... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Air Mass System Test - kde zacat

Utorok, 13. Marca 2012, 22:08

Ahojte,

uz niekolko mesiacov riesim problem s rozvecovanim kontrolky motora a potom zobrazenim Increased Emissions. Z diagnostiky vypadlo niekolko chybovych kodov - hlavne spojenych s vahou vzduchu, senzormi pri DPF filtry, kde boli namerane hodnoty mimo normalu. Nic vo velmi velkych mnozstvach, co by poukazovalo na konkretnu chybu.

Ked vymazem chyby, niekolko kilometrov sa povozim a opat nacitam riadiace jednotky, nic sa nezobrazuje, zase trva niekolko dni az sa mi zase rozvieti kontrolka motora.

Dnes som nahodou zbeho v DISe jeden test / Air Mass System Test a nieco sa ukazalo. Je to na obrazkoch nizsie. Mozno sa s tym uz niekto stretol. Poradite, kde zacat a co to moze byt.
Prílohy
Air Mass System Test part 4.JPG
Air Mass System Test part 5.JPG
Air Mass System Test part 6.JPG
Air Mass System Test part 2.JPG
Air Mass System Test part 3.JPG

dimensionone
Autor témy
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Re: Air Mass System Test - kde zacat

Streda, 14. Marca 2012, 23:13

Nikto? Netvrdim, ze je tam napisane vsetko. Ak by bol niekto, kto ma lepsiu diagnostiku, hlavne aj prepojenie na meracie pristroje a vyznal by sa do toho, kde a ako idetifikovat pricinu, nech ma kontaktuje cez ss.

Bol som s tym aj v Automotive, no jedine, co som sa od nich dozvedel je to, ze tie chyby tam skutocne su:-). Ked som podotkol, ze to predsa vidim na vystupe z DISu, a ja chcem vediet, co to sposobuje, tak som dostal dost nejasnu odpoved, ze oni nevedia a ze musia robit dalsie testy, ktore mozno nieco ukazu alebo aj nie. Ibaze ma budu stat 60 eur/hodina. Ich odhad je tak praca na pol dna.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných