... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

kacniro
Auto: F10 - R1200RT
Kraj: Košický

Re: E90 Particle Filter

Piatok, 14. Januára 2011, 15:13

sakra neviem sa rozhodnut VYKUCHAT alebo NOVY alebo len vynulovat-čo mi určite nepomože ......i drive piše ešte 2000km a na PC v RJ že ešte ma 2%. Zatial som z DPF nemal žiadne problemi tak sa neviem rozhodnut :-k :-k :-k

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 15. Januára 2011, 02:29

da sa skontrolovat cez diagnostiku a premerat spatny tlak a nastavit na vypalenie, potom treba jazdit min 30min po dialnici ustalenou rychlostou okolo 130kmh a tymto je mozne ho "vypalit". V opacnom pripade ak sa to nepodari, tak bohuzial len draha vymena za novy. Uz vtedy ked prisli DPF som hovoril ze je to kktina..... len daslie naklady pre uzivatela mot. vozidla, nic viac a nic menej. Myslim ze hento by mali platiti grinpisaci zo svojich uctov, ked tolko drzkuju...........

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 15. Januára 2011, 16:11

airbone napísal:
da sa skontrolovat cez diagnostiku a premerat spatny tlak a nastavit na vypalenie, potom treba jazdit min 30min po dialnici ustalenou rychlostou okolo 130kmh a tymto je mozne ho "vypalit". V opacnom pripade ak sa to nepodari, tak bohuzial len draha vymena za novy. Uz vtedy ked prisli DPF som hovoril ze je to kktina..... len daslie naklady pre uzivatela mot. vozidla, nic viac a nic menej. Myslim ze hento by mali platiti grinpisaci zo svojich uctov, ked tolko drzkuju...........

airbone a nevies, ako presne funguje ten filter? Totiz ci si tam davkuje nejaky vypalovac, ktory potom podpalil? Alebo to funguje bez akejkolvek tekutiny, ktory by bolo nutne doplnit do zasobniku filtra [ak nieco take ma :) ]. Pytam sa cisto ako laik, ktory cital, ze niektore filtre maju proste tekuty podpalovac, ten si podla potreby davkuju na to sitko, ci co to tam je a potom to zapalia a tak sa priebezne cistia.
dakujem.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 16. Januára 2011, 18:15

bmw nepouziva ziadne aditiva na vypalovanie filtrov ako je tomu u koncernu PSA. malo by to fungovat cisto na baze zvysenej teploty

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Pondelok, 24. Januára 2011, 09:55

v AWT mi povedali ze regeneracia filtra prebieha sama a ani nepostrehneme kedy sa to deje... podmienkou, aby prebiehala regeneracia PDF musia byt 100%né vsetky žhaviče.
staci ze aspon jeden nieje ok, regeneracia neprebieha a prichadza k znizeniu vykonu auta, pretoze sa zasiera.
robil som diagnózu na mojom buducom aute a vyhodilo to chybu žhaviča 2 a nasledne s tym aj chybu PDF.. zatial len sporadicke ale ked sa to nebude riesit (vymena zhavica) cize uz nepriebieha regeneracia, tak sa ciastocne zanese PDF.

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 18. Novembra 2011, 19:46

voMacK napísal:
ja osobne az budem riesit DPF, urcite ho nenecham vykuchat...nielen, ze emisie pojdu hore, ale este to bude vraj aj dost dymit a zajebavat zadok auta [som cital..overene to nemam]...cize radsej investovat do vymeny...
predsa len aj to zivotne prostredie treba trosku setrit nie? :)

Chlapec jeb na Ekologiu, auto dymí asi ako 1.9 TDi ked tomu pridrbeš ale až ked vyberieš DPF uvidíš aký to je rozdiel!!!
Kukni príbeh a video pri pridaní či uvidíš dym!!!Ja ho mám odstránený a nahradený potrubím !Aby tam nevznikol medzipreistor

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní