... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
sixo
Auto: bmw e46 330d
Kraj: Nitriansky

Re: [E46] Divne padaju otacky

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 11:48

Presne to iste sa deje mne pri vchadzani do krizovatky a vyradeni zakolisu a zahrkoce celym autom. Diagnostika ukazala vaha vzduchu uz ju mam objednanu, ale som si na 99% isty ze je to zotrvacnik, pretoze aj pri vypinani motora to hrkoce, takze na jar idem menit aj so spojkou. Uvidim ci sa nieco zmeni po vymene vahy vzduchu. Nepravidelny chod mozu zapricinovat aj zle vstrekovace, daj si to skontrolovat, ja ich mam nastastie dobre, ale tak aj ten zotrvak co idem menit je riadna supa :shock:

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 11:54

ktorym trase auto, po par sprintoch alebo extra rychlych rozbehoch (kde si pri rozbehu drzite viac ako 3500 rpm) vam nezacne preklzovat zotrvacnik? alebo akym inym sposobom sa da zistit ze je zotrvak KO?

sixo

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 12:01

Najistejsi sposob je dat ho dole a pozret aku ma volu, co je vsak velmi pracne. Priznaky su hrkotanie pri vypinani motora, ak ma uz velku volu tak moze se stat tak ako sa to deje mne ze sa rozkolisu otacky na volnobeh, toto mi povedal mechanik, mne to pri preradovani z 1 do 2 aj tak buchne ako kov o kov, to zevraj robi tiez zotrvacnik. Dalsia vec je aj kolisanie otacok pri zaradenom stupni ale to zevraj musi byt uz na sracky ten zotrvak.
ice.blade napísal:
ktorym trase auto, po par sprintoch alebo extra rychlych rozbehoch (kde si pri rozbehu drzite viac ako 3500 rpm) vam nezacne preklzovat zotrvacnik? alebo akym inym sposobom sa da zistit ze je zotrvak KO?

ice.blade

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 12:08

preradovani z 1 a 2? ked drzis vysliapnutu spojku, zaradis z 1 - 2 ti to buchne? alebo az po tom ked pustis spojku? to ze zatrase autom pri pustani spojky moze byt zotrvak ale ked mas spojku vysliapnutu a radis tak to bucha nieco ine nie?

sixo

Štvrtok, 22. Decembra 2011, 12:15

Ano buchne mi to pri vysliapnutej spojke a neviem co to moze byt, ale tak to nieje hlavny problem nedeje sa to stale a dolezite je ze to nieje ziadna velka rana, mozno si to len ja domyslam lebo v poslednom case si vsimam kazdy pazvuk a chcel by som to hned riesi t co je pri 8 rocnom aute niekedy nerealne :D Idealne by bolo keby sem napisal nieaky mechanik a vyjadril sa ako sa prejavuje zotrvacnik ktori uz nieje celkom OK, ake to moze mat dosledky atd. atd.
ice.blade napísal:
preradovani z 1 a 2? ked drzis vysliapnutu spojku, zaradis z 1 - 2 ti to buchne? alebo az po tom ked pustis spojku? to ze zatrase autom pri pustani spojky moze byt zotrvak ale ked mas spojku vysliapnutu a radis tak to bucha nieco ine nie?

s-type

Pondelok, 2. Januára 2012, 19:11

Kolísanie otáčok ....... :

Tiež som mal s tým problém, nakoniec sa ukázala závada na hadici odvetrania kľukovej skrine, bola celkom deravá. Po výmene hadice totálna zmena zvuku k lepšiemu.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... ntilation/
BMW 318i E46 2000

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Pondelok, 2. Januára 2012, 22:34

Aj mne ked vypnem motor tak auto zahrkoce... teda ani nie auto skor je len zvuk počuť a to len vonku a robí to jak pri zapnutej tak pri vypnutej spojke takisto to robí ked na volnobehu so zaradenou 1 rýchlejšie pustím spojku... Preto si myslím že to nebude dvojhmotak ked to aj pri zošliapnutej spojke zahrkoce ale proste už tam niečo rezonuje...
Teraz som menil spojku+dvojhmota na Seat Alhambra a tam to bolo cítiť, inak spojka zaberala, čudny zvuk ktory pri zošliapnutí spojky prestal....
E46 330d 12/2000

storal
Auto: BMW e46 320d 110kW

Pondelok, 2. Januára 2012, 23:42

Ked je zima, samozrejme, ze dvihne otacky, aby ho zohrial skor...
Ked jazdis a stlacis spojku alebo hodis neutral, tak neklesnu otacky na klasickych (priklad) 800 ale na 900....je to koli brzdeniu, proste aby tlacilo do brzd...az ked uplne zastavis klesnu z 900 na 800...
Nic, kym pri tom neskape, tak neriesit... Mensie zakolisanie je normalne... Len sa spamatava rj a nahle vytlaci o (stale priklad) 100 rpm hore....

majdo-dk
Auto: BMW 330cd e46
Kraj: Žilinský

Utorok, 3. Januára 2012, 13:47

Ja mam 1.8i a mam ten isty problem.ale podla mna to je normalne lebo mne klesaju otacky na 500 len pri studenom motore a ked mam zapnute kureenie vypnem kurenie svetla radio a vsetko je ok.to len ked mas studeny motor tak alternatok akoby nestihal dobijat alebo nieco podobne.lebo uz ked sa motor zohreje na prevadzkovu teplotu je vsetko oka.to je len mmoj nazor a nehoworim ze je to zrovna to.ja len tolko :-)
BMW e46 330d tour

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 13 neregistrovaných