... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

dmajooo
Autor témy
Auto: bmw 530d e39
Kraj: Banskobystrický

bmw 530d e39 - TRHA S MOTOROM

Utorok, 13. Septembra 2011, 16:51

Zdravim, na 530d my trha s motorom, len ked sa zohreje, proste na chvilu strati vykon, potom sa zobere a toto furt dookola. Diagnostika neukazala ziadnu chybu. Cital som ze to moze robit snimac abs ale ten ani nesvieti. Neviete prosim, co to moze robit?

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Re: bmw 530d e39 - TRHA S MOTOROM

Utorok, 13. Septembra 2011, 18:02

Automat ci manual?
ak je to automat a daval si tomu nazrat niet divu ze sa mu uz nechce, ale isto sa to opotrebuva aj normalnym jazdenim takze moze byt aj podla toho kolko to ma nalietane...
neviem uvidim/e podla nazorou ostatnych
oo=[ ][ ]=oo

dmajooo
Autor témy
Auto: bmw 530d e39
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 13. Septembra 2011, 18:20

Je to manual , neviem ja niesom majitel ale ma to najazdene 200000 a za studena ide uplne perfektne, len ked sa zohreje tak ako keby to kazdu chvilu davalo do nudzoveho rezimu

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 01:18

diagnostika musi furt nieco napisat ak auto padne do nudzaku..... cim si to napichoval?? :smile:

Roman222
Auto: BMW 528i E39

Piatok, 30. Septembra 2011, 16:53

Nazdar, Mám 528i 3/98 a niečo podobne robi aj mne. Vo vysokých otáčkach ako keby zasiahol obmedzovač ale ten je pri 6500rpm a mne to robi pri 5200 rpm. nerobi to pravidelne. stane sa to tak 6x z desiatich a niekedy to spravi pri 5800 rpm. raz sa mi to stalo dokonca pri asi 2000 rpm mal som tam jednotku a poriadne s autom trhlo a asi 2 alebo 3 krat pri cca 4000. No pri tych 5200 to robi velmi často a vždy sa laknem a z reflexu spojka a preradim. motor zase ťaha. Raz som to aj podusil. ked to začalo robiť držal som stale plyn a autom trhalo dopredu-dozadu a po asi 4-och sekundach sa zobral ale zacalo to robiť zas pri cca 5800-6000 rpm. Robi to za tepla, za studena motor nevytáčam.
Svieti mi ABS a ASC asi odišiel alebo sa predral snímač(diagnostika hovori pravy zadny) alebo odišla RJ ABS(do zimy to plánujem vyriešiť)
predtým ako to začalo robiť som bol na diagnostike koli inym problemom, podla diagnostiky bol zly snímač otáčok vačkového hriadela. auto fungovalo ale ked začalo robiť toto tak som ho vymenil ale žiadna zmena. Tiež ukazovalo prechodnu chybu na váhe vzduchu.

PS: Viem že točenie motora na 6000 neprospieva životnosti ale ja som si nekupil 193 koní na okrasu. od toho auta požadujem plny vykon.

chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Septembra 2011, 18:12

PS: Viem že točenie motora na 6000 neprospieva životnosti ale ja som si nekupil 193 koní na okrasu. od toho auta požadujem plny vykon.

To Ti povedali kde? 8) Iné rozprávky sa veru čítajú po svete...
Každopádne, ak je motor dobre mazaný, nie je zodratý (od jazdenia s malou hladinou oleja) a neni prehriaty, atď., tak točenie motoru prospieva (sám sa dekarbonizuje).
Práve dlhodobá jazda traktor-style ničí motor.

Tie motory majú obmedzovač nastavený nižšie ako sú nebezpečné otáčky, takže točením k obmedzovaču sa motor neničí.

Roman222
Auto: BMW 528i E39

Streda, 26. Októbra 2011, 19:56

Super. dobre vediet že svojmu motoru pomáham :)

Bol som zase na diagnostike. vypisalo 3 Chyby: snímač kluky, snímač vačky, poslednu si nepamatam asi snímač teploty nasavaneho vzduchu. Vymazal ich ja som naštartoval a chyby už nehadzalo, poradil mi že tie snimače mám vyčistiť ale napr. ten snimač vačky je nový. poradil mi aj aby som vytiahol váhu vzduchu , vystriekal odmasnovacím sprejom na brzdy ale co a potom namontoval naspat. Siel som to vyskusat hned po tej diagnostke, 4x som dal plny plyn 2.3.4. kvalt (asi 190km/h :) a nespravilo to ani raz. somezrejme to robi zase, od 5000 otacok mám náhodný obmedzovač, fakt neviem čo stým. stretol sa s tým už niekto?

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 27. Októbra 2011, 08:48

dmajooo napísal:
Zdravim, na 530d my trha s motorom, len ked sa zohreje, proste na chvilu strati vykon, potom sa zobere a toto furt dookola. Diagnostika neukazala ziadnu chybu. Cital som ze to moze robit snimac abs ale ten ani nesvieti. Neviete prosim, co to moze robit?

abs pochybujem,niečo okolo turba,paliva......treba to dat napichnut poriadne......ak pada do nudzaku,tak musi byt nejaka chyba ako hovorí airbone.......poznám aj takych napichovačov,že ak sa nedostane do auta z diag tak povie auto bez chyby,daj 20€ a papa..............
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných