mám 325 automat E36.. Pohodlné jazdenie. Spotreba na dlhé cesty 8litrov, cesty v meste okolo 5 km 12litrov.
porovnanie 328,325,323..
328 2,8 liter 142KW M52, hrdlo nalievania oleja vpredu, ma aj s 323 fajn spotrebu, vymenim sania z 325 ziska vyšši vykon.
325 2,5 liter 141KW M50 , hrdlo pri čelnom skle, verzie s vanosom sú fajn, spotreba vyššia ako 323, je to staší motor, ale aj tak fajn
323. 2,5 liter 125KW M52, hrdlo vpredu, najslabší z tychto motorov, ale najlepšia spotreba.
Pozor si davaj u E36 hlavne na chladenie či ide fajn, koroziu, pri coupe, či idu okná, sleduj výbavu.
A potom tie zakladve veci ako u každeho auta, opotrebiovanie brzd, či nie je zakarbonovany olej, či je v hladiči modrozelena chladiaca a nie červená, či netečie z neho olej, riadenie si všímaj, či kontrolky zhasinaju nezavisle od seba, hlavne skus ručnú ta veľmi hnevá u E36, či bol menený v automate olej a či aj s filtrom a tesnením, ci za studena neklepe, a či ma krasny zvuk 6 valca aký maju M50 a nie ako zdochlina

pri automate si všímaj: či každý stupen zaradí bez trhnutia.. či pri zaradenom D, sa po uvoľnení brzdy sám pohne.. či sa sám pohne aj pri R.. A dôležitá vec.. odskúšaj či pri spiatočke ide aj s plynom.