... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

CPN_Design
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Košický

Pomoc 530d nezohrieva sa!!!

Nedeľa, 23. Októbra 2011, 20:41

caute chalani potrebujem pomoct kamos kupil 530d 1999

sli sme nanom a rucicky teploty sa zdvihne len do polky prevazdkovej teploty az ked postoji auto atd

bude to termostat alebo cim ? pls help pokial sa nieco nedodrbe

dik za kazdu radu

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Pomoc 530d nezohrieva sa!!!

Nedeľa, 23. Októbra 2011, 20:44

neboj sa nic nedodrbes, len nieje dobre aby auto bolo podchladene, este ta potesim, je tam aj termostat na egr ventile, kde presne neviem :(. mimochodom nejde ti stale vrtula klimy? webasto nemas? na lavom blatniku zvnutra si pozri ci nemas nalepku, popripade na prahu vodica by si mohol najst vyfuk
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

CPN_Design
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Košický

Nedeľa, 23. Októbra 2011, 21:03

jararak napísal:
neboj sa nic nedodrbes, len nieje dobre aby auto bolo podchladene, este ta potesim, je tam aj termostat na egr ventile, kde presne neviem :(. mimochodom nejde ti stale vrtula klimy? webasto nemas? na lavom blatniku zvnutra si pozri ci nemas nalepku, popripade na prahu vodica by si mohol najst vyfuk

nefiem este nic ohladom auta lebo teraz uz je vecer ale pozriem a zevraj to ma dajake webasto ci co nefiem fakt musim pozriet ale tak potesi ked dakto pomoze z radou lebo chcem to doriesit tak aby dobre bolo aby sa zohrievalo

jararak
Auto: skodofka 120l

Nedeľa, 23. Októbra 2011, 21:13

zohreje sa auto ked stoji?
ak ano drzi teplotu ked ides alebo padne?
ked nastartujes, pocujes nieco hucat pred nohami vodica, citis smrad ked otvoris dvere vodica? (za studena)
skus pozriet ten ventialtor, aj so studenym autom startni a dvihni kapotu, pozri ci sa toci ta vrtula ktoru vidis cez otvor na ladvinky

tymito otazkami by sme mohli vela moznosti vylucit/potvrdit
btw odkial si?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

2bad
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 24. Októbra 2011, 00:57

mam jeden novy termostat na 530d pokial by to bolo nim, tak napis spravu dohodneme sa na dobrej cene... zavadzia mi :)
Felicia "novy xicht" 1.3MPi 50kw ex
BMW e36 M52 320i 110kw ex
BMW e39 M57 530dA 142kw - aktual

Obrázok

http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq ... re=related

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Pondelok, 24. Októbra 2011, 19:01

mne to robi taktiež no v manuali som našiel , že má rozmedzie od konca modreho policka po zaciatok cerveneho ,. a ze to tak ma byt nemusi to stat v strede tak to neriesim kuri to normalne ,ale bol by som pokojnejsi keby to stalo v strede ako na starej E34ke

stary
Auto: e39
Kraj: Žilinský

Pondelok, 24. Októbra 2011, 20:30

Mam odsledovane ze teraz rano (2-3 stupne auto totalne studene) mam rucicku v strede cca po 6-7 km comu odpoveda teplota 72C po dalsich 6-8 km je teplota motora 90-93C a na tej sa uz drzi stale, ale rucicka je tak isto v strede. Olej bohvie. Merane podla testu c.7. Mam oba termostaty nove a webasco fici tiez. Aj ked v navode pisu ze teplota moze byt ako pises, ja by som skontroloval to co tu uz bolo napisane. Mne tiez kurilo vpohode a boli zle oba termostaty. Teplota nesla nad cca 65 C v tomto pocasi. Dlhodobe jazdenie s podchladenym motorom neprosieva spotrebe a ani vlastnemu motoru a este to aj viac hrci. Merane na 530dA.
Trust No One
Naradie, Nastroje, OOOP, Loziska, kontakt PM, pre klub lepsia cena

csuka530d

Utorok, 25. Októbra 2011, 12:06

znepokojil si ma, demontujem oba termostaty a odskusam ich

asi to bude naj

stary

Utorok, 25. Októbra 2011, 12:55

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... r_hoses-2/

Myslim ze postaci skontrolovat hadice aj bez demontaze termostatov. Hadica c. 4 a c.10 (pokial ju tam mas). Musia byt studene pokial sa motor nezohreje na prevadzkovu teplotu. Ta ktora je tepla, ten termostat je zly. Termostat c.5 (http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Touring/Europe/530d-M57/LHD/A/2003/september/browse/engine/waterpump_thermostat/) otvara pri 88C.
Trust No One

Gorgi

Utorok, 25. Októbra 2011, 15:31

Tiez som mal podobny problem s teplotou, nie na bawe ale i tak, a bol to termostat ...po vymene vsetko ok.

csuka530d

Utorok, 25. Októbra 2011, 20:31

Stary , tvoje rady su skvele. cez vikend skusim , velký termostat stoji 49 a malý 28 eur .

poriešim ktorý mám zlý , podla vsetkeho to jeden bude , dnes odskusane 10 stupnov vonku jazda po meste asi 10 kilometrov kurilo no teplota len vo stvtke len ked nalozim sa vystvera do stredu chvilu tam pobudne no opat klesne k modremu a kuri normalne.

bude to tým polootvoreným termostatom podla vsetkeho .

zatial vdaka

stary

Utorok, 25. Októbra 2011, 21:53

Dik, neni zac.
Ceny mas dobre ja som tiez tak podobne zato dal. Ked si sa tak vozil uz si mohol aj kapotu otvorit a opacit hadice a hned by si vedel na com si.
Btw ak budes davat von velky termostat (samozrejme visco a sahara von, ja som mal aj chladic ale uplne nutne to nie je) tak ho drzia 4 thorx skrutky na odsrobovanie potrebujes hlavicu E8 k dvom sa da celkom v pohode dostat a 3 brani k pristupu plastova hadica od vzd. filtra na povolenie treba dlhy tenky imbus c. 5. Potom to uz islo trochu lepsie povolit. Na povolenie 4 som dal dole EGR chladic a pristup uz bol v pohode. Najhorsie je ta pod tou plastovou rurov. EGR termostat nema kazda 530d, a teda neviem ci ho tam mas. Je hned navrchu vidno ho v spare od sahary po motor. Takto vyzera http://www.norik.sk/images/gallery/300/ ... 473108.jpg Nekupuj pokial ho tam nemas.
Trust No One

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných