... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Spiderman
Autor témy
Auto: e60 530xd
Kraj: Nitriansky

Ochranne folie

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 07:08

ahojte. rozmyslam, ze by som pred zimou hodil ochrannu foliu na naraznik, kvoli kamienkom. mam kontakt na jedneho pana z komarna, ktory to robi, ale vysvetloval mi, ze ta folia na narazniku je z viacerych casti, takze by tam bolo vidiet tie spoje... len sa bojim, ako to potom bude vyzerat. ma to niekto takto spravene? ako to vyzera? diky

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: Ochranne folie

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 09:23

Pohladaj inde, ak sa nemylim tak uz robia aj ochranne folia vo vacsom formate takze ti to nemusi "zlepovat". Skus sa napriklad spytat tu: http://tuningfolie.sk/kontakt
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

auto111
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 10:34

Ja som si tiez dal robit ochranne folie pred minulou zimou (cca v oktobri 2010).
A zo skusenosti viem co je dolezite:

1. folia musi byt velmi flexibilna - cize sa dat tvarovat (napr. teplom) lebo inak by je folia ****NEVHODNA**** na auto - (dobra folia sa musi dat bez problemov dat natiahnut aj na motorkarsku prilbu!) . A to kvoli tomu ze zle tvarovatelna folia bude mat na oblych castiach auta zahyby kde sa dostane voda, spina a folia za zacne odliepat. Podobne ak sa folia vyraba v uzkych pasoch ktore nezakryju vacsie diely karoserie na 1-krat, tiez to nie je dobre - cim viac spar tym vacsia sanca ze folia na okrajoch sa skor odlepi.
2. kvalita aplikacie folii firmou - treba si pozriet hotove auta co firma robila - ked to nevedia robit tak je to dost blbe - mne napr. porezali nozom lakovanu listu na dverach...
3. kvalitna folia musi vydrzat aspon 5 rokov a to bez praskania, zltnutia a pod. Nekvalitne aplikovana folia za zacne odlepovat uz po roku a znovu ju uz tam nenalepis.
4. folia sa musi dat odstranit bez poskodenia laku.

UKPoistky
Auto: E39 528i AT
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 17:34

ohladom "ochrannej folie" ak jazdis po dialnici folia je slaba mne vydrzala jednu zimu 25tis km ale zalezi aj ako rychlo chodis...

lepsie sa osvedcil kozeny potah s podsivkou na cely predok ten zachytil vsetko...

ak sa rozhodnes pre foliu vyber overenu firmu a az ju nalepia v celku, ziadne prelepovanie... presne ako pise kolega vysie
Tibor...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 235 neregistrovaných