... všetko o BMW ...
MateX3 napísal:
Chápem.
Diagnostiku na začiatok akúkoľvek. Bosch napr.
Keď tá nepovie nič, choď k predajcovi BMW na diag a nech ti vytlačí výpis.
Ideme postupne, E61, 530D, 240 000km, ročník?, servisná história?, km preverené cez servisnú históriu?, čo bolo menené?, bolo búrané? ako dlho ho máš (keď krátko, čo vraví predošlý majiteľ)? nejaké zvláštne zvuky z motorového priestoru? vykazuje motor chybovú hlášku? Aká spotreba? Bolo vytopené? - niektoré otázky sú prehnané, ale na zistenie problému sú podstatné.
Problém, ktorý má vplyv na bezpečnosť alebo emisie je ťažko elektronikou sledovaný.
Diagnostika ukáže viac.
Ak by diagnostika nevyhlásila chybu, treba sledovať hodnoty na voľnobehu a za jazdy.
Keď ťa motor nechce pustiť do vyšších otáčok, tak DPF. Ale v tvojom prípade nie jednoduché. Je mnoho vecí, ktoré by to mohlo spôsobiť.
OBDII konektor nieje montovaný do auta pre srandu. V elektronike nieje jediná zbytočná časť. Všetko má svoj účel.
Doktor na začiatku vytiahne informácie od pacienta komunikáciou.
faalkoo napísal:tie hodnoty mi meral ten mechanik po vycisteni filtru a boli v norme
(OBDII konektor nieje montovaný do auta pre srandu.)TO JE CO?
Doktor na začiatku vytiahne informácie od pacienta komunikáciou. : to mi je jasne
Presne takto som si to predstavoval.Dik ,ze si napisal.konecne niekto inteligentny ,ale k veci.Diagnostiku som robil.ukazala chybny nejaky senzor toho pap filtru.Problem ,ked sa mi dalo auto do nudzoveho rezimu som uz riesil ,vtedy bol zapchaty.mechanik co mi to vtedy riesil mi ten filter nejakou chemikaliou napustil a nechal 2 dni stat a potom preplachol s wapkou.od vtedy je to v poriadku,az na ten problem pri zrychlovani.a sa mi zda ze to oneskorenie som citil uz pred tym ako bol problem s partikel f.2005rokmes07 kupoval som ho ako dvojrocne malo zhruba 170tiskm.dovtedy je aj hystoria servisna99%jazdene dialnice.mam ho 3 roky.v motory nebolo menene nic az na olej a filtre.nemal som doteraz dovod donho zasahovat.bolo len menene nejake 7 eurove relatko ktore je potrebne pri startovani.na slovensku mi ani v jednom BMW servise vtedy nevedeli zistit co je problem.Vo Viedni ma hladanie chyby vyslo na 600euri.skoro ma jeblo.to dokaze nasrat.z motoroveho priestoru co mi pride zvlasne ,ze zacalo mierne piskat turbo.nevies nahodou co to znamena?kontrolka motora sa nerozsvietila.spotreba kombinovana pri mojej jazde v poslednej dobe 9.2L/100km.neviem ci mam zrazu az taku tazku nohu ,ale pamätam si ze na zaciatku som maval lepsiu spotrebu.ale pri tom vykone to berem ako za dobre cislo. Este raz dakujem za ochotu pomoct....Palo
faalkoo napísal:akoze chlapci si myslite ze tu lamentujem bez toho aby som to napichol na comp???to by bolo velmi lahke keby sa vsetko dalo vyriesit diagnostikou.ked uz "aspon mi bolo povedane" ze sa to musi v baworaku napichnut oni ze vraj maju este jednu diagnostiku ktora je nejak prehladnejsia a dostanu sa s nou do elktroniky celeho auta a tam sa to riesi.aspon tu v rakusku.na svk v bmw servisoch veda K.K.tak nejak mi to bolo vysvetlene v BMW..cakam na jedneho curaka co mi to mal spravit len ma teraz vela prace,tak musim pockat.a to ze tam mam najlepsi baworacky dieselovy motor???To bol dovot pre kupu tohto auta...myslel som si ze sem pisu ludia ktorych bmwecka bavia zaujmaju sa o ne a sa do nich rozumeju...ale vidim ,ze vecsina nema ani paaaru o com pise..takze som asi zase na zlej adrese ,alebo predsa niekto s rozumom v hlavicke ,alebo vsetko len skodofka mechanici???dufam , ze som nikoho neurazil ,to by ma fakt mrzelo...ale stale verim ze mi odpise nejaky skuseny typek...vopred D:A:K:U:J:E:M !!!
eko.fresh napísal:Maju ho.... M57N ukazka:
http://i77.photobucket.com/albums/j77/i ... M_2865.jpg
Starsi v M57 motoroch (e39/e38 a aj e46 do 2/2003)
http://i77.photobucket.com/albums/j77/i ... M_2866.jpg
Starsi co neni tvoj pripad by som menil s kazdym olejom... Novsi by som sa tam nehambil nechat aj 50.000+km
MateX3 napísal:To niesu veci ktoré si teraz vymýšľam.
Pred kúpou som zhromažďoval informácie. Na nete je toho množstvo.
faalkoo napísal:chlape ja sa ani inak o tych mechanikoch ani nemozem vyjadrovat ked ani jeden nema ani paru..neviem ty baworacky mechanici by mali chodit na nejake skolenia,alebo co...raz som mal poskodene jedno relatko za 7 eur a na slovensku mi ani nevedeli najst chybu ...3 krat mi instalovali len novy softwer a mysleli si ,ze tym odstrania chybu a boli nato piati ,tak mi teraz napis kto ma iq hupajujuceho
faalkoo napísal:chlape ja sa ani inak o tych mechanikoch ani nemozem vyjadrovat ked ani jeden nema ani paru..neviem ty baworacky mechanici by mali chodit na nejake skolenia,alebo co...raz som mal poskodene jedno relatko za 7 eur a na slovensku mi ani nevedeli najst chybu ...3 krat mi instalovali len novy softwer a mysleli si ,ze tym odstrania chybu a boli nato piati ,tak mi teraz napis kto ma iq hupajujuceho