... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Jao
Auto: BMW E39 525d
Kraj: Bratislavský

Re: pomoc s autonabijačkou

Pondelok, 20. Februára 2012, 20:20

Dobre bude fungovať aj lacnejšia klasická nabíjačka. Aj keď Ti bude nabíjať napr. 100 Ah baterku len prúdom 2A musíš len predĺžiť čas nabíjania. 100/2=50. Čiže musel by si ju nabíjať 50 hodín do plného nabitia. Dokonca je to šetrnejšie nabíjanie, ako tými novými lacnými turbo super špeciál high energy nabíjačkami z Číny, ktoré Ti nabijú baterku skôr, ale o dva roky ju môžeš vyhodiť. Ja mám v E39 ešte pôvodnú 10 ročnú baterku a kvôli pokazenému podávaciemu čerpadlu sa nedávno vybila. Dobíjal som s obyčajnou nabíjačkou kedysi kúpenou na pumpe za niekoľko sto korún. Baterka po nabití pri mrazoch okolo -15 zas v pohode.
BMW E39 525d touring exclusive

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Utorok, 21. Februára 2012, 18:13

to je pravda, ak s baterkou zaobchadzas rozumne, tak ti vydrzi roky (a nie ako niektori menia kazde 2-3 roky). Ja tiez mam 7 rocnu baterku a tuto zimu som ju prvy krat nabijal aj to len kvoli tomu, ze mi auto stalo vonku mesiac bez jazdenia a tak som chcel mat istotu. Nabijal som ju 30 hodin klasickou komunistickou nabijackou.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 22. Februára 2012, 10:55

dost záleží aj od baterky, pred 2,5 rokom som kupil a autokelly ](*,) ](*,) baterku za 130€ a teraz klakla cez tie kruté mrazy behom dvoch týždnov tak,že vydrží nabitá na štart len 3hodiny,potom už iba kable, myslel som že mi ju niečo vybíja,ale nič, a to som baterku dobíjal a udržiaval v tejto zime častejšie pre istotu,ale klakla po 2,5roku,takže dnes si idem pre novu Exide premium 100ah....tak som zvedavy.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 17 neregistrovaných