... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Huci vzadu ... diferak ? VYRIESENE

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 14:51

Caute potreboval by som poradit, vzadu na zadnej naprave mi nieco huci. Hucanie je pravidelne a zacina pri cca 30kmh. Je to tupy zvuk "ide" s otackami kolies. Preto neviem povedat ci je to diferak.
Zvuk sa taktiez ozyva ked bocim napr. na kruhaci dolava, vetdy riadne zosilnie vydava to taky tupy tahavy zvuk, nieco v style uuuauuuauuuauuua. Zalezi ako rychlo idem. Pri boceni do prava je ticho.
Je jedno ci drzim plyn alebo ho pustim, pocut je to vzdy. Aj na dialnici pri 130kmh to huci ale tak rychlo ze sa to pri hluku aut, pneumatik a pod. straca. S autom mi netrasie ani nic podobne. A ten zvuk je ani nie ze hucanie, resp. suvisly zvuk ale prerusovany.

Dnes sme pozerali dozadu, napravo je kusok krivy kotuc a nalavo sa "rozlepuje". Kotuce povolili ked som musel flekovat asi z 90kmh na nulu. Zajtra rano ich idem dat vymenit takze uvidime.
Pri brzdeni to chrci ako ked sa trie zelezo o zelezo takze pochybujem ze to bude kotucmi. Diferak ma nabehane 262 000km. Ci tam niekto olej menil neviem. Skor by som potreboval vediet ako sa hlucny diferak prejavuje.

Dikes
Naposledy upravil/-a michaltt v Nedeľa, 11. Marca 2012, 00:07, upravené celkom 1 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

michaltt
Autor témy

Re: Huci vzadu ... diferak ?

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 15:06

este podotykam ze loziska vpredu aj vzadu su vymenene
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

depressman
Auto: BMW E39 530i

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 15:07

Na diferak by som to netipoval, mno kludne to moze robit aj poloos.
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

michaltt
Autor témy

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 15:14

poloos nebuchoce ? este ma napadlo...ze mi to robi odvtedy co som prezul na zimne. Kusok to hucalo aj na letnych, lenze prezuli sa zimaky, zacalo to hucat este viac. Po vymene lozisk to stichlo ale i tak je to neskutocne hlucne. Gumy su Dunlop Wintersport 3D. Diff. Je suchy, ziadne stopy po oleji.
Lowered wagon - pribeh

Etnies_za
Auto: Bmw e61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 17:06

cawes kludne to mozu robit aj gumy ak su zle
skus rukou prejst po dezene v smere jazdy a potom naopak
ak bude v jednom smere zatrhavat ruku a v druhom nie tak bude guma zla
mne to robili letne tiez dunlop /7mm/tak som ich prezul na zimne a parada
BMW E61 525da 2004
BMW F31 320d 2019

michaltt
Autor témy

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 17:48

hm...a preco prave zadne 2 ? To by bola aka nahoda. Vsetky mam rovnaky rozmer, jedine ze predne nehucia koli tomu ze su vac zatazene kedze je tam motor. :roll:
Lowered wagon - pribeh

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 20:01

neviem..ja by som to v klude typol na lozisko...lebo ked ti to roby ked ides do jednej strany a ked zabocis do druhej to prestane....gumy a diferak by podla mna nerobili take velke rozdiely v hucani...skor to lozisko ked je zatazene huci ked neni prestane.....

michaltt
Autor témy

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 21:43

dik ale precitaj si druhy prispevok :)
Tie loziska maju 1500km
Lowered wagon - pribeh

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 22:02

Mne hucalo lozisko a robilo to take voooouuuvoooooouuvoooou ale to bolo pocut hlavne pri vyssich rychlostiach a najviac ked som siel pri zvodidlach a odrazal sa dobre zvuk....na parkovisku v malej rychlosti to pocut nebolo ja by som tipoval gumy mne tiez hucia fest pri malej rychlosti ked idem 50 tak uz je to pohoda ale si ma zneistil lebo viem ze diff ma volu a teraz som aj v rozpakoch :shock:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

michaltt
Autor témy

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 22:07

bol som s autom sa povozit a skusil som to nejako pozorovat. Ono je to valivy zvuk, pocut ho uz pri 20-30kmh a logicky cim vyssia rychlost, tym viac to huci a tym rychlejsie. Lenze myslim si ze diferak by hucal neustale tj. zvuk by nebol prerusovany. Teda opravte ma ak sa mylim. A diferak by taktiez nemal byt pocutelny v zakrutach, to je blbost.
Lowered wagon - pribeh

LeoVinci
Auto: BMW e46 330xd 2x

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 22:11

tiez by som povedal ze je to lozisko to je jedno ze boli menene pred 1500km aj nove moze zlihat staci ze su zle nalisovane alebo neni poriadne dotiahnuta matica na naboji loziska ( poloos ) skus zdvihnut auto daj neutral a zatoc s kolesom poriadne a druhou rukou sa chit za pruzinu ked sa ti bude prenasat vibracia do pruziny je to lozisko to iste zopakuj na druhej strane

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 22:17

tak, tak, aj ja som menil lozisko a zacalo hucat po par tisicoch znovu...

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 22:26

Teraz som googlil trochu a vraj tak zistis ci to je diff , ze ked ides so stlacenym plynom tak huci ked pustis pedal a stichne vtedy je to vraj diff...
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

michaltt
Autor témy

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 22:27

Loziska mi robil CoWon tuto z fora, ma servis v Trnave, neviem, resp. myslim si ze by to neodflakol. Takze mozno lozisko je vadne ? Ale to by boli vadne oba, co je zas az prilis velka nahoda. Neviem co s tym teraz :roll:
A ked pustim plyn, huci to aj tak, pisem o tom v prvom prispevku.
Lowered wagon - pribeh

TomTomZH
Auto: e60 530xd,dodge SRT4
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 15. Decembra 2011, 23:02

skus najprv vymenit tie zadne kolesa za nejake ine ci to bude aj na tych tak hucat,a potom ries zase nieco ine...
12218

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní