... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Bmw666
Auto: Tatra
Kraj: Trnavský

Re: E46 100kw nekuri,mizne voda, prehrieva sa

Pondelok, 10. Októbra 2011, 21:38

vela writerov na vysokej urovni
Blbost je velký dar prírody. Robí človeka šťastným

Risho_21
Auto: BMW E36 318i LPG
Kraj: Košický

Pondelok, 10. Októbra 2011, 22:05

pridám niečo ja síce mám E39 523i ale teraz mi menili tesnenie pod hlavou bo a toto č. 12 túto hadičku zabudli dotiahnúť eskapáskou

Obrázok

Jazdil som celý deň som zrobil možno 50 km voda sa držala pekne na 90° C prišiel som ku garáži, vypol motor a počúvam, že dačo sičí v motore... Otvorím kapotu a pozerám, že z tej povolenej hadičky vybľukuje vodu a sičí, hadice pri chladiči boli celkom natlakované tak som povolil ten ventil na hadici nech sa vysičí úplne, voda v nádobke mi vybehla hore, jak dosičalo tak som zatiahol tú hadičku č. 12 odparkoval auto... večer sadnem do auta prejdem 3 km a kúrenie mám na 32° a bazmeg nekúri... mal som na AUTO nastavené, prepol som nech fúka na okno a v tom momente zrazu ručička vody začala výrazne stúpať až do červeného poľa hneď som zastavil vystúpil, hadice natlakované, povolil som zas ventil nech vysičí, tak som urobil trikrát kým som došiel do cieľa potom som už ani nezapínal kúrenie a furt mi to spravilo, povolil som naspäť tú hadičku č. 12 aj tak sa mi prehrial, je možné že sa mi najprv zavzdušnil radiítor, preto nekúrilo a potom neskôr celý systém a preto sa prehrieva ???? hlava bola teraz dolu nemá dôvod byť prasknutá alebo tesnenie...
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

michaltt

Pondelok, 10. Októbra 2011, 22:24

treba to odvzdnusnit :mrgreen:
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Risho_21

Pondelok, 10. Októbra 2011, 22:27

michaltt napísal:
treba to odvzdnusnit :mrgreen:

budem šťastný, keď máš pravdu a bude to len to lebo už ma nebaví mať pár dni auto a potom zas do servisu na dva týždne ho dávať :D

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 11. Októbra 2011, 10:22

Bmw666 napísal:
vela writerov na vysokej urovni

=D> =D> =D> =D>

tlakovat može aj cez ten prasknuty chladič,tak isto kôli zlému termostatu hlavnému,tak isto kôli tomu,že je zle odvzdušnený.....

ps: ano chladič je z nereze,ale nemyslel som to doslovne že ho prežerie,proste sa praskne prapáška(ako,prečo,začo,to neviem ani ja) medzi vodou a plynom a voda sa stráca,aj ked nehovorím,že je to tento príklad,ale už som na 100kw predal par tych chladičov kôli tomu.... voda sa stracala a spaliny tlakovali system....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

WMB
Autor témy
Auto: BMW 320D
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Októbra 2011, 11:08

TT-SIMIK napísal:

=D> =D> =D> =D>

tlakovat može aj cez ten prasknuty chladič,tak isto kôli zlému termostatu hlavnému,tak isto kôli tomu,že je zle odvzdušnený.....

ps: ano chladič je z nereze,ale nemyslel som to doslovne že ho prežerie,proste sa praskne prapáška(ako,prečo,začo,to neviem ani ja) medzi vodou a plynom a voda sa stráca,aj ked nehovorím,že je to tento príklad,ale už som na 100kw predal par tych chladičov kôli tomu.... voda sa stracala a spaliny tlakovali system....

ako zistim ci ten chladic vyf.plynov je ozaj dodrbkany?? neaka finta je nato?

Risho_21

Utorok, 11. Októbra 2011, 14:39

no tak nakoniec bolo zavzdušnené, bazmeg 5 L vody sme tam ešte doliali :D Koľko litrov má celá chlad. sústava ??? 523i ?

michaltt

Utorok, 11. Októbra 2011, 14:59

Risho_21 napísal:
no tak nakoniec bolo zavzdušnené, bazmeg 5 L vody sme tam ešte doliali :D Koľko litrov má celá chlad. sústava ??? 523i ?

no vidis :thumbup:

simik : ty mas co tlieskat, to bolo aj pre teba. A sme asi taky writeri jak ty obchodnik :wink:
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

TT-SIMIK

Streda, 12. Októbra 2011, 10:16

vieš aky je rozdiel medzi mnou a inymi writermi??? Že ja nikdy nedám do éteru nepodloženu,alebo neoverenu informaciu, a ked ju aj dám,tak potom uznam,že som sa mýlil..... tebe som niečo niekedy predal,lebo ja si nepamätám,ked naražaš na moje obchodovanie??????hmmmmm
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

TT-SIMIK

Streda, 12. Októbra 2011, 10:36

WMB napísal:
ako zistim ci ten chladic vyf.plynov je ozaj dodrbkany?? neaka finta je nato?

Odstavenie privodu a odvodu vody od chladiča,či prestane miznut,alebo jednu stranu zapchat a z druhej strany natlakovat trochu kompresorom,či bude unikat mimo....jeden člen z tt mal taky problém tiež.....ale ako hovorím,nemusi to byt ono ,ale určite by som to pozrel skorej ako dáš dola hlavu a bude ta to stat tych spomínanich 500€......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Bawaria
Auto: 320d e46 100kw

Nedeľa, 16. Októbra 2011, 23:22

KONNI napísal:
okolo vodnej pumpy kludne moze unikat voda a spomina aj trasenie.podobne priznaky som mal aj ja ked odislo lozisko na pumpe.vodna pumpa ma dost spolocneho s vodou si myslim...nevravim ,ze je to to ale skusit pozret treba ...biely dym - turbo na odchode

teraz tu neriešime turbo, turbo smrdí od spáleného oleja,ked je zlé a mizne olej navyše aj keď dymí do biela.... teraz tu riešime ,že mu mizne voda... Mal by sa chytať toho,čo mu klepoce pri neustálených otáčkach, tam bude riešenie.... myslím si ,že keď nemá prasknutú hlavu alebo poškodené tesnenie, že sa mu zavzdušňuje systém,tým,že neustále dolieva vodu oneskorene,kedže mu mizne . treba skúmať, kade mizne tá voda... mne klepotal motor,ked bol neodvzdušnení ,ked som menil termostat. ale amôže to ibyť úplne iný dôvod klepania,ktorý má on

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných