... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
sonjoe
Autor témy
Auto: E46, E70, F21
Kraj: Bratislavský

E46 320 CD - kontrolka motora, pri zoslapnuti plynu nema tah

Utorok, 14. Júna 2011, 11:30

Zdravim.. Vratil som sa akurat z Prahy a cestou tam aj spat som prezival nepekne chvile...Kontrolka motora raz svieti raz nesvieti...Nedavno som sa bavil ze to moze byt vaha vzduchu ze ked 3 krat po sebe nezaznamena "neviem presne uz co" tak kontrolka zhasne...Mam v plane kupit novu vahu vzduchu ale problem je nasledovny...

Autu sa casto stava ze pridam plyn a okamzite nereaguje proste nic skoro ziadny tah, trva to asi 3-5 sekund a potom zapne a potahne jak dabel. Toto sa mi stavalo castejsie vacsinou na dvojke...Lenze teraz to uz bolo zle...Casto som pridal plyn chcel predbiehat a auto netahalo..vobec...Uz domov z Prahy sa mi dokonca stalo, ze vobec netahalo niekolko kilometrov...Ako keby turbo bolo vypnute...Proste na päťke, 100 na tachaci plyn na podlahu a ziadny tah :( po par kilometroch sa to spamatalo a islo..Ale zas len tak ze casto netaha okamzite....

Nedavno kamarat mal problem na audine ze nemal skoro ziadny tah.Myslel ze potrebuje repas turba a zistilo sa ze turbo je OK a problem bol vo vahe vzduchu...Nechcem zbytocne dat repasovat turbo ked sa zisti ze je to s vahou a nechcem zbytocne kupovat vahu vzduchu ked sa zisti ze je to turbo, nie su to extra lacne zalezitosti...Ja viem je to bud alebo, ale v okoli niet normalneho automechanika ani servisu a vsetci len cucaju peniaze a nikto nevie...

Tak sa chcem spytat ci nemal niekto podobnu skusenost, alebo nejaky vacsi frajer nevie kde moze byt chyba, co dat skontrolovat, resp co kupit a odporucit kam zajst, kto je najlepsi a nebere za kazdu malu radu peniaze, ako je zvykom v okoli Šale...

Dakujem
BMW X5 E70 3.0sd A-paket
BMW 320i E46 Cabrio facelift
BMW 118d F21 M-paket
----------
ex BMW 320d E91 M-paket
ex BMW 730d E65
ex BMW 320d Coupe E46 facelift
ex BMW 320i E36

rase
Kraj: Trnavský

Re: E46 320 CD - kontrolka motora, pri zoslapnuti plynu nema

Utorok, 14. Júna 2011, 12:17

co tak vybehnut na diagnostiku... moze to sposobovat viac veci treba to otestovat, moze to byt aj chyba v regulacii turba..a mnoho ineho samozrejme..

Slafino
Auto: BMW e87 130i
Kraj: Žilinský

Utorok, 23. Augusta 2011, 09:02

Ahojte Chalani! Ten tvoj problem co mas ma svagor na E46 320i a tiez mu to robi na dvojke, podla mna nemoze vediet auto co mas zaradene. ci? Je to nejako prepojene s RJ? Viete mi poradit? Je to cele nejake zvlastne?! Skuste mi poradit?!diki

matysE46
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 23. Augusta 2011, 10:36

tak presne tento problem mam aj ja.. :? v servise mi po diagnostike povedali, ze turbo tlaci jak dabel, ale ze by to mala byt vaha vzduchu..povedal mi mechanik nech zatial nekupujem novu, ze pozicia od kamosa a ze skusime, ci je to ono..potom dam vediet.. :thumbup: prip. ak to niekto vyriesi skor tak dajte vediet..

Skypco
Kraj: Bratislavský

Utorok, 23. Augusta 2011, 20:22

Chlapci v prvom rade si vycistite skrtiacu klapku..., na diagnostike ak ju vie niekto poriadne urobit tak vie odcitat aj pocet pridreti a tym padom je zrejmy aj pocet nudzovych rezimov (svietiaca kontrolka motora)..., po vycisteni a poskladani netreba robit zakladne nastavenie ako u VAGinakov (VW Group)..., takze poskladat a bez diagnostiky kludne nastartovat...

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 23. Augusta 2011, 20:54

No dieselaci si toho vela nenacistia 8) resp. urcite nie skr. klapku

TT-SIMIK
Auto: BMW

Streda, 24. Augusta 2011, 12:42

Miešate tu diesele z benzínmi....... ](*,) ](*,) ](*,) Ak ide auto do nudzaku tak problém z turbom,alebo palivom(čerpadla,trysky)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

TT-SIMIK
Auto: BMW

Streda, 24. Augusta 2011, 12:44

matysE46 napísal:
tak presne tento problem mam aj ja.. :? v servise mi po diagnostike povedali, ze turbo tlaci jak dabel, ale ze by to mala byt vaha vzduchu..povedal mi mechanik nech zatial nekupujem novu, ze pozicia od kamosa a ze skusime, ci je to ono..potom dam vediet.. :thumbup: prip. ak to niekto vyriesi skor tak dajte vediet..

Live data ti povedia viacej.......ak dobre nefunguje regulacia na turbe,vtedy môže tlačit viac a RJ obmedzí tlak, najprv treba zistít prečo tlačí viac,či kôli zanesenej vnt alebo z dôvodu nejakej netesnoti na podtlaku......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných