... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Tyler
Autor témy
Kraj: Košický

Odhlásenie - prehlásenie - byrokracia

Streda, 15. Februára 2012, 18:41

Dobrý deň. Potrebujem pomôcť. Chcel by som zobrať od známeho e30. Problém je v tom, že auto ešte má značky, ale nemá platnú STK a EK od r. 2009 a takisto sa už za neho neplatí poistka. Koľko stojí odhlásenie? Musí byť k tomu nejaký papier o likvidácii vozidla? Čo treba urobiť? Ja auto chcem bez značiek, bez majiteľa, len tak... samo o sebe stojace na záhrade :). Poraďte mi prosím, aké kroky by sme mali podniknúť.
E36 320i coupe

Užívateľov profilový obrázok
lukinoo7
Auto: e46 328i
Kraj: Bratislavský

Re: Odhlásenie - prehlásenie - byrokracia

Streda, 15. Februára 2012, 18:59

ked chces odhlasit natrvalo auto musis mat papier o zosrotovani vozidla ktory ti daju len na autovrakovisku alebo tak ... bez toho papiera ti to neodhlasia ... potom uz len znacky odnesies na policiu z dokladmi

Tyler
Autor témy

Streda, 15. Februára 2012, 19:04

Koľko sa za to platí? Bol by problém, keby som proste len dal dole značky a nechal ich hodené niekde v garáži? Nemal by z toho bývalý majiteľ problémy? Keďže tie značky sú jeho.
E36 320i coupe

Thovt
Kraj: Trenčiansky

Streda, 15. Februára 2012, 19:13

Tvoj problém by to v podstate naozaj nebol.
Bývalý majiteľ bude mať už aj teraz problém s platením zákonnej poistky, ktorú musí platiť. Taktiež mu môže prísť pokuta od úradu pre cestnú dopravu za neplatnú STK.
Takže on by mal dbať na to aby sa auto odhlásilo. Ale bez platnej poistky to tak či tak neodhlási.

Tyler
Autor témy

Streda, 15. Februára 2012, 19:27

Takže ako to mám spraviť? Mám napísať kúpnu zmluvu, o tom, že kupujem od neho auto, som oboznámený so všetkými závadami, blablabla? A on nech si ho odhlasuje potom, koľko chce? Alebo ako?? Som z toho debil už...
E36 320i coupe

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 15. Februára 2012, 19:51

keď si nespravíš technickú a nebudeš platiť poistku tak ti prídu fajné mastné pokuty, vlastne nie tebe ale bývalému majiteľovi
musíš dať auto zošrotovať aby ti vydali papiere o ekologickej likvidácii atď. a s tým môžeš odhlásiť auto, zrušiť poistku, atď., to by ťa nemalo stáť nič
čím skôr to vyrieš lebo keď neplatíš poistku tak ti môžu dať na auto exekúciu, atď. a nenormálne pokuty
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Tyler
Autor témy

Streda, 15. Februára 2012, 20:07

práveže ja nie som majiteľ a to auto chcem... čiže ho nechcem dať zošrotovať.
E36 320i coupe

ice.blade

Streda, 15. Februára 2012, 20:15

chlape ty fakt nechapes co ti tu pisu? zavolaj do najblyzsieho vrakoviska a s typkom sa dohodni... tu ti nikto nepovie bez tam a tam alebo sprav to tak a tak... proste auto ma byt zlikvidovane aby si mal papier o zosrotovani pre policiu inak auto mozes len docastne odhlasit alebo ak sa ti nelubi auto nechaj prehlasit na seba, spravi si STK EK, zaplat poistku a tes sa ze mas vrak auta
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 15. Februára 2012, 20:16, upravené celkom 1 krát.

Thovt

Streda, 15. Februára 2012, 20:16

Tyler napísal:
Takže ako to mám spraviť? Mám napísať kúpnu zmluvu, o tom, že kupujem od neho auto, som oboznámený so všetkými závadami, blablabla? A on nech si ho odhlasuje potom, koľko chce? Alebo ako?? Som z toho debil už...

Takže:
- Auto bez poistky a bez STK EK oficiálne nekupuj, lebo pôvodný majiteľ si doplatí poistku (bude musieť tak či tak) a potom auto odhlási na teba, tým ti vznikne povinnosť poistiť ho a potom buď spraviť STK alebo ho odhlásiť s dokladom o eko. zlikvidovaní. Zbytočné náklady pre teba.
Máš dve možnosti
1 - Auto kúp ako odhlásené. Teda bez evidenčných čísiel s technickým preukazom kde je uvedené odhlásenie. S týmto bude tiež problém, lebo to by musel starý majiteľ najskôr zaplatiť poistku a získať doklad o zlikvidovaní.
2 - Auto kúp ako náhradné diely, nie ako celok. Teda bez evidenčných čísiel a bez technického preukazu. Ak by si spisoval kúpnu zmluvu neuvádzaj tam EČ, VIN, ani to že ide o celé auto. Len nejaké náhradné diely. Pretože starý majiteľ môže auto prehlásiť na teba aj bez tvojho súhlasu, len na základe údajov zo zmluvy.

Je to zamotané. Majitelia takýchto áut zvyčajne riešia problém s odhlásením a chýbajúcim dokladom o zlikvidovaní tak, že nahlásia krádež vozidla na polícii. Preto ak by si nemal kúpnu zmluvu mohli by ti auto zobrať.... Zase ak ju budeš mať hrozí ti že budeš musieť auto prihlásiť na seba...

ice.blade

Streda, 15. Februára 2012, 20:19

Thovt napísal:

Takže:
- Auto bez poistky a bez STK EK oficiálne nekupuj, lebo pôvodný majiteľ si doplatí poistku (bude musieť tak či tak) a potom auto odhlási na teba, tým ti vznikne povinnosť poistiť ho a potom buď spraviť STK alebo ho odhlásiť s dokladom o eko. zlikvidovaní. Zbytočné náklady pre teba.
Máš dve možnosti
1 - Auto kúp ako odhlásené. Teda bez evidenčných čísiel s technickým preukazom kde je uvedené odhlásenie. S týmto bude tiež problém, lebo to by musel starý majiteľ najskôr zaplatiť poistku a získať doklad o zlikvidovaní.
2 - Auto kúp ako náhradné diely, nie ako celok. Teda bez evidenčných čísiel a bez technického preukazu. Ak by si spisoval kúpnu zmluvu neuvádzaj tam EČ, VIN, ani to že ide o celé auto. Len nejaké náhradné diely. Pretože starý majiteľ môže auto prehlásiť na teba aj bez tvojho súhlasu, len na základe údajov zo zmluvy.

Je to zamotané. Majitelia takýchto áut zvyčajne riešia problém s odhlásením a chýbajúcim dokladom o zlikvidovaní tak, že nahlásia krádež vozidla na polícii. Preto ak by si nemal kúpnu zmluvu mohli by ti auto zobrať.... Zase ak ju budeš mať hrozí ti že budeš musieť auto prihlásiť na seba...

to ze kupil auto na nahradne diely ktore je oficialne zapisane na niekoho ineho ti policajti nezozeru... niekto za to auto je zodpovedny a ak nebude mat riadnu STK tak aktualnemu majtelovi pride pozdrav... ak sa nan vysere ma o zabavu postarane ;) ak majitel nahlasi ze mu ukradli auto a najdu ho u cloveka ktory bude mat nejaku kupnu zmluvu to bude zavanat podvodom a nikomu sa to nebude lubit... treba to poriesit ako sa patri... raz rocne je na DI akcia ze sa da auto odhlasit cez cestne prehlasenie ale ci to bude aj tento rok to nikto netusi

Thovt

Streda, 15. Februára 2012, 20:42

Veď som písal že je to zamotané.
A nie kúpil auto na náhradné diely, ale kúpil iba náhradné diely - nie auto.
Ak si pôvodný majiteľ nevie, nechce alebo nemôže dať evidenciu do poriadku tak Tyler ho nejako neprinúti. Ale prečo by nemohol kúpiť náhradné diely z toho auta....

Tyler
Autor témy

Streda, 15. Februára 2012, 22:56

To s tými náhradnými dielmi má celkom logiku. Díky moc :thumbup:
E36 320i coupe

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných