... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

fepe
Autor témy
Kraj: Nitriansky

dym x5 3,o D

Pondelok, 12. Septembra 2011, 21:33

dobrý , chcem vás poprosiť o radu, pri prudšom pridaní x5, 3 D , za mnou zostane dosť veľký mrak :shock: čierneho dymu, čo stým ? auto ma nabehané 105 000km,
ďakujem za pomoc

fepe
Autor témy

Re: dym x5 3,o D

Utorok, 13. Septembra 2011, 11:37

nik neporadí ? :(

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 13. Septembra 2011, 11:47

fepe napísal:
nik neporadí ? :(

aspon rok a generaciu tvojej x5 by si mohol spomenut.
zacal by som diagnostikou, v akom stave je vaha/trysky..

cilla
Auto: BMW

Streda, 14. Septembra 2011, 12:45

vela čierneho dymu = vela nafty alebo malo vzduchu...
može to byť x vecí , turbo - zatuhnuta regulacia, malo tlačí atd.....vstrekovače ... daj to niekomu kto ti vie spraviť za jazdy log motora a hned budeš vedieť prečo ti to dymí ako stará popelnica.

harry.dj
Auto: BMW X5
Kraj: Bratislavský

Sobota, 15. Októbra 2011, 14:45

maš cez 600 Nm tak čo čakaš ked zoslapneš , mne tiež trocha zadymi a niekedy aj viac.

CBFranta
Auto: X5 E53 3,0D

Nedeľa, 15. Januára 2012, 11:01

Od léta jsem řešil problém s chuchvalci černého dýmu ,když jsem po klidné jízdě prudce přidal plyn. Zvýšila se spotřeba oleje i nafty. Již jsem byl smířen s výměnou vstřikovačů. Poslední pokus jsem provedl včera, vyměnil jsem filtr odlučovače oleje, který byl absolutně nepropustný a dotáhl jsem SK svorku na hadici výstupu turba cca o 3 otáčky. Podotýkám, že jsem nepozoroval úbytek výkonu motoru. Po ujetí asi 20km provedena zkouška zadýmování a ono nic, žádný dým. Nejel jsem dalších 100km, vše OK.Byl jsem překvapen, že ukazatel spotřeby, který jsem před zkušebkou vynuloval a který před jízdou ukazoval 11.8 litru nyní ukazuje 9,4 litru. Tuto změnu budu dále velmi bedlivě sledovat. Tímto děkuji členům bmwklubu za inspiraci při hledání možné závady.

eko.fresh
Auto: bmw

Nedeľa, 15. Januára 2012, 21:57

CBFranta napísal:
Od léta jsem řešil problém s chuchvalci černého dýmu ,když jsem po klidné jízdě prudce přidal plyn. Zvýšila se spotřeba oleje i nafty. Již jsem byl smířen s výměnou vstřikovačů. Poslední pokus jsem provedl včera, vyměnil jsem filtr odlučovače oleje, který byl absolutně nepropustný a dotáhl jsem SK svorku na hadici výstupu turba cca o 3 otáčky. Podotýkám, že jsem nepozoroval úbytek výkonu motoru. Po ujetí asi 20km provedena zkouška zadýmování a ono nic, žádný dým. Nejel jsem dalších 100km, vše OK.Byl jsem překvapen, že ukazatel spotřeby, který jsem před zkušebkou vynuloval a který před jízdou ukazoval 11.8 litru nyní ukazuje 9,4 litru. Tuto změnu budu dále velmi bedlivě sledovat. Tímto děkuji členům bmwklubu za inspiraci při hledání možné závady.

Heh, to nebola zavada, to je zanedbanie udrzby

CBFranta
Auto: X5 E53 3,0D

Pondelok, 16. Januára 2012, 11:14

To máš pravdu na 100 procent, ale já jsem to na forum dával proto, abych pomohl takovým lemplům jako jsem já. Chápeš?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných