... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
efi.yunah napísal:chlapi, kupil som tot od chalana E46ku 320d 100kw r.v. 1999.
o VP44 bolo uz dost popisane, s tym som zmiereny... no chcem sa poradit o par veciach ktore som objavil. co riesit hned, co chvilku pocka, ako riesit, a kde... funkciu hladat som intenzivne pouzival no moc mudrejsi nie som. tak hadam sa najde niekto ochotny co privita noveho bawistu a prida za kotol uzitocnych rad:
1)može to sposobovať.......ale može to byt aj jeden z čapov,treba pozriet.....
2) pakne sa davaju dole,ale niekedy treba povolit štelovak čo je v bubni, cez dieru na šrob
3)žaluzie treba von aby si sa k tomu dostal......ak kladky nehrkocu a netrasu sa,tak by teoreticky maly byt ok,ale ak daš novy remen može sa to zmeniť....
4)na tomto aute je dost časty problém rele klimakompresuru,ak je ok, podla diagnositiky,tak nemaš tlak v klime,preto nespustí.....natlakovat klimu a zistit či fučí niekde....
5) žaluzie maju byt otvorene podla teploty motora sa mi zda, ked maš.....ta hadička ked je odpojená a nezaslepená može sposobovat problém z vykonom,kedže je to jeden podtlakovy systém....
6)treba skontrolovat spravnu funkčnost......
7) toto može byt pyropas na E46 časty problém na spolujazdcovej sedačke,alebo ešte častejší problém snimač zataže, bagy či buchu nevie nikto zatial......
8 )viem ho ziagnostikovat aj dat opravit za velmi dobre peniaze voči tomu čo pýtaju za novu rj jednotku v bmw,alebo vo webasto servise za klasicku webasto jednotku....
9) odpoved je v čisle 5
10) z toho snimača sa berie auto udeje pre viac jednotiek,ale nepytaj sa ktore všetky,lebo neviem......
11) vytopene klaksony,ake niekto jazdil bez podblatníkov...mam to isté.....barina a deci vody v kažnom klaksone.....
.
efi.yunah napísal:jaaaj... do servisu, do servisu... samozrejme ze s tym pojdem do servisu, ale zaujimaju ma skusenosti ludi co taketo auta maju, pripadne ludi co aj vedia, kde co a ako ide... dojdem do servisu, poviem, nejde mi rucna brzda dozadu... servisak povie, vymenit kotuce aj s paknami, lebo sa mu s tym nebude chciet srat... lenze mne sa to zda byt mrhanie prostriedkami vymenit nezjazdene kotuce len preto, ze servisakovi sa nechce srat s rozoberanim... tak sa pytam na nazor...
takisto s tym cidlom vonkajsej teploty, ak je tam len preto aby mi palubka hlasila nebezpecenstvo namrazy, a na BC ukazovalo vonkajsiu teplotu, tak to neni nijak horuci problem, no ak sa hodnoty z toho cidla pouzivaju niekde inde, napriklad klima, kurenie alebo nebodaj nejaky iny system premnazamna chladenie motora, alebo cojaviemco, tak by to mozno riesit bolo zaujimave...
atd. atd. hadam je to pochopitelne, nie? a tiez mi mozno nejaky Zilincan vie doporucit dobry servis, kde sa s tym vyhraju, maju zaujem riesit problem, nie len menit diel za diel a hotovo...
ako, najradsej by som bol, doviezt to k SIMIKovi, ale TT je kapku daleko