... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: chlapy pomozte mi..mam 530d e 61

Pondelok, 19. Septembra 2011, 20:38

MateX3 napísal:

Chápem.
Diagnostiku na začiatok akúkoľvek. Bosch napr.
Keď tá nepovie nič, choď k predajcovi BMW na diag a nech ti vytlačí výpis.
Ideme postupne, E61, 530D, 240 000km, ročník?, servisná história?, km preverené cez servisnú históriu?, čo bolo menené?, bolo búrané? ako dlho ho máš (keď krátko, čo vraví predošlý majiteľ)? nejaké zvláštne zvuky z motorového priestoru? vykazuje motor chybovú hlášku? Aká spotreba? Bolo vytopené? - niektoré otázky sú prehnané, ale na zistenie problému sú podstatné.

Problém, ktorý má vplyv na bezpečnosť alebo emisie je ťažko elektronikou sledovaný.
Diagnostika ukáže viac.
Ak by diagnostika nevyhlásila chybu, treba sledovať hodnoty na voľnobehu a za jazdy.

Keď ťa motor nechce pustiť do vyšších otáčok, tak DPF. Ale v tvojom prípade nie jednoduché. Je mnoho vecí, ktoré by to mohlo spôsobiť.

OBDII konektor nieje montovaný do auta pre srandu. V elektronike nieje jediná zbytočná časť. Všetko má svoj účel.
Doktor na začiatku vytiahne informácie od pacienta komunikáciou.

s autami mas pravdu, ale s doktormi sa mylis.....
Moj doktor, ked ma vidi este len vo dverach, uz bez komunikacie hned vie, co mi je a ze potrebujem na peenku. (leda ze je to nejaky typ wireless komunikacie....)
DPF filter sa da pozriet cez diagnostiku, je nato testovaci plan kde sa meria jeho prietok pri roznych otackach (aj pri medznych otackach (pri stojacom aute a plyn zosliapnuty nadoraz dolu asi na 15-20sek - pekny rachot :wink: ). Ak je v norme, tak diagnostika nastavi nejakue hodnoty a odosle vas jazdit aspon 60-80km na dialnicu pri vyssej rychlosti, ci ho to neprekucha). Nie vzdy to vsak pomoze, teda co som to robil jednemu znamemu, nepomohlo.... ale on nemal slaby vykon, len stale pisalo nejaku chybu s filtrom. Apropo, bol to clovek s BOSCH servisu a ked ma nato volal, asi ich BOSCH diagnostika s tym dpf filtrom vela nespravi, takze bosch urcite nie........ Ta totiz moze citat chyby a hodnoty, ale nema v sebe testovacie plany pre jednotlive komponenty a systemy a to je velmi podstatne.....

faalkoo
Autor témy
Auto: BMW 530d ,e61
Kraj: Nitriansky

Utorok, 20. Septembra 2011, 04:02

tie hodnoty mi meral ten mechanik po vycisteni filtru a boli v norme

(OBDII konektor nieje montovaný do auta pre srandu.)TO JE CO?
Doktor na začiatku vytiahne informácie od pacienta komunikáciou.[/quote] : to mi je jasne

Presne takto som si to predstavoval.Dik ,ze si napisal.konecne niekto inteligentny ,ale k veci.Diagnostiku som robil.ukazala chybny nejaky senzor toho pap filtru.Problem ,ked sa mi dalo auto do nudzoveho rezimu som uz riesil ,vtedy bol zapchaty.mechanik co mi to vtedy riesil mi ten filter nejakou chemikaliou napustil a nechal 2 dni stat a potom preplachol s wapkou.od vtedy je to v poriadku,az na ten problem pri zrychlovani.a sa mi zda ze to oneskorenie som citil uz pred tym ako bol problem s partikel f.2005rokmes07 kupoval som ho ako dvojrocne malo zhruba 170tiskm.dovtedy je aj hystoria servisna99%jazdene dialnice.mam ho 3 roky.v motory nebolo menene nic az na olej a filtre.nemal som doteraz dovod donho zasahovat.bolo len menene nejake 7 eurove relatko ktore je potrebne pri startovani.na slovensku mi ani v jednom BMW servise vtedy nevedeli zistit co je problem.Vo Viedni ma hladanie chyby vyslo na 600euri.skoro ma jeblo.to dokaze nasrat.z motoroveho priestoru co mi pride zvlasne ,ze zacalo mierne piskat turbo.nevies nahodou co to znamena?kontrolka motora sa nerozsvietila.spotreba kombinovana pri mojej jazde v poslednej dobe 9.2L/100km.neviem ci mam zrazu az taku tazku nohu ,ale pamätam si ze na zaciatku som maval lepsiu spotrebu.ale pri tom vykone to berem ako za dobre cislo. Este raz dakujem za ochotu pomoct....Palo

MateX3
Auto: firemné :-)

Utorok, 20. Septembra 2011, 15:32

faalkoo napísal:
tie hodnoty mi meral ten mechanik po vycisteni filtru a boli v norme

(OBDII konektor nieje montovaný do auta pre srandu.)TO JE CO?
Doktor na začiatku vytiahne informácie od pacienta komunikáciou. : to mi je jasne

Presne takto som si to predstavoval.Dik ,ze si napisal.konecne niekto inteligentny ,ale k veci.Diagnostiku som robil.ukazala chybny nejaky senzor toho pap filtru.Problem ,ked sa mi dalo auto do nudzoveho rezimu som uz riesil ,vtedy bol zapchaty.mechanik co mi to vtedy riesil mi ten filter nejakou chemikaliou napustil a nechal 2 dni stat a potom preplachol s wapkou.od vtedy je to v poriadku,az na ten problem pri zrychlovani.a sa mi zda ze to oneskorenie som citil uz pred tym ako bol problem s partikel f.2005rokmes07 kupoval som ho ako dvojrocne malo zhruba 170tiskm.dovtedy je aj hystoria servisna99%jazdene dialnice.mam ho 3 roky.v motory nebolo menene nic az na olej a filtre.nemal som doteraz dovod donho zasahovat.bolo len menene nejake 7 eurove relatko ktore je potrebne pri startovani.na slovensku mi ani v jednom BMW servise vtedy nevedeli zistit co je problem.Vo Viedni ma hladanie chyby vyslo na 600euri.skoro ma jeblo.to dokaze nasrat.z motoroveho priestoru co mi pride zvlasne ,ze zacalo mierne piskat turbo.nevies nahodou co to znamena?kontrolka motora sa nerozsvietila.spotreba kombinovana pri mojej jazde v poslednej dobe 9.2L/100km.neviem ci mam zrazu az taku tazku nohu ,ale pamätam si ze na zaciatku som maval lepsiu spotrebu.ale pri tom vykone to berem ako za dobre cislo. Este raz dakujem za ochotu pomoct....Palo

OBDII: http://cs.wikipedia.org/wiki/OBD-II

Je najvyšší čas dať na kontrolu vstreky. - diagnostikou najprv.
Pískať môže aj turbo ale aj deravé zvody výfuku. Ako to píska a kedy?

Určite si daj vymeniť odvetrávací filter (oil separator) s tesnením, cca 50€. Je to preventíva proti odídeniu turba.
Keď ti to budú robiť, nech ti zhodia sanie a popozerajú na tesnenia (gumičky a krúžky) a rovno aj na stav klapiek.
2003-2005 mali kovové 22mm. Keď tam máš 33mm, tak máš nové sanie a tie klapky sú odolnejšie.
Máš dve riešenia, buď ich odpojiť alebo odstrániť a zaslepiť. Štandardne sú otvorené.
Prever v akom stave je palivový a vzduchový filter.

Pri týchto km si ani nevieš predstaviť koľko svinstva ti vyrástlo v nádrži. Sú baktérie ktoré si na nafte zgustnú a s kombináciou vody to akurát graduje.

Pridávaj aditíva aspoň na najbližších 10 tankovaní v dvojitej dávke.

MateX3

Utorok, 20. Septembra 2011, 16:19

To niesu veci ktoré si teraz vymýšľam.
Pred kúpou som zhromažďoval informácie. Na nete je toho množstvo.

lubomt
Kraj: Žilinský

Utorok, 20. Septembra 2011, 21:38

faalkoo napísal:
akoze chlapci si myslite ze tu lamentujem bez toho aby som to napichol na comp???to by bolo velmi lahke keby sa vsetko dalo vyriesit diagnostikou.ked uz "aspon mi bolo povedane" ze sa to musi v baworaku napichnut oni ze vraj maju este jednu diagnostiku ktora je nejak prehladnejsia a dostanu sa s nou do elktroniky celeho auta a tam sa to riesi.aspon tu v rakusku.na svk v bmw servisoch veda K.K.tak nejak mi to bolo vysvetlene v BMW..cakam na jedneho curaka co mi to mal spravit len ma teraz vela prace,tak musim pockat.a to ze tam mam najlepsi baworacky dieselovy motor???To bol dovot pre kupu tohto auta...myslel som si ze sem pisu ludia ktorych bmwecka bavia zaujmaju sa o ne a sa do nich rozumeju...ale vidim ,ze vecsina nema ani paaaru o com pise..takze som asi zase na zlej adrese ,alebo predsa niekto s rozumom v hlavicke ,alebo vsetko len skodofka mechanici??? ;)dufam , ze som nikoho neurazil ,to by ma fakt mrzelo...ale stale verim ze mi odpise nejaky skuseny typek...vopred D:A:K:U:J:E:M !!!

Ach jaj, mam dost. Podla Tvojho vyjadrovania. Ked servisaka co mu chces dat auto nazves čurakom, tak potom chod za nečurakom. nehnevaj sa , ale Tvoje vyjadrovanie je bud ako velkeho frajerika alebo IQ hupajuceho.... no vies co. Zamysli sa ako pises a co pises. Potom sa necuduj, ze Ta posielaju na bicykel... Ale aspon ta posledna veta je konecne slusna. Fakt mozes mat aj napr. pripchaty stary palivovy filter a i., hocijaku blbost ale to uz je na mechanikovi. Vela zdaru a vela kilometrov bez problemov

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 20. Septembra 2011, 23:02

ako je to pani stymi odlcovacmi oleja na tych nasich E60/E61 lebo tusim som vcera tu niekde na fore cital, tusim prispevok od Vlada ze tieto motory v E60/E61 ich uz nemaju je to pravda ???
lebo auto ako mam som to este nemenil ??
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Streda, 21. Septembra 2011, 02:52

Maju ho.... M57N ukazka:

Obrázok

Starsi v M57 motoroch (e39/e38 a aj e46 do 2/2003)

Obrázok

Starsi co neni tvoj pripad by som menil s kazdym olejom... Novsi by som sa tam nehambil nechat aj 50.000+km

MateX3

Streda, 21. Septembra 2011, 16:59

eko.fresh napísal:
Maju ho.... M57N ukazka:

http://i77.photobucket.com/albums/j77/i ... M_2865.jpg

Starsi v M57 motoroch (e39/e38 a aj e46 do 2/2003)

http://i77.photobucket.com/albums/j77/i ... M_2866.jpg

Starsi co neni tvoj pripad by som menil s kazdym olejom... Novsi by som sa tam nehambil nechat aj 50.000+km

Diki ECOFRESH za vloženie foto.
Štandardný plstený bol neskôr nahradený cyklónovým, ktorý by sa teoreticky nemal upchať.
Aj keď je plstený, vymeniť za cyklónový je dobrý nápad.

Kto sa trocha potrápi, získa z týchto obrázkov dosť informácii.
Obrázok
Obrázok

faalkoo
Autor témy

Pondelok, 3. Októbra 2011, 09:56

MateX3 napísal:
To niesu veci ktoré si teraz vymýšľam.
Pred kúpou som zhromažďoval informácie. Na nete je toho množstvo.

dakujem

faalkoo
Autor témy

Pondelok, 3. Októbra 2011, 10:02

chlape ja sa ani inak o tych mechanikoch ani nemozem vyjadrovat ked ani jeden nema ani paru..neviem ty baworacky mechanici by mali chodit na nejake skolenia,alebo co...raz som mal poskodene jedno relatko za 7 eur a na slovensku mi ani nevedeli najst chybu ...3 krat mi instalovali len novy softwer a mysleli si ,ze tym odstrania chybu a boli nato piati ,tak mi teraz napis kto ma iq hupajujuceho

MateX3

Pondelok, 3. Októbra 2011, 17:00

faalkoo napísal:
chlape ja sa ani inak o tych mechanikoch ani nemozem vyjadrovat ked ani jeden nema ani paru..neviem ty baworacky mechanici by mali chodit na nejake skolenia,alebo co...raz som mal poskodene jedno relatko za 7 eur a na slovensku mi ani nevedeli najst chybu ...3 krat mi instalovali len novy softwer a mysleli si ,ze tym odstrania chybu a boli nato piati ,tak mi teraz napis kto ma iq hupajujuceho

Už funguje auto ako má?

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 3. Októbra 2011, 17:01

faalkoo napísal:

sikovneho mechanika hladaj niekde v garazi...
v "origo" BMW servisvoch pracuju povedsine iba "menici"("naco hladat vypalenu ziarovku, ked mozme vymenit cele svetlo")
ktorym po osmich hodinach padla, seru na vstko a idu "go home" a to vsetko za par €cok, takze sa neni comu cudovat, ze maju taky pristut aky maju, samozrejme cest vynimkam.

sikovny mechanik, trebars aj z BMW to uz davno pochopil a servisuje auta "vo vlastnej dielni" vie ze roby na seba a svoje meno... ako napriklad dielna vo Zvolene
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

faalkoo
Autor témy

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 12:32

presne takeho hladam ale v nitre neni asi ziaden alebo ja som na ziadneho nenatrafil alebo aspon v blizkosti .ja by som za nim aj chodil keby je dobry

a nie auto este neslape ako ma

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní