... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

hrs

Re: DPH

Nedeľa, 19. Februára 2012, 12:25

Toto su len reci, bla-bla, prax je niekde inde. Ja som to absolvoval, takze nic take, ze ti auto zhabu. To by polovicka Slovenska bola zapratana zadrzanymi autami. Realne sa pozrite na ceny aut, tych novsich, za kolko sa predavaju v zahranici a za kolko u nas. 80% su u nas lacnejsie ako vonku? Ako je to mozne? Jedine, ze to u nas okupu o tu DPH. Takze 80% z vas sa vozi na novsich autach oklamanych o DPH a ani o tom neviete. A ten aukcny dom v Rakusku robil podvod na DPH s tym, ze fiktivne vyviezol auta do zahranicia bez DPH, ale fyzicky auta ostali v Rakusku a znova boli predavane dalej. Tak do toho zacali rakusaci stuchat a zo Slovenska si vyziadali podla VIN vozidiel, ci dotycne auta, kt. mali byt udajne vyvezene na SK boli prihlasovane naozaj u nas. Preto to zacali preverovat. Dokonca poznam jeden nemenovany bazar, co mal s tymto problem /ja som tam auto kupil, tak to viem/ a dali mu doplatit na DPH tazke miliony. Lenze firmu predali rychlo na nejakeho bieleho kona, tak nebolo od koho vymahat DPH. A cuduj sa svete na aute sa vozim 2 roky a nikto mi nic nezhabal. Nech sem napise niekto, kto to zazil a nie jedna babka povedala.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

auto111
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 19. Februára 2012, 12:43

hrs napísal:
Toto su len reci, bla-bla, prax je niekde inde...

A co brani policajtom pri nahodnej kontrole v Rakusku aby ti zhabali auto ??

hrs

Nedeľa, 19. Februára 2012, 14:23

Na zaklade coho? Tie auta nie su kradnute. Tu ide len o skodu sposobenu na nezaplatenej DPH. Nejde o majetkovu trestnu cinnost, ale ekonomicku /tak nejak mi to bolo vysvetlene, ja tomu tiez presne nerozumiem ako to funguje/. Im ide len o identifikaciu sposobenej skody, aby mohli postihnut dany subjekt v Rakusku a jemu vyrubit nedoplatok na DPH. Samozrejme nejedna sa o vsetky auta dovezene z tohto aukcneho domu. S autom chodim po celej Europe, rakusaci ma kontroluju raz za 3 tyzdne minimalne /chodim hlavne v noci/, nikdy som nemal najmensi problem. Karabinieri ma v Taliansku kontrolovali 4 hodiny, kedze este asi nevideli tu nasu plastovu karticku a bez problemov. Este som nepocul, aby na Slovensku niekomu zhabali auto na zaklade toho, ze ten kto mu ho predal, nezaplatil DPH. A to sa ani nestane. Na Slovensku boli takto predane desattisice aut. Si zober, zeby vsetky zabavili, kde ich len budu parkovat? To by bola Slovenska republika zrazu najvacsi autobazar na svete.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

Užívateľov profilový obrázok
robino
Auto: E61, F48
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 19. Februára 2012, 14:46

Nic ti nemozu zhabat...ked nieco kupis a predajca-firma-tesco-alebo hocikto iny za tu konkretnu vec nezaplati dan....tak stihaju jeho...nema to nic spolocne s tym co predal ...prvorade su obraty a dan z nich.....Kazdy z nas uz urcite nieco kupil za co ten predavajuci nezaplatil dan...tak neviem co tu riesite.
F48-aktual
E61-aktual
E39-ex
E46-ex
Hummer H3-ex
Fiat Bravo-ex
Nissan Serena-ex
Alfa Romeo166-ex
Alfa Romeo 156-ex
Hyundai-ex
Opel kadet-ex

auto111

Nedeľa, 19. Februára 2012, 15:01

hrs napísal:
Na zaklade coho? Tie auta nie su kradnute...

Tiez neovladam ako to presne chodi. Preto by som sa riadil podla clanku ktory som dal (samozrejme ze nechytia kazde take auto ale nikdy nevies zarucit ze neodchytia prave teba).

Viem si predstavit ze povedzme nemecka policia, ktora ma asi aj lepsie technicke vybavenie, pri nahodnom zastaveni zistia podla VIN ze na vozidlo je nariadena exekucia ci je predmetom sudnej oschovy. A auto zabavia (velmi neverim ze ta po tomto zisteni pustia dalej s autom).

Jannci
Auto: MB

Nedeľa, 19. Februára 2012, 15:06

auto111 napísal:

Tiez neovladam ako to presne chodi. Preto by som sa riadil podla clanku ktory som dal (samozrejme ze nechytia kazde take auto ale nikdy nevies zarucit ze neodchytia prave teba).

Viem si predstavit ze povedzme nemecka policia, ktora ma asi aj lepsie technicke vybavenie, pri nahodnom zastaveni zistia podla VIN ze na vozidlo je nariadena exekucia ci je predmetom sudnej oschovy. A auto zabavia (velmi neverim ze ta po tomto zisteni pustia dalej s autom).

ak je na majetok dana sudna exekucia, tak sa nemoze predat, cize na policii to neodhlasis, ak by si take auto kupoval. dalej exekucia nemoze byt dana na majetok, ktory uz nevlastnis. TJ, ja kupim od teba doma, ty za 10 rokov budes mat nejake problemy, a akoze pride exekutor a mne zoberie dom?

hrs

Nedeľa, 19. Februára 2012, 15:13

auto111: ty tomu rozumies menej ako ja, co sem pleties exekuciu a sudnu uschovu, to je uplne nieco ine. To by tie auta museli byt stale majetkom danej firmy,aby na ne mohla byt vydana uschova, alebo exekucia, co uz davno nie sú. Keby boli, tak nejde o ziadny danovy unik, lebo tie auta stale vlastni firma a nepredala ich bez DPH dalej. Neplet tu ludi.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

auto111

Nedeľa, 19. Februára 2012, 15:28

Jannci napísal:
ak je na majetok dana sudna exekucia, tak sa nemoze predat, cize na policii to neodhlasis, ak by si take auto kupoval. dalej exekucia nemoze byt dana na majetok, ktory uz nevlastnis. TJ, ja kupim od teba doma, ty za 10 rokov budes mat nejake problemy, a akoze pride exekutor a mne zoberie dom?

Ma to hacik, kupis jazdene auto (napr od sukromnika) - ako je casto zvykom zaplatis, zoberies auto a predavajuci slubi ze posle odhlaseny TP postou. Potom ale vyjde najavo ze auto je napr. v exekucii a auto je neodhlasitelne/neprihlasitelne a este ti ho zhabe exekutor.

auto111

Nedeľa, 19. Februára 2012, 15:39

hrs napísal:
auto111: ty tomu rozumies menej ako ja, co sem pleties exekuciu a sudnu uschovu, to je uplne nieco ine. To by tie auta museli byt stale majetkom danej firmy,aby na ne mohla byt vydana uschova, alebo exekucia, co uz davno nie sú. Keby boli, tak nejde o ziadny danovy unik, lebo tie auta stale vlastni firma a nepredala ich bez DPH dalej. Neplet tu ludi.

Ale ved v pripade nezaplatenej DPH ci sudnej uschovy ti mozu auto zabavit ako dokaz - kym neprebehne sudny proces.

Vid link co som dal: http://www.zdruzenie-sova.sk/dovozy-bez-dph-s8

hrs

Nedeľa, 19. Februára 2012, 15:57

Poriadne si precitaj co sudruhovia zo Sovy pisu. Vsade je "môžu", ale nikdy sa to nestane. Ja som to zazil, jasne mi bolo povedane, ze ziadne auta sa v pripade nezaplatenia DPH nezabavuju. Zabavuje sa majetok subjektu, kt. ju nezaplatil, ak nic nema, nic mu nezoberu a caka sa kedy firma nadobudne nejaky majetok, ale to sa tiez nikdy nestane /vieme preco/. Ale tomu predchadzaju ine sudne tahanice. Ked si citam zdruzenie Sova, tak mi to pripada, jak zdruzenie 3-rocnych deti, ktore objavili Ameriku. Zdruzenie Sova a ich clanky su pre mna absolutne nepodstatne, nepouzitelne, same vseobecne kecy o nicom. Same moze, pripravuje, bude. Nic konkretne. Podstatny je dobry pravnik a ako vie "ohybat" vyklad zakona v moj prospech. Exekucia, sudna uschova, neplatenie DPH, vsetko rozdielne veci.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

auto111

Nedeľa, 19. Februára 2012, 16:27

hrs napísal:
Poriadne si precitaj co sudruhovia zo Sovy pisu. Vsade je "môžu", ale nikdy sa to nestane...

Tak si pozri toto:
http://www.zdruzenie-sova.sk/prirucka.pdf

Su tam konkretne priklady (sice nie podvody s DPH ale ostatne ano - mozno kvoli tomu ze podvody s DPH u aut su pomerne nove).
A spoliehat sa nato ze ti niekto povedal ze auto nezabavia, no neviem.

HOWGH

Solty
Auto: mhd
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 19. Februára 2012, 17:04

A čo sa vlastne hádate ohľadom tohto, každý normálny človek , ktorý už auto mal vie ako má postupovať, keď si kupuje druhé auto, tiež som moje prvé auto kupoval jak kokot a mal som spekla štastie, pretože som vôbec nič nevedel, teraz už viem ako by som postupoval, ešte štastie, že predávajúci bol sedlák, ktorý nevedel klamať ako niektorý jedinci z BA :twisted:

Môj rozum mne hovorí podľa toho čo čítam:

1. založím fiktívnu firmu na Slovensku (bezproblémová záležitosť) na bieleho koňa
2. pôjdem do cudziny v rámci EÚ nakúpim autá napr. 10 ks za 90000 EUR/kus bez DPH (20% z toho je 18000 EUR) na firmu a DPH budem si chcieť odpočítať
3. predám ich u nás "ako nové" len s pár 100km najazdenými o rozdiel napr. 9000 EUR
4. predáš ich takto 10 a máš 90000 EUR

Toto je "veľmi jednoducho vysvetlené", každý však vie, že tá neodpočítaná DPH bude niekde chýbať a niekto sa dopustil ekonomickej trestnej činnosti a pôjdu po bielom koňovi ale tých 10 AÚT je jednoducho dôkazný materiál, pretože polícia keď to bude vyšetrovať nájde v pohľadávkach firmy, kde tie nedoplatky s DPH vznikli a uvidí valáááá
10x BMW za 90000 EUR bez DPH a kde sú tie autá, veď boli raz predané a dovezené na Slovensko, lenže každý vie, že niesú získané čestným spôsobom, to ako sú napísané paragrafy a ako sa policajti postupujú ja neviem, niesom policajt ani zlodej nepoznám tie metódy ako sa robia tie úniky.
Najlepšie by bolo, aby prišiel nejaký právnik klubák a DOPODROBNA to vysvetlil, toto čo tu čítam, je ťahanie sa za slová, ja som len tiež napísal ako to chápem ja.

hrs

Nedeľa, 19. Februára 2012, 17:18

Ste ozaj uz padnuty na hlavu a neviete citat? Kupili ste niekto z vas auto bez DPH a potom vas za to stihali a chceli vam auto zobrat? Pre totalne nechapavych pisem naposledy. Ja, nie moj znamy, ujo, teta, brat, ale ja som kupil auto v bazari, kt. bolo v Rakusku kupene bez DPH, mne predane s DPH, ale statu neodvedena DPH. Dostal som predvolanie od policie ohladom vozidla toho a toho. Prisiel som na policiu, spisali zapisnicu, odkial mam auto, za kolko atď. Nikto mi auto nezabavil, ani fyzicky nekontroloval ci to auto mam. Bolo mi povedane, ze takto chcu vycislit skodu, kt. dana firma sposobila statu na neodvedenej DPH. Podpisom zapisnice sa to skoncilo. Odvtedy ubehli 2 roky. NIKTO vam to auto nezabavi.
Auto111: podvody s DPH na autach tu funguju od cias zacinajuceho Darexu, tak si to spocitaj ako dlho to trva.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

dufus
Auto: BMW E46 320d
Kraj: Prešovský

Pondelok, 20. Februára 2012, 07:39

A dalšia vec je, že bazar ak kupil auto bez dph,tak dph musí odviesť až ked auto preda,lebo ak kupi auto bez dph tak si nenárokuje vratenie dph,ale až po predaji ju má odviesť štátu ( a to neurobí),tým pádom mi nemože pred predajom dať doklad,že odviedol za to auto dph,lebo ešte žiadnu neplatil a môj problém už nieje že on tu dph po mojej kúpe neodvedie, ja som mu zaplatil auto s dph a viac ma nezaujíma. To by potom mohli habať všetko zaradom a nie len auta,je kopu veci ktore su hmotne a maju väčšiu hodnotu ako auto a tiež ich nevezmu....veď keď ja som za auto zaplatil s dph,tak mi nemože byť odobratá vec, ked predajca neodviedol dph.

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 20. Februára 2012, 10:00

Neargumentujte tu clankami zo SOVA, lebo ona si hrabe vlastny piesocek, aby vystrasila ludi a oni si potom platili ich sluzby (reklama na CEBIA). Ze to vysielala Markiza je tiez skor argument proti pravdivosti tych fam o zabavovani aut.

Na Slovensku aj v Europe sa kazdy den udeje vela podvodov s DPH a dany tovar sa uz nezabavuje, lebo fakty su dostatocne jasne z uctovnictva danych podvodnikov a ich "obeti".

Ako pisal dufus predo mnou, ak firma, ktora ti predava auto, nemusela zaplatit DPH, jej povinnost zaplatit DPH vznika az po predaji, takze kupujuci sa dostava k svojmu auto uplne legalnou cestou (aj ja som ten pripad).
Naposledy upravil/-a Le Gend v Pondelok, 20. Februára 2012, 13:37, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných