... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

reVo
Autor témy
Auto: e36 328i/e90 330xi
Kraj: Prešovský

Ako postupovat pri prihlaseni auta na DI

Sobota, 3. Marca 2012, 13:08

Zdravim, chcel by som sa spytat na postup pri prihlaseni auta na DI. Chcem to spravit na prvu supu, tak nech mam vsetko komplet aby som tam nebol uplne za hlupeho :D Zaujimal by ma komplet postup ako to tam chodi a co vsetko potrebujem mat, kde treba ist autom na obhliadku atd. Diky moc
BMW e36 328i coupe (Avusblau M-packet) a E90 330xi (Monacoblau) - príbeh

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Ako postupovat pri prihlaseni auta na DI

Sobota, 3. Marca 2012, 18:06

Oficialny navod :

http://www.minv.sk/?prihlasenie-vozidla-z-ineho-okresu

Držiteľ vozidla je povinný do 15 dní od dňa vykonania prevodu držby prihlásiť vozidlo a umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle. Orgány Policajného zboru požadujú predložiť:

* vyplnenú žiadosť o zapísanie vozidla do evidencie,
* osvedčenie o evidencii časť II so zápisom odhlásenia, alebo pôvodne vydané osvedčenie o evidencii alebo technický preukaz vozidla so zápisom odhlásenia a osvedčenie o evidencii vozidla,
* čipovú kartu osvedčenie o evidencii časť I, ak bolo vydané,
* pôvodné tabuľky s evidenčným číslom,
* potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
* platný doklad totožnosti,
* ak je držiteľom vozidla podnikateľ, originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
* splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
* ak vozidlo nebolo prihlásené do 15 dní, aj doklad, ktorý hodnoverne preukazuje, prečo tak držiteľ alebo vlastník vozidla nemohol urobiť,
* ak vozidlo nebolo prihlásené ani do 30 dní, aj odborný posudok o kontrole originality vozidla nie starší ako 15 dní, s výsledkom "spôsobilé" (v takom prípade nie je potrebné umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch s údajmi priamo na vozidle),
* správny poplatok v hodnote 66 €, ak sa mení majiteľ [33 € za prihlásenie a 2 x 16,50 € za štandardnú plechovú TEČ, vozidlá iba s jednou TEČ 1 x 16,50 €]; pri presťahovaní pôvodného majiteľa - poplatok iba 33 € za 2 x TEČ,
* tiež uvádzame, že je možné požiadať o tzv. urýchlené vydanie čipovej karty osvedčenia o evidencii časť I do dvoch pracovných dní. V takomto prípade je poplatok vo výške 24 €.

Praktická rada : Je nutné si uvedomiť, že pri zmene držiteľa vozidla je potrebné uskutočniť tak úkon odhlásenia (pôvodný majiteľ), ako i prihlásenia. Preto dávame do pozornosti i agendu Odhlásenie vozidla do iného okresu .

Co treba spravit pred samotnym prihlasenim:

1. Ides na obhliadku auta - tato obhliadka vozidla sa robi pred prihlasenim auta - da sa spravit na lubovolnom DI (aj v uplne inom okrese) ale pozor v niektorych okresoch sa robi na inom pracovisku nez sidli DI (zistis na http://www.minv.sk/?strankove-dni-a-hod ... acoviskach). Policajt (len skontroluje VIN) a da ti papier ten odovzdas na DI.
2. uzavries poistenie (PZP) - da sa uzavriet aj cez internet a potvrdenie potrebne pre policiu ti poslu aj mailom ihned (staci vytlacit) ! Na toto nepotrebujes vediet nove ECV auta - staci vediet VIN (pripadne ofotis stary TP a posles mailom do poistovne), nove ECV oznamis poistovni neskor.
3. kupis kolky bud 66Eur resp. 33Eur(prvy pripad auto meni okres, v druhom pripade nie). Kolky kupuj na poste s predstihom - kedze nie je uplne iste ze ich budu mat (hlavne v potrebnej hodnote).
4. je dobre ist hned odhlasit auto spolu s byvalym majitelom - vyhoda mas odhlaseny TP v ruke (cize vies auto hned prihlasit) a tiez ze auto je odhlasitelne - tzn. nie je blokovane exekutorom/sudmi a pod.
5. a samozrejme na DI chod co najskor rano aby si tam necakal pol dna. Uradne hodiny su len PON, STR a PIA!

Snad som nic nezabudol.

reVo
Autor témy

Sobota, 3. Marca 2012, 22:09

Este som zabudol napisat, ze auto je dovezene z Ceska, ale to zrejme na veci nic nemeni.
Cize ak som spravne pochopil.
Pojdem si po technicak, ktory mi prisiel z OUD, potom pojdem za poistovakom spisat zmluvu, spolu s tou zmluvou a vecami z OUD (TP, KO, EK, STK) pojdem na DI, kde robia obhliadku auta. Tam mi nejaky policajt skontroluje VIN da nejaky papier a na dalsi den mozem ist skoro rano na DI, kde mi da teta nejake papiere, ktore treba vyplnit? S vyplnenymi papiermi cakam na poradie, ked sa dostanem na rad, tak co potom, uz len dostanem SPZ, odovzdam stare a idem domov na novych znackach?

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 3. Marca 2012, 23:26

Ano a nezabudni na kolky a poistku mozes uzatvorit aj cez internet cize usetris cas na stretnuti s poistovakom.

Ked mas platnu KO - nemusis ist na obhliadku auta pred prihlasenim.

Celkom posledny krok - ak vyplnis na ziadosti na DI kde ti maju poslat cipovy TP tak ti dojde postou do 15 dni (za 3Eura). Ak nevyplnis musis si ho vyzdvihnut na prislusnom DI.

reVo
Autor témy

Nedeľa, 4. Marca 2012, 12:25

OK, cize ked pojdem na DI s papiermi z KO, tak tam nemusim ist ani autom? Lebo je tam platene parkovisko, tak nech tam nestojim cely den za milion euro :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných