Pondelok, 19. Marca 2012, 09:38
Zdravim, som vlastnikom BMW 320d, r.v. 2002 - 110kW verzia motoru a stala sa mi vcera neprijemna vec. Autom som siel na nakup spolu s priatelkou a po ceste na spat auto zrazu "cuklo" a uplne stratilo tah. Chvilku este islo ale nakolko mi doslo ze nieco urcite nie je v poriadku auto som hned odstavil na bok a zavolal kamarata ktory ma prisiel (radsej) odtiahnut. Doma som este na to pozeral ale nakolko nie som "z fachu" a automechanike rozumiem len okrajovo chcem sa spytat kde je problem.
Po pridani plynu (uz doma) sa zpredu ozyva kovove sramotenie velmi podobne pokazenemu ventilatoru ktory naraza o stenu lopatkami (neviem to lepsie definovat) a tiez sa z vyfuku vyvali trocha bieleho dymu. Uz som stravil dnes 2 hodiny na internete hladanim problemu a zatial som zistil ze nazory sa velmi rozchadzaju. 50% tvrdi ze odislo turbo (co by vysvetlovalo markantnu stratu vykonu a tiez fakt ze pred poruchou to turbo trochu piskalo teraz uz nepocut ziadny zvuk okrem toho mechanickeho skrabania), 50% dalsich ludi tvrdi ze je to prasknuta/poskodena hlava valca (co zas potvrdzuje zevraj biely dym)
Vie mi niekto skutocne poradit kde je problem pripadne uviest orientacnu cenu opravy (bez ceny prace) ?
Vopred srdecna vdaka za odpovede