... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

BMW-boy
Autor témy
Kraj: Nitriansky

Dlhe startvanie,trasenie a kolisanie otacok 740i

Štvrtok, 15. Marca 2012, 12:50

Zdravím!
Dlhsie som sa neozýval,bo som pilne pracoval na kupe mojej vysnivanej sedmice. No co cert nechcel,nastali aj prve problemy,ktore mal aj predosly majitel. A rad by som poprosil nekoho o pomoc,kto s tym mal uz nejake skusenosti...Ked je auto den odstavene a chcem nastartovat,tak dlhsie startuje a ked naskoci,tak ledva ledva si udrzi otacky a potom zacnu kolisat a zacne triast motorom s tym,ze vynechava valec a ide nepravidelne. Dal som nove sviecky,prehodil som cievky z druheho motora a nic,skusal som resetnut riadiacku-nic,skusal som napojit na PC-nic. Neviem si s tym uz rady,od kadekoho pocuvam nech vymenim rozvodove retaze,potom skrtiaca klapka,potom ze mi zahadzuje sviecky. Dnes idem na meranie kompresie,tak dufam,ze ma nevystre. Tak vas prosim o pomoc...dakujem za odpovede
P.S presedel som na internete a BMW fore dost,listoval som v temach,ale nic mojmu problemu podobne...

Užívateľov profilový obrázok
tanner540i
Auto: E39 540iA
Kraj: Zahraničie

Re: Dlhe startvanie,trasenie a kolisanie otacok 740i

Streda, 28. Marca 2012, 02:40

O jaky motor se jedna? Vanos, bezvanos? Mas tam plyn?
Jinak klasika u V8, jak bezvanosove, tak s vanosem je praskla membrana odsavani klikove hridele, ktera je vzadu na sani.
E39 540iA AC Schnitzer
E46 330d

E38
Auto: E38 740i
Kraj: Košický

Nedeľa, 1. Apríla 2012, 21:55

Aky je to rok vyroby??

Odpoj vahu vzduchu, to zvladnes za par sekund.
Ked sa to nezmeni (nezlepsi) tak membrana vzadu na sani - vymenit

100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 2. Apríla 2012, 11:01

dalsia diagnostika membrany -

skus pri nastartovanom motore otvorit viecko oleja. Ak tam je silny podtlak, tak je membrana v pr...

BMW-boy
Autor témy
Kraj: Nitriansky

Piatok, 13. Apríla 2012, 18:23

Dakujem chlapci za reakcie,ale uz som zobral auto jednemu odbornikovi BMW radsej,lebo uz to bolo cim dalej,tym horsie.
Nemam dlho BMW tak neviem ci mam Vanos alebo nie,jedno viem,ze je to februar 95 rocnik a motor budem mat asi ten 4liter a nie 4.4 ako je uvedene v papieroch. Na diagnostike vyhodilo lambda sondu,zle spalovanie a ja neviem co vsetko,tak som to tam zrovna aj nechal a pripadne napisem,co vsetko som musel vymenit,aby ten motor isiel ako ma. Bohuzial predosly majitel ho zanedbal (moj ex-kamarat) a este k tomu ma aj ojebal. Takze ja musim teraz vsetko davat na poriadok ako ma byt. Silno verim,ze mi ten odbornik pomoze opravit auto a ze nevypyta majland :) Pak sa podelim s vysledkom a dufam,ze to nekomu pomoze :)

tomasjerry
Auto: BMW 740i E38

Pondelok, 18. Júna 2012, 13:39

Tak ako to dopadlo ??

Zajo
Auto: E38 740iA

Pondelok, 18. Júna 2012, 21:34

S takymito vecami treba ist hned na diagnostiku aj je ta moznost. Presne to co popisujes mi robilo na 728i. Bol to snimac klukoveho hriadela. Ked sa v nom porusi cievka tak riadiaca jednotka nevie kedy ma hadzat iskry do valcov. Motor potom bezi na principe nahodnych vybuchov :D Mne sa to zhorsovalo zo dna na den a az snimac umre uplne, uz ani nenastartujes. Pokazene odvetranie kluky sposobuje podla mojich informaci a skusenosti obvykle len vibrujuci volnobeh (ale bez viditelneho kolisania otacok) a rozbeh pri nizkych otackach je trepotavy. Hydromenic to mozno odtlmi, ale pri manuali je rozbiehanie pri 1000ot traslave, ale akonahle sa otacky dvihnu nad cca 1300, resp. je viac otvorena skrtiaca klapka motor uz taha vzduch zo sania ide uplne normalne. Takze moj tip je senzor kluky, ale mozem sa mylit. Co sa tyka takychto veci, kup origo BMW diely, lebo do pol roka to budes menit znova. Prajem vela stastia pri oprave a krasne chvile s novou sedmou :thumbup:
([OO\ [lllllllll][lllllllll] /OO])

Tiborelpeno
Auto: BMW 728i long
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 16. Augusta 2012, 21:06

Zdravím ja mam bmw 728i rok vyroby 98 a mam taktiež nejaký tenp roblém ato ma najazdenych CCA niečo cez 32Otisic a ťiež mi skaču otačky na ovlno behu aleb pri rozbiehani ale nie vždyp odotýkam ako sa mu zachce.... nikedy je to tak že idem si 1OOkm/H pridem mu troška a cukne s nim mierne a tak zacne pridavat alebo stane medzi 3a4tisic otackami a trasie tam neviete poradit ?? ...na PC mu ukazalo snimac vackoveho hriadela aj nejaky doraz vackoveho hriadela ale mne vravia že raťeze už mama asi vytahane co nato vy ?? vie mi niketo poradit ?? dakujem

Pežot

Piatok, 17. Augusta 2012, 05:55

Kazdemu vsetci radia retaze :lol:
Vyhadzuje chybu cidla kluky, tak ho vymen a uvidis, ci bude problem pretrvavat.
A pochybujem, ze retazove rozvody maju problem s vytahanim, mam jedno auto doma s viac ako 300 000 km a rozvody sa neozvali este :roll:

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 17. Augusta 2012, 20:29

no ono by to chcelo pocut vanos, ono ked pise cidlo vacky tak to este nemusi byt automaticky ono, je mozne ze je tam uz vanos v <> a tym padom sa to neskoro zopina a tym padom dostava cidlo ine hodnoty ako by malo, btw pri 320t uz mal byt vanos meney druhykrat ;D nehrka to ako dizel?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

korado
Auto: len V12 a len long

Piatok, 17. Augusta 2012, 21:02

myslím že rok 1995 je bezvanos :wink:
INSTAGRAM: korado_korado

VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 17. Augusta 2012, 21:34

Tak tohoto chalaniska poznám, už sme to tu riešili, predával BMW 740i a písal, že je to rok 1997, lebo to má v papieroch a bola to 1995, neviem či si na to spomínate, písal som, že má M60B40 s ZF 5HP30 a nie M62B44 s ZF 5HP24, skúšali ste ma ako viem rozoznať tie motory, dokonca niektorý mi z vás posielal fotky svojho motora aby som ho identifikoval. V podstate to ten BMW-boy kúpil od kamaráta a ten ho riadne odrbal, mal smolu chalanisko, ale chcel ísť v kamarátovych stopách pri predaji, tak som sa doň ho trocha obul a inzerát stiahol. Potom bola na autobazareu.sk, a teraz už je zrejme predaná a problémi ostali riešiť na druhého, takže sa už odpovede ako to dopadlo od BMW-boy nedočkáte.

Tiborelpeno
Auto: BMW 728i long
Kraj: Prešovský

Streda, 22. Augusta 2012, 08:41

nevie mi niketo poradit kde sa nachadza ten snimač vačkoveho hriadela ??? dakujem lebo planujem ho kpuit ale neviem kao s výmenou dakujem ....

100RM
Auto: e61 550i

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 15:33

v motore ?

sorry, to som si nemohol odpustit :-D

paradajka
Auto: BMW 740i e38
Kraj: Košický

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 18:22

Zdravim, nechcem zakladat novu temu, mam podobny problem a chcel by som sa opytat, ci to nahodou uz niekto nevyriesil ? ... mam 740i, r.v.94, LPG 210kW ... po nastartovani studeneho motora zacnu behat otacky okolo volnobehu cca 300-400rpm az zdochne, niekedy aj dvakrat :) .... po zohriati uz nezdochne, ale sem-tam zakolisu otacky a hlavne volnobeh je traslavy akoby neslo na vsetky valce, ale po pridani ide krasne. Aj rozbeh je traslavy asi do 1200-1300rpm ale to len niekedy. Menil som ten ventil podtlaku, ci odlucovac oleja, ci ako sa to spravne vola a este aj cidlo teploty, kedze ho ukazalo na diag., no nepomohlo to a zacinam mat stres co bude ked pride zima :) ... dakujem za odpovede

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní