Ahojte,
Ďakujem za Vaše reakcie. Každopádne zvýšim pozornosť na stav oleja a vody. Prípadne zvážim návštevu servisu ak bude problém pretrvávať, alebo sa prejaví ešte inak.
V prípade že ešte niekto zareaguje na môj problém budem veľmi vďačný.
Pýtal som sa troch automechanikov:
Prvý mal podozrenie na tesnenie pod hlavou.
Druhý mal podozrenie na tesnenie pod hlavou alebo výmenník tepla medzi olejom a vodou. (Neviem či výmenník v aute mám, lebo som ho nenašiel. Jedine ak to je niekde kde to nie je viditeľné bez ďalšieho rozoberania.)
Tretí mi povedal že to môže byť zo starých hadíc, alebo že tam niekto omylom mohol niečo naliať, alebo to nalial zo špinavej nádoby, že za 8 rokov tam možno nebola vymenená chladiaca a pod. (Nie som prvý majiteľ) že ak mi nepení olej a nemení sa rapidne stav oleja a vody tak by tam nemal byť problém.
Po sviatkoch znova vymením chladiacu a uvidím čo tam bude plávať.

Uvažoval som nad jednou teóriou a mám takú otázku, nemôže mať na to vplyv separátor oleja? (Predpokladám, že tam mám ešte pôvodný, ktorý sa samozrejme chystám vymeniť. Uvažoval som, či v separátore nie je upchatý filter, ktorý by spôsoboval tlak v odvetraní kľukovky a ten by pretláčal do chladiacej olej, resp znečistený vzduch. Je to možné?)
Ďakujem za vaše reakcie.
Jaro