn [-X mi vychadza 6.2-6,8 pri kludnej jazde ked sa neponahlam tak 5.8 podla tankovania. Ak vydeš mimo mesto a počkaš kim sa to pekne zohreje tak to potom pri tej 110-120km/h berie 5.2 ked sa ponahanaš tak 5.5L/100km. Dokonca ak sa vyberieš na daleku cestu tak to spravyš aj pod 5L ! a to nepojdeš ako dôchodca. Toto niesu žiadne keci mam taketo auta 2 takže nieje to že kamarat mi povedal že ma kamarata atd...
PS: nepokukuješ nahodou po jednom z mojich ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Ak ano tak 17" elektrony su k nemu len do nedele ! potom je tdsko za 2200€ bez nich ale z 15" letné + 15" zimné :wink:
PS: autičko je čipnuté na cca 81kw čiže z 316i sa na toto určite nechitaš :bmwball: Ani spotrebou ani vykonom.
Ak si ho nevydel tak kukni si pribeh tam maš všetko o autach. pribehy-nasich-aut/andjeho-mladsi-brasko-t12684.html vlastne som ti ho dal dokopi a už sa budeš len voziť :lol:

lucifer789
Autor témy
Kraj: Žilinský

Sobota, 24. Marca 2012, 11:02

hmm vypada to zaujmavo, ja budem prevazne jazdit mimo mesta takze by to bolo super keby to takto zralo, a ako sa tam sprava cerpadlo? Alebo nemava to nejake poruchy s hlavou? viem ze sa treba o to starat je to diesel pekne ho nechat zohriat a nevytacat ho, ja niesom ziadny pretekar len sa chcem previest na slusnom a dobrom auticku a mam zaujem iba o compacta sedan ani touring nevyuzijem.

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Sobota, 24. Marca 2012, 16:03

všetko je porobené aj čerpadlo takže ak tam budeš tankovať normalnu naftu a nie žiadnu z traktora 10x prelievanú tak ti to bude služiť bez problemov. N druhom aute som tiež takto všetko porobyl a už to funguje bez problemov 70 000km. Občas pridaš niečo do nafty na zlepšenie mazivosti a na prečistenie. Auto štartuje na otočku či za tepla či za studena. Ved si pozri pribeh a uvidíš že vlastne všetko čo sa mohlo pokaziť na tom aute tak je tam nové.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných