... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: Carbon na cele auto??

Utorok, 7. Februára 2012, 16:55

to je blbost, ak by to bola folia ako autoplachta nemusis zapisovat zmenu farby ale akonahle foliu nalepis na karoseriu je to trvala zmena farby a to MUSIS zapisat do TP

brhy
Auto: e39 523i

Utorok, 7. Februára 2012, 17:11

otazka ked ju strhnes dole pred fizlami co ti povedia? a nepovazujem nieco co sa da odstranit na mieste ze je nejako trvale ci?
Naposledy upravil/-a brhy v Utorok, 7. Februára 2012, 17:19, upravené celkom 1 krát.

brhy

Utorok, 7. Februára 2012, 17:12

ice.blade napísal:
dam si zelene narazniky na cervenom aute, naburam do teba ked pri aute nebudes a ty budes tvrdit polciajtom ze do teba buchlo cervene auto ked mas na aute zeleny cmuh? :D

skor by som povedal ze len na KO, STK robia kontrolu a zapisuju si farebne ladenie auta... v TP som to fakt nikdy nevidel a neviem najst ani zakon ktory to prikazuje mat zapisane... teda ta poprosim najdi ten zakon a skopiruj ho sem

dalsia otazka odkedy folia zanechava farebnu stopu?

ice.blade

Utorok, 7. Februára 2012, 17:55

brhy napísal:
otazka ked ju strhnes dole pred fizlami co ti povedia? a nepovazujem nieco co sa da odstranit na mieste ze je nejako trvale ci?

neviem ci si sa uz pokusal dat dole dobre nalepenu foliu, neni to robota na 5min, okrem toho toto co si napisal mozem povedat ajked vylejem pred policajtmi na auto vedro z inou nezmivatelnou farbou... Ak ta to fakt zaujima co by ti povedali policajti kup si foliu za 500 eur a po zastaveni hliadky strhavaj

brhy napísal:
dalsia otazka odkedy folia zanechava farebnu stopu?

Kde som pisal o foliach? Pisal som ze ak si dam na auto naraznik inej farby...

brhy

Utorok, 7. Februára 2012, 18:08

k tej druhej ospravedlnujem mozno som to zle.precital

k tej prvej : neviem ci zakon nejako definuje zmenu farby foliou ale.ak hej tak jedine.ako docasnu zmenu farby, dalsia.vec.nemozes.zrovnavat foliu a.farbu a viem lepili sme.folie.na.vselico a viem ktore.folie su kvalitne a ktore nie kazdopadne s.osobnych skusenosti to nikto neriesil zapisom do tp. a ktej veci o technologiach farba je.brana ako vec.trvala.a nema.nijak definovanu zivotnost cize je.brana.ako trvala.naopak folia ma.definovanu zivotnost preto by ako trvala.by nemala.byt.brana sorry za.bodky pisane.cez.tel.

brhy

Utorok, 7. Februára 2012, 18:17

Farba vozidla je evidenčný údaj, ktorý sa eviduje a uvádza sa v dokladoch vozidla – v osvedčení o evidencii časť I a v osvedčení o evidencii časť II; pri neevidovaných vozidlách sa tiež uvádza v technickom osvedčení vozidla.

Pri zmene farby vozidla u vozidiel, ktoré podliehajú prihláseniu do evidencie vozidiel, podľa § 116 ods. 1 písm. d) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 8/2009 Z. z.“) je držiteľ vozidla povinný osobne oznámiť orgánu Policajného zboru , kde je vozidlo evidované trvalú zmenu farby. Túto zmenu je potrebné oznámiť do 15 dní odo dňa, keď táto skutočnosť nastala. Držiteľ vozidla pri oznámení zmeny farby vozidla je podľa § 116 ods. 5 zákona č. 8/2009 Z. z. povinný na vykonanie evidenčných úkonov predložiť odborný posudok o kontrole originality s výsledkom „spôsobilé“ nie starší ako 15 dní.

V prípade, že k zmene farby vozidla dôjde nalepením fólie, čo navonok pôsobí dojmom inej farby, než je pôvodná farba, tak v tomto prípade možno konštatovať, že sa jedná o zmenu farby vozidla, a je potrebné vykonať zmeny v evidencii vozidiel a vykonať zápis zmeny farby do dokladov vozidla. Nie je pri tom podstatné, či k zmene farby vozidla dôjde napr. trvalým prestriekaním základnej farby vozidla, alebo nalepením fólie. Z hľadiska policajnej praxe je rozhodujúce, ako vyzerá vozidlo z celkového vizuálneho hľadiska, čo je dôležité pre plnenie úloh Policajného zboru, nakoľko farebné vyhotovenie vozidla sa používa aj ako jeden z dôležitých identifikátorov vozidla v systéme pátrania po vozidlách.

Čo sa týka zápisu farby vozidla do evidencie vozidiel je možné do informačného systému zadať hlavnú farbu a jednu doplnkovú farbu, ktorá sa zapisuje do určenej pozície v časti Ďalšie úradné záznamy osvedčenia o evidencii časť II

Pri technickej kontrole vozidla sa pri posudzovaní v kontrolnom úkone č. 105 (Farba vozidla) považuje farba jeho vonkajšieho povrchu, bez ohľadu na to, ako je vyhotovená. V prípade vozidiel s celou karosériou oblepenou farebnou fóliou bude farbou vozidla farba fólie.

Ak farba vozidla pri technickej kontrole vozidla nesúhlasí so záznamom v osvedčení o evidencii časť I, v osvedčení o evidencii časť II, alebo v doklade, ktorý bol predložený namiesto neho (napr. potvrdenie o zadržaní osvedčenia o evidencii časť I, osvedčenia o evidencii časť II vydanom príslušným orgánom Policajného zboru) vozidlo sa klasifikuje chybou vážne (označené písmenom "B"

tu je.zakon cize.treba

brhy

Utorok, 7. Februára 2012, 18:18

uz zalezi na.kazdom ako sa ktomu postavi podla.logiky nezmysel podla zakonu je.to tak :) cize.moje.tvrdenie.bolo zle :)

ice.blade

Utorok, 7. Februára 2012, 19:02

to co si sem skopiroval neni zakon je to zmena farby motoroveho vozidla podla ministerstva dopravy kde si len konstatuju :) folie niesu v zakone uvedene teda ja som ich tam spomenute nenasiel kto by mal chut hladat tak nech sa paci http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zak ... j-premavke pripadne cez epi http://www.epi.sk/Main/Default.aspx?Tem ... =1&pa=4614 (Platnosť od: 16. 1. 2009 / Znenie od: 1. 11. 2011 do: 30. 6. 2012 )

ono vzdy platilo ze akonahle zmenis vonkajsiu farbu auta (jedno akym sposobom) musis ju mat zapisanu v TP... dalej sa riesilo ze ak si dam karbonovu foliu na strechu som zevraj povinny ju mat zapisanu v TP co je podla mna blbost...

brhy

Utorok, 7. Februára 2012, 20:36

ono je aj blbost ze sa musi folia zapisovat a ine.nezmysli umelo vytvorene.policajtmi :)

capino1
Auto: 525d E39
Kraj: Žilinský

Utorok, 7. Februára 2012, 21:12

Jasné že to je blbosť...sa mi počkodí folia a budem hore dole behať po policajtoch a prepisovať? nemá zmysle nieje to trvalá zmena farby takze sa to nemoze povazovať za zmenu...to slovíčko trvalááá!

kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Utorok, 7. Februára 2012, 22:05

Kolega bol teraz s jednym autom na STK... Povodne strieborne auto, teraz cele prelepene cervenymi foliami... Vysledok auto preslo s tym ze je spravena len "docasna sposobilost vozidla" na 30 dni... dovtedy treba spravit originalitu a dat si zapisat docasnu zmenu farby vozidla... Potom bude platnost STK standardne.. 2 roky...

Ze vraj treba zapisat do dokladov ak prestriekane, prelepene a neviem ake casti presiahnu 50% plochy vozidla...

Neviem to s urcitostou na 100 %, ale malo by to tak byt.

BMW-maker
Auto: E39 540iA
Kraj: Banskobystrický

Streda, 8. Februára 2012, 16:39

ja som vam to vravel a neverili ste my musi byt aj strecha zapisana ked ju prelepis.niektoreho polisa to ani nezaujme ale nahodov trafis na takeho co mu rano zena nedala....ranajky a ver ze si bez technicaku.

ice.blade

Streda, 8. Februára 2012, 16:53

BMW-maker napísal:
ja som vam to vravel a neverili ste my musi byt aj strecha zapisana ked ju prelepis.niektoreho polisa to ani nezaujme ale nahodov trafis na takeho co mu rano zena nedala....ranajky a ver ze si bez technicaku.

to tvrdis len ty, nepodlozíl si to zakonom ani inym 'konstatovanim' pokial to nieje zakonom dane vo vyhlaske tak to nieje pokutovatelne

brhy

Štvrtok, 9. Februára 2012, 11:46

bez zapisanie mozes mat 40 percent vozidla olepeneho bez toho aby si to zapisoval to sme zistovali u policajtov

BMW-maker
Auto: E39 540iA
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 11. Februára 2012, 16:35

ano tak to bolo po starom.nema vyznam sa tu hadat mozno ak tu maju niektory carbon tak to zista.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných