... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666

MatoZA00 napísal:Pozeral som aj testy pneu a ako najlepšie sa mi zdá Continental TS 830.

fuserpietro napísal:50:50 a fyzika nepustí, čím širšie gumy tým je rozloženie hmotnosti na cm2 nižšie - horší záber na snehu.
 iste, ale ani galusky tam nemoze dat
  iste, ale ani galusky tam nemoze dat  
fuserpietro napísal:50:50 a fyzika nepustí, čím širšie gumy tým je rozloženie hmotnosti na cm2 nižšie - horší záber na snehu.

Michal.K napísal:Tak to je zaujímavé, prečo sa tie široké pneumatiky vlastne potom montujú?
Prečo nejazdíme všetci na 165 gumách ako kedysi?
To čo si síce povedal je pravda, širšia pneumatiky má síce nejaký úbytok v dôsledku rozloženia hmotnosti a zas na druhú stranu má vyššiu trakciu z dôvodu vyššej styčnej plochy...
Preto ja síce netvrdím, že je tam priama úmera, a že o koľko % je širšia pneumatika, tak o toľko % je väčšia aj trakcia, ale tá vyššia trakcia tam jednoducho je.
A ja osobne nevidím dôvod na to, aby som na zimu dával tenšie gumy, ako mám tie letné...
Tento mýtus možno platí u nejakej Prage V3S verzus Tatra 815 na balónoch, ale normálne nie...

) ale nejak som narazil na to, že už si toho moc nepamätám a musel som začať googliť). Ale to čo si napísal, predčilo všetky moje očakávania a obávam sa že aj to, čo by sa nám s pomocou kamaráta Googla podarilo skomoliť.
 ) ale nejak som narazil na to, že už si toho moc nepamätám a musel som začať googliť). Ale to čo si napísal, predčilo všetky moje očakávania a obávam sa že aj to, čo by sa nám s pomocou kamaráta Googla podarilo skomoliť.