... všetko o BMW ...
Tyler napísal:Takže ako to mám spraviť? Mám napísať kúpnu zmluvu, o tom, že kupujem od neho auto, som oboznámený so všetkými závadami, blablabla? A on nech si ho odhlasuje potom, koľko chce? Alebo ako?? Som z toho debil už...
Thovt napísal:
Takže:
- Auto bez poistky a bez STK EK oficiálne nekupuj, lebo pôvodný majiteľ si doplatí poistku (bude musieť tak či tak) a potom auto odhlási na teba, tým ti vznikne povinnosť poistiť ho a potom buď spraviť STK alebo ho odhlásiť s dokladom o eko. zlikvidovaní. Zbytočné náklady pre teba.
Máš dve možnosti
1 - Auto kúp ako odhlásené. Teda bez evidenčných čísiel s technickým preukazom kde je uvedené odhlásenie. S týmto bude tiež problém, lebo to by musel starý majiteľ najskôr zaplatiť poistku a získať doklad o zlikvidovaní.
2 - Auto kúp ako náhradné diely, nie ako celok. Teda bez evidenčných čísiel a bez technického preukazu. Ak by si spisoval kúpnu zmluvu neuvádzaj tam EČ, VIN, ani to že ide o celé auto. Len nejaké náhradné diely. Pretože starý majiteľ môže auto prehlásiť na teba aj bez tvojho súhlasu, len na základe údajov zo zmluvy.
Je to zamotané. Majitelia takýchto áut zvyčajne riešia problém s odhlásením a chýbajúcim dokladom o zlikvidovaní tak, že nahlásia krádež vozidla na polícii. Preto ak by si nemal kúpnu zmluvu mohli by ti auto zobrať.... Zase ak ju budeš mať hrozí ti že budeš musieť auto prihlásiť na seba...