... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
maros.x5
Auto: E70 3.0sd
Kraj: Prešovský

Re: téma: subwoofer pod sedačky

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:08

U mňa v E70 to s tými basami funguje tak pri nízkej hlasitosti, tento problém bol rozoberaný aj na xoupost fóre, je to taký trochu nežiaduci efekt, lebo keď pripojíš externý zosík, tak až vtedy je riadne počuť ten rozdiel. Jasné že takých extrémistov ako som ja veľa nie je, a kufor im je prednejší, aj keď ja sa na nedostatok kufra nemôžem sťažovať, využívam ho naozaj minimálne. A čo sa týka hudby, najviac počúvam hip-hop, rap, ale nepohrdnem ani inými štýlmi.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

Johny1979
Autor témy
Auto: e60 530D
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:14

No pekne sa to tu rozbehlo :-) ten sencor ani nič podobné pod sedačku nevopcham nieje tam miesto, Basovu tubu/kocku do kufra nexcem, xcem celý kufor, xcem počuvať hudbu bez toho aby tá otrasna stredova opierka musela byť sklopená :evil: :evil: :evil:

Neviete ako je riešený "strop" kufru pod oknom, vyzera to na kopu miesta, urobiť otvory, narvať dva basaky, všetko brutálne vytlmiť, na vrch natiahnuť mriežku očalúnenú do farby interieru aby žiadne basaky nebolo z hora vidno, použiť čo najnižšie encloser basaky aby netrčali do kufra a hotovo 8) ibaže realizácia ??? mam tam navyše tu roletku nemam šajn ako je to pod vrchným tapacirom, čo tam za prekvapenie čaka, vobec som to ešte nepozeral či sa to a ako da vobec všetko vzadu rozhodiť :?
Obrázok

maros.x5

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:26

tam hore basák nie, keď chceš aby basák hral, potrebuje ozvučnicu, a tam nie je na to miesto, videl som to na jednej montáži, tam hore sa dávajú klasické reprá, nie sub. Keď už tak to skôr niekde na bok kufra, ku blatníku niečo vylaminátovať, ale keď máš sedan, tým veľa neporiešiš, lebo do kabíny bude bas prenikať slabo, v tom prípade sa používajú bandpass ozvučnice, s vývodom basreflexu do interiéru.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

petuloo1984
Auto: bmw 525d xdrive
Kraj: Nitriansky

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:27

maros.x5 napísal:
U mňa v E70 to s tými basami funguje tak pri nízkej hlasitosti, tento problém bol rozoberaný aj na xoupost fóre, je to taký trochu nežiaduci efekt, lebo keď pripojíš externý zosík, tak až vtedy je riadne počuť ten rozdiel. Jasné že takých extrémistov ako som ja veľa nie je, a kufor im je prednejší, aj keď ja sa na nedostatok kufra nemôžem sťažovať, využívam ho naozaj minimálne. A čo sa týka hudby, najviac počúvam hip-hop, rap, ale nepohrdnem ani inými štýlmi.

Tak u teba to bude kvoli pridanemu zosilovacu, u mna to nerobi,nie co by moje ucho zaregistrovalo.. :-s
No pokial ty pouzivas minimalne kufor,tak hej..Pre vacsinu ludi to je nepripustne..
Ja pocuvam trance a tie basy tam stacia(mne)..Vela zalezi od kvality nahravok a basov..

Johny1979
Autor témy

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:51

maros.x5 napísal:
tam hore basák nie, keď chceš aby basák hral, potrebuje ozvučnicu, a tam nie je na to miesto, videl som to na jednej montáži, tam hore sa dávajú klasické reprá, nie sub. Keď už tak to skôr niekde na bok kufra, ku blatníku niečo vylaminátovať, ale keď máš sedan, tým veľa neporiešiš, lebo do kabíny bude bas prenikať slabo, v tom prípade sa používajú bandpass ozvučnice, s vývodom basreflexu do interiéru.

ibaže ja by som tam dal enclouser - air woofer, to je basak ktorý je stavaný na velký objem a tým by bol celý kufor auta, ktorý už lahko poriadne vytlmim, takže basy by som dosiahol dosť dobre, len či sa to tam da všetko rozkmásať. no nič zajtra lahnem do kufra a preštudujem to :lol: podobným sposobom som dnes už zistil že pod sedačku nič nevlezie :mrgreen:
Obrázok

Johny1979
Autor témy

Streda, 23. Novembra 2011, 15:18

Tak som to preskumal :-) a je to pekne fprdeli :-) Tie basaky pod sedačkami mám, ja somar som pozeral na sedačky že či to nieje uchytene odspodu pod nimi, nevedel som že je to v podlahe po stranach ](*,) ale čo už, tie male chudiatka sa snažia akože basovať ale už pri trochu pridanej intenzite skor iba skresluju ako basuju, riešenie, subač v kufry na rýchlosvorku aby som to rýchlo odpojil, tak som to mal v každom aute, a do "plata" vyrobiť bassreflexový otvor, všetko pekne vytlmiť, utlmiť, pozakrývať aby nič nebolo vidno a je to :-) potom urobím foto dokumentáciu ked sa do toho pustím 8) REM budem tahať od 12V koncovky čo je v kufry.
Obrázok

maros.x5

Streda, 23. Novembra 2011, 17:56

presne tak :thumbup:
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

rebuss
Auto: Efko
Kraj: Košický

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 17:34

pani ja som prave vyhodil tiez riadnu bednu z kufra kedze kufor naozaj potrebujem a idem do toho http://www.ebay.com/itm/NEW-EARTHQUAKE- ... 989wt_1236 je to original robene pre bmw ... myslim ze ked vymenim obidva tak 600w max a 300w rms by mi malo pod sedackou stacit ... nebude to ako to co som mal v kufri 1200w hovado ale vraj to hraje fajn ... btw... jasne ze k tomu pojde aj externy zosik
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
EX Superb3V|E60|A8|ML|Superb1
V rodinnej garazi:
E71 30d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní