u niektorych aut sa zapisuje aj v EWS/CAS alebo RJ motora.... je toho viac... ale ti co to stacaju za peniaze, stocia vsetko, takze dopatrat sa tak akurat toho, ze km boli upravovane, ale realneho stavu moc nie......
aj hoci malokto vie ze v eprom budikov su este jedne zaujimave udaje, a to ze budiky zapisuju urcity stav kilometrov a datum k tomu (ku ktoremu bol dany pocet km), tychto registrov je tusim 8, tzn ze 8x su zapisane rozne datumy aky pocet km prisluchal v ten datum. TO je velmi zaujimavy udaj o ktorom nikto nevie. Nastudoval som to v servisnej vyvojarskej dokumentacii a viem aj na ktorych adresach su tieto udaje v budikoch typu e39 M35080. No neviem zatial v akych intervaloch, alebo na zaklade akeho algorytmu a kedy sa tieto km zapisuju, pretoze som to dalej nestudoval.....
Polopaticky povedane, ak zmenime km na aute, tak stale 8 udajov zostane povodnych ktore sa nemenia, az kym sa neprepisu novymi. To znamena ze ak ma auto 200.000km ale v jednom z tychto udajov vycitam ze malo 200.000 pred dvoma rokmi, tak to bude podozrive......