... všetko o BMW ...

Moderátori: 100RM, BinKooL

bmwtt.sk

Z3roX
Autor témy
Auto: BMW e32 730i
Kraj: Košický

e32 - Radio sa nezapne bez CD menica

Piatok, 13. Januára 2012, 19:44

Zdravim.. mam radio bmw bavaria c professional RDS... nefunguje mi CD menic v kufri cize som sa rozhodol ze si kupim ten Xlink USB/SD MP3 audioadapter.. no sranda je v tom ze ked odpojim kabel pre CD menic tak sa mi radio vobec nezapne.. ani ked ten kabel od menica nahradim kablom od toho Xlinku... vsimol som si iba velmi slabe podsvietenie displeya ktore sa do 5 sekund vypne.... SKusal som nechat napojedny kabel od menica v radiu a naopak som odpojil kabel v kufri na menici... do menica mi idu 3 kable.. Jeden ten podlhovasty koli napajaniu menica, ktory moze byt vytiahnuty a radio zapnem.. a este su tam dva take okruhle kable ktore tam musia byt zapojene obidva.. akonahle jeden z nich odpojom, radio nezapnem... A to ten menic nema stavu kedze kabel od napajania(elektrika) moze byt odpojeny...(mam ho odpojeny lebo mi v menici chyba ozubene koliesko ktore vysuva krabicku s CDckami, a tym padom to len-non stop huci na prazdno lebo sa snazi to otvorit ....)Cize co mam robit aby som mohol radio zapnut bez CD menica a nasledne vyuzit ten port na zapojenie toho xlinku?? Strasne som z toho zufaly kedze som dost naviazany na muzicku v aute a nemam ani CD ani FM.. (FM uz riesim inde...) Este som si vsimol v tom xlinku ze to spolupracuje len s radiami Business.. no porty boli rovnake cize som to kupil... asi to nakoniec vratim kedze to fakt nefacha..

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: e32 - Radio sa nezapne bez CD menica

Piatok, 13. Januára 2012, 22:51

Nemáš náhodou zhorenú kostru na rádiu? Rádio musí ísť zapnúť aj samostatne, bez meniča, antény, atď... pozri riadne napájanie... trvalý plus, spínaný plus, kostru...

Z3roX
Autor témy

Nedeľa, 15. Januára 2012, 00:52

neviem ani to uz neriesim idem to riesit kompletnou vymenou celeho audio systemu od radia az po zosilnovac a subik... Ale diky za ochotu.. Potom sem dam obrazky a info ako som to robil a snat aj konecny efekt ;)

Z3roX
Autor témy

Štvrtok, 19. Januára 2012, 14:06

Tak zdravim... asi sa z toho po... kupil som nove radio, secko pekne pasuje netreba ziaden ramcek, velkost sedi, zapojim kable cez bmw-ISO adapter, radio sa zapne aj sa tvari, ze hra, no reproduktory nefunguju... ked radio vymenim naspat za original tak repraky funguju a ide do nich signal...no ked vytiahnem ten kabel od menica(asi aj zosika) tak sa aj original radio do 5 sekund vypne ..
problem je v tom ze repraky nejdu bez kabla od CD menica alebo snat je to ten kabel.. je to ten kabel co ide do radia pod vsetkymi tymi pinmi.. taky podlhovasty konektor ma... pravdepodobne je to kabel prepojeny aj s origo zosilnovacom co mam v kufri ... Neviete ako by som to mal zapojit???Kedze v novom radiu nieje pripojka na ten bavoracky kabel od zosika/cd menica.. a ja som si myslel ze signal do zosika ide len cez tie piny..

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 19. Januára 2012, 22:18

Asi bude najlepšie vyhodiť zosilňovač a prekáblovať repro priamo na rádio...

Z3roX
Autor témy

Piatok, 20. Januára 2012, 01:07

no samozrejme ze najlepsie by bolo obist to len ci by sa to nedalo dajak bez toho aby som rozbombardoval interier?A ci by vobec to radio utiahlo tie repraky... je to 4x50W max cize typujem tak 4x20W RMS ....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný