... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Re: Aditivum

Piatok, 2. Decembra 2011, 23:55

Patkola1 napísal:
Dobre tak sa nie že bojím ale mám obavy ale dnes som volal s mechanikom a povedal že to bude v pohode, keď by ste s niečim nemali skúsenosť a bola by pred vami 1800km cesta a máte niečo naliať do nádrže čo tam robí čistky a hlavne keď ľudia tu píšu že to čistí a upravuje chod motora a neviem čo všetko ešte tak by ste tiež mali obavy pretože tie systémy sú už také háklivé.Keby to mám naliať tu a sa to poserie tak to dám mechanikovi ale čo urobím niekde na nemeckej dialnici??Rovno by ma tam jeblo.Ale nikdo sem jasne nenapísal Nalej bude to OK !!!!! Nalejem doma ten VIF ako píšete a na cestú natankujem V Power!

nikto nema vestiacu gulu aby ti mohol povedat: Nalej bude to OK !!!!!

ja keby som bol v tvojej situacii, tak by som aditivum nalial az ked sa vratim z tej cesty.
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Didymus
Auto: E63 630i
Kraj: Bratislavský

Sobota, 3. Decembra 2011, 00:31

Robite z toho jak keby teraz mu slo vybuchnut auto...VIF alebo Castrol TDA tam kludne daj, ani to nezistis, ze to tam mas.
EX - BMW E90 320d
Obrázok

košud
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Prešovský

Sobota, 3. Decembra 2011, 02:11

Tiež dávam VIF, bolo mi odporučené, takže skúšam.
Inak kde tankujete?

Patkola1
Autor témy
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 3. Decembra 2011, 18:52

Tankujem Shell a raz za 3 mesiace tam picnem plnú V Power a nalejem to až keď budem doma lebo tu v UK VIF nieje a ani Castrol TDA sa mi nejako nepodarilo nájsť a môj mechanik mi povedal že on dáva od WURTH aditív http://www.wurth.co.uk/product-0893567.php

bmwbanan
Auto: BMW 6GT 630d xDrive
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 16:18

uz som isiel naliat VIF, ale som sa predtym opytal na nazor kamarata mechanika, kde chodim a povedal ze on by nedaval a aj majitel servisu suhlasil ze nie.... ze nove technologie mozu byt nato haklive a trysky mozu pustit (samozrejme ze nemusia)... ale prave sa u nich menila tryska na starsom pasate PD a cena tej trysky bola 600 € cize common rail bude este drahsia a keby mi to prislo menit kvoli tomu, ze som tam dal VIF tak ma ... zevraj shell V-power ma cistiace schopnosti a obcasne natankovanie tohto paliva moze pomoct a urcite nemoze uskodit :)

- 100 ludi, 100 chuti.... ale blba zhoda nahod a 4x tryska = 2500 € :D

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 22:06

bmwbanan napísal:
uz som isiel naliat VIF, ale som sa predtym opytal na nazor kamarata mechanika, kde chodim a povedal ze on by nedaval a aj majitel servisu suhlasil ze nie.... ze nove technologie mozu byt nato haklive a trysky mozu pustit (samozrejme ze nemusia)... ale prave sa u nich menila tryska na starsom pasate PD a cena tej trysky bola 600 € cize common rail bude este drahsia a keby mi to prislo menit kvoli tomu, ze som tam dal VIF tak ma ... zevraj shell V-power ma cistiace schopnosti a obcasne natankovanie tohto paliva moze pomoct a urcite nemoze uskodit :)

- 100 ludi, 100 chuti.... ale blba zhoda nahod a 4x tryska = 2500 € :D

Pytat sa v servise na radu je smisne, vsak by prisli o biznis.
v power udajne zvysi cetanove cislo nafty, no podla testov tomu nie vzdy bolo tak.
Vif nielenze zvysuje cetanové cislo ale aj zlepsuje mazivost, ochranu proti korozii a potlaca penienie.

bmwbanan

Štvrtok, 29. Decembra 2011, 23:44

pytat sa v servies mozno, ale nie u dlhorocneho kamarata, ktory mi velakrat pomohol nielen s autom... ja si stale myslim ze VIF je dobra vec, ale skor do starsich aut, kde to moze sposobit skodu max 20 € za mechanicky ovladanu trysku a nie v common rail kde ta sranda stoji tazke peniaze (nahoda je blbec), nechcem tym niekoho odradit, no nemyslim ze mi to pomoze az tak aby som riskoval 600 € trysky.... auto ide v pohode, tak zatial nebudem vymyslat :)
eko.fresh napísal:

Pytat sa v servise na radu je smisne, vsak by prisli o biznis.
v power udajne zvysi cetanove cislo nafty, no podla testov tomu nie vzdy bolo tak.
Vif nielenze zvysuje cetanové cislo ale aj zlepsuje mazivost, ochranu proti korozii a potlaca penienie.

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 30. Decembra 2011, 08:41

bmwbanan napísal:
pytat sa v servies mozno, ale nie u dlhorocneho kamarata, ktory mi velakrat pomohol nielen s autom... ja si stale myslim ze VIF je dobra vec, ale skor do starsich aut, kde to moze sposobit skodu max 20 € za mechanicky ovladanu trysku a nie v common rail kde ta sranda stoji tazke peniaze (nahoda je blbec), nechcem tym niekoho odradit, no nemyslim ze mi to pomoze az tak aby som riskoval 600 € trysky.... auto ide v pohode, tak zatial nebudem vymyslat :)

ale zabudas na jednu dolezitu vec - motory a ich ustrojenstvo je cim dalej tym premakanejsie a haklivejsie...kdezto nafta je v podstate taka ista uz desatrocia...preto je aditivum dobra volba :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 30. Decembra 2011, 10:15

Inac tato tema je vecna. Nikomu nenutim ziaden nazor. Ale ty aj tvoj dlhorocny kamarat ste obaja mimo, zrejme pre nedostatok informacii. VIF nieje pre starsie agregaty ale hlavne pre moderne common-raily. Do svojej diezlovej Reggaty z roku 1987 mozem naliat aj pouzity olej z motora a pojde bez problemov.

Vyroba nafty v nasej rafinerke a tak aj v Cechach prebieha stale velmi primitivnym sposobom.
Z ekologickych dovodov nesmie nafta dnes obsahovat zluceniny siry a vysoko vriace uhlovodiky, ktore priaznivo vyplyvali na jej schopnost mazat.
Preto sa hned pri jej vyrobe aditivuje aby dosiahla aspon pozadovanu normu mazivosti, bo bez schopnosti nafty mazat su v okamzitom ohrozni trysky a cerpadla.
Problem je v tom ze normy co pouzivaju rafinerie su ine ako normy mazania ktore pozaduju vyrobcovia cerpadiel ako napr. Bosch.
Cize VIF ti nielenze predlzi zivotnost trysky ale chrani ti aj vysokotlakove cerpadlo. A to nielen tym ze ako jedine aditivum na SK trhu zlepsuje mazacie schopnosti ale aj protikoroznov ochranou.
Spravne aditivoana nafta zabrani korozii aj za pritomosti vody v nafte, ktora sa do palivovej sustavy tak ci onak dostane, lebo system distribucie nafty nieje bezchybny vsakze.

Tymto som chcel povedat ze nech tankujes hoci-co vzdy tankujes aditivnovanu naftu. Ci dostatocne, to uz nech posudi niekto iny. Tlaci sa na vyrobnu cenu, a tym na profit... a preto je nasa nafta shit a komponenty v modernych common-railoch trpia

bmwbanan

Piatok, 30. Decembra 2011, 13:56

samozrejme som nemyslel ze je pre starsie modely, ale ze im to nema co drahe pokazit... ja fakt neviem a ani netvrdim ze mam pravdu, ale ked je ten system zvyknuty na nieco (nikdy som to tam nedaval) tak pri ''precisteni'' VIF-om sa moze nieco uvolnit a narobit to bordel za nie male paniaze, no to sa moze aj bez toho, lebo ta nafta ozaj nieje dobra a je riedena kadecim

Tymto som chcel povedat ze nech tankujes hoci-co vzdy tankujes aditivnovanu naftu. Ci dostatocne, to uz nech posudi niekto iny. Tlaci sa na vyrobnu cenu, a tym na profit... a preto je nasa nafta shit a komponenty v modernych common-railoch trpia[/quote]
Naposledy upravil/-a bmwbanan v Sobota, 31. Decembra 2011, 16:18, upravené celkom 1 krát.

pe3k69

Piatok, 30. Decembra 2011, 20:09

Co sa nafty tyka.. minule mi servisak rozpraval... ako sa nafta prepravuje po SR? Respektive v celej europe?? Ked tankujes Shell tak ide kamion z Holandska(myslim, ze tam maju sidlo..)? Ked tankujes OMV tak ide z Rakuska??? Vsetky kamiony tankuju z rovnakeho zdroja a az v kamionoch kazda automobilka pridava aditiva aby to ich palivo malo sveje vlastnosti... Cize vsetko sa to miesa az v kamione... takze VIF-ko odporucam :)

MateX3
Auto: firemné :-)

Piatok, 30. Decembra 2011, 20:51

Ani by som sa nebál aditivácie v kamiónoch, skôr MERO zložky, ktorú boh vie kde a koľko prilievajú. Viď http://blog.superbenzin.cz/view.php?cisloclanku=2009080007.

Inak VIF prilieva údržbár u nás v robote do všetkých áut. Všetko nafťáky, VW TDI niektoré cez 200 000 km na pôvodných vstrekoch bez problémov (ešte sme žiadne vstreky nemenili). Nemusí mať na tom aditívum zásluhu, no sú to firemné autá, a neexistuje lepšie terénne a pretekárske auto ako firemné... Podľa môjho názoru vif slúži ako je sľúbené.
Netvrdím, že nemusí niekomu spôsobiť problém, no je to možno z počiatku vecou odvahy a laborovania.

No kto jazdí furt na prádznu nádrž, tomu ani vif nezachráni palivové čerpadlo. Toť môj názor.

miroslav24100
Auto: Bmw 3 Touring 2007

Pondelok, 30. Januára 2012, 13:24

Píšem neskôr ako ostatný ale poviem aj môj názor. Ja som tankoval V-power na Shell ale prešiel som na OMV. Keď som tankoval na Shellke tak mi signalizovalo DPF :shock: v podstate pravidelne každý mesiac , lebo manželka jazdí po meste a to mu nerobí asi dobre, ale odkedy som prešiel na OMV problém mi nejako sám skončil , samozrejme že dávam VIF v lete letné, a v zime zimné a som s tým veľmi spokojný, takže ja odporučujem :thumbup: ...............................

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92
Kraj: Bratislavský

Utorok, 16. Októbra 2012, 10:32

Chalani, myslite, ze je rozdiel medzi tymto: http://obchod.damoslovakia.sk/vif-super ... -zimny-5l/ a tymto: http://obchod.damoslovakia.sk/prisada-p ... -nafty-5l/. Samozrjeme okrem ceny, tu vidim aj ja :mrgreen: Myslim, co sa tyka kvality, v tom teste je VIF velmi dobre hodnotene, ale co som cital na nete tak aj LM je celkom OK, len neviem ako je to priamo v porovnani LM vs. VIF. Mate niekto s tym skuesnost? Ak nie, tak si asi kupim VIF na zimu. Dikes.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

MateX3
Auto: firemné :-)

Utorok, 16. Októbra 2012, 10:37

mishiak napísal:
Chalani, myslite, ze je rozdiel medzi tymto: http://obchod.damoslovakia.sk/vif-super ... -zimny-5l/ a tymto: http://obchod.damoslovakia.sk/prisada-p ... -nafty-5l/. Samozrjeme okrem ceny, tu vidim aj ja :mrgreen: Myslim, co sa tyka kvality, v tom teste je VIF velmi dobre hodnotene, ale co som cital na nete tak aj LM je celkom OK, len neviem ako je to priamo v porovnani LM vs. VIF. Mate niekto s tym skuesnost? Ak nie, tak si asi kupim VIF na zimu. Dikes.

zimny VIF nie je proti zamrzaniu nafty. Len lepsie naraba s parafinom (vraj), preto je zimny.
LM proti zamrzaniu zasa "nevylepsuje" vlastnosti nafty, len zabrani jej zamrzaniu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných