... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Chrcanie pocas brzdenia

Streda, 23. Novembra 2011, 20:49

Zdravim, potreboval by som poradit. Auticko brzdilo normalne no jedneho dna asi zla konstalacia hviezd nepriala mojmu autu a pocas brzdenia vydava zvlastny zvuk. Prirovnal by som to ako ked triete 2 kamene o seba - nie je to ani kovovy/plechovy zvuk ale skor nieco tupsieho charakteru.
Ked pohladkam brzd. pedal, nic sa nedeje ale ked na brzdu zatlacim viac tak to chrci. Taktiez to robi ked bocim do lavej strany napr. na kruhaci a jemne dotuknem brzdu. Zvuk ide zo zadnej strany za spolujazdcom. Tento zvuk je sustavny cize to chrci kym nepustim brzdu.

Ked mam stiahnute okno a zabrzdim tak je to pekne pocut, ked brzdu pustim tak este par sekund po tom pocut taky plechovy zvuk. Ten zvuk nieje sustavny ale ide do "rytmu" kolesa tj. chr--chr--chr--chr...
Auto bolo na dvihaku, vsetko vyzera ok. Nejake napady? Platnicky niesu prasknute, ten plech okolo kotuca je ok.

Vdaka za cenne rady 8-[
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

kamil9
Auto: BMW i3
Kraj: Prešovský

Re: Chrcanie pocas brzdenia

Streda, 23. Novembra 2011, 21:04

ked bolo auto na zdvihaku, skusal si len tak roztocit koleso? robilo to?

michaltt
Autor témy

Streda, 23. Novembra 2011, 21:16

praveze to nerobilo
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Etnies_za
Auto: Bmw e61
Kraj: Žilinský

Streda, 23. Novembra 2011, 21:19

zodrata platnicka ?
kamienok v platnicke ?
hrdza ?
tam moze byt kopec veci treba rozobrat
BMW E61 525da 2004
BMW F31 320d 2019

michaltt
Autor témy

Streda, 23. Novembra 2011, 21:26

zodrata platnicka ? - nie
kamienok v platnicke ? - nie
hrdza ? - co mas na mysli ?
Lowered wagon - pribeh

kosti123
Auto: e46 323Ci

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 08:42

kludne to moze byt aj odtrhnuta dosticka..teda to ze sa odtrhla brzdiaca cast od kovoveho podkladu.

nasuda
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 09:08

ja som mal nieco podobne ale islo mi to z predneho (praveho) kolesa a tak som to pozeral a cez zimu ako mi tam namrzol sneh tak mi ohlo taky plech co je zo zadnej strany brzd tak to som vyrovnal a odvtedy je ticho... neviem ci to to pomohlo ale ja mam taketo skusenosti.

robilo mi to ked som isiel cez kruhac alebo ked som vytocil koleso co lava tak vtedy sa to tak trelo

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 11:37

Pakne na ručnu brzdu,alebo strunka z nich,treba pozriet, mne to robilo,ked sa mi praskla strunka a šuchala o bubon tak to presne vydavalo zvuk ch-ch-ch.....netvrdím,že je to ono,ale určite by som pozrel zadne pakne(teda na zdvihák a točil kolami ak jemne pribrzdíš),ale tie si určite daval nové,keby boli stare mohlo by to byt aj obloženie z pakne na bmw sa zvyknu utrhnut z polmesiaca.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 11:42

kosti123 napísal:
kludne to moze byt aj odtrhnuta dosticka..teda to ze sa odtrhla brzdiaca cast od kovoveho podkladu.

To sa stáva
http://auto.sme.sk/c/6131319/autosmelive-cinske-brzdy-vo-fabii-skoncili-v-plamenoch.html
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

michaltt
Autor témy

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 11:58

vdaka chlapci, v podstate to co pisete sa pozrelo ale asi to ceknem este raz.

a cinske platnicky nemam :lol:
Lowered wagon - pribeh

michaltt
Autor témy

Pondelok, 28. Novembra 2011, 16:25

michaltt napísal:
vdaka chlapci, v podstate to co pisete sa pozrelo ale asi to ceknem este raz.

a cinske platnicky nemam :lol:

Takze stratil sa bezpecnostny nadstavec cize koleso nemozem dat dole, chrcim stale bohuzial dalej sa nepohnem kym nedam dole bezpecaky. Nejake napady ?
Lowered wagon - pribeh

1riso46
Auto: BMW 320D E46
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 18. Decembra 2011, 01:20

to sa dialo aj mne chrcalo to a tiez som pozeral zozaciatku spodok a nic som nevidel po tyzdni som videl na elektrone ze je inej farby :D tak som dal dole koleso a zistil som ako bolo hore napisane ze sa odthlo z dosticky to co ma tlacit na kotuc...takze islo mi zelezo o zelezo a teraz mam vymenene dosticky a brzdenie ide po tichu :P

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 11 neregistrovaných